dg. 11 de juny (de 12.o0 a 14.00 h) | Visions d’Egipte: Oxirrinc ahir i avui [CDMT]


Data: 
diumenge, 11 juny, 2017 - 12:00 a 14:00
Descripció activitat: 

Una exposició fotogràfica sobre el jaciment arqueològic d’Oxirrinc, l’antiga Per-Medjed a càrrec de l’equip arqueològic d’Oxirrinc, Societat Catalana d’Egiptologia i Schola Didàctica Activa, S.L.

Es tracta d’un dels jaciments més grans d’Egipte del periode Saïta ( VII-VI a C) i únic pel que fa al temple dedicat al déu Osiris, l’Osireion. Des d’època hel·lenística s’anomena Oxirrinc (El-Bahnasa) a aquest lloc a causa de què dit peix es va convertir en símbol de la ciutat i fou venerat pels seus habitants.

A la primera part de l’exposició coneixereu el temple dedicat al culte del déu Osiris, únic temple subterrani i complet trobat a Egipte en honor a aquest déu. Una segona part us introdueix a la Necròpolis Alta (tombes saïtes, grecoromanes i coptes) i cap al final es pot veure la fortalesa paleobizantina, un enorme recinte amb estances de caràcter regi, senyorial i religiós.

A més de les fotografies, la mostra compta amb la maqueta d’una tomba enorme amb les diverses sales, la decoració pictòrica i els sarcòfags de pedra que s’hi han trobat.

Us convidem a la inauguració d’aquesta exposició ubicada a l’Espai Zero que es podrà visitar de l’11 de juny al 23 de juliol. Entrada lliure. Consulteu horaris i activitats associades a la nostra agenda o al telèfon 93 731 52 02.

 

Adreça: 
Salmerón, 25
08222 Terrassa Barcelona

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat