Què fan al Museu Tèxtil aquest setembre? Decora llibreta | Expo Mag Lari i taller infantil | Xerrada dissenyadora | Secrets de Museu | Flors i jardins Modernistes...


Data: 
dijous, 6 setembre, 2018 (Tot el dia)
diumenge, 9 setembre, 2018 (Tot el dia)
diumenge, 9 setembre, 2018 (Tot el dia)
diumenge, 16 setembre, 2018 (Tot el dia)
diumenge, 16 setembre, 2018 (Tot el dia)
dijous, 20 setembre, 2018 (Tot el dia)
dissabte, 22 setembre, 2018 (Tot el dia)
diumenge, 23 setembre, 2018 (Tot el dia)
Descripció activitat: 

El mes de setembre arriba amb propostes molt interessants al Centre de Documentació i Museu Tèxtil:

  • dijous 6 de setembre, de 17.00 a 19.00 h: Brodar sobre cartró: decora’t la llibreta!

Mentre esperem l’inici del curs escolar proposem als infants un taller per a decorar llibretes noves o utilitzades amb les seves pròpies mans. La mateixa tècnica la podran aplicar després sobre targetes de regal, de felicitació, etc. Durant la sessió aprendran com brodar sobre cartró prim fent servir un patró en quadrícula, fils de colors i la tècnica bàsica del punt de creu.

Activitat per a nens i nenes sense acompanyants a partir de 6 anys. Cal portar de casa un quadern o llibreta petita, mida A5 o menor, amb tapes toves i preferiblement d’un sol color.

Més informació i inscripcions a: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02

Preu: 4,5€

  • diumenge 9 de setembre, d'11.30 a 13.00 h: Visita familiar a l’exposició del Mag Lari i taller infantil de brodat sobre foto

En el marc de l’exposició “Mag Lari, la màgia de la indumentària” us proposem una visita familiar per conèixer algunes curiositats dels fantàstics vestits de mag que s’hi exhibeixen.

Després, ens atrevirem a brodar els vestits del Mag Lari sobre fotografies en blanc i negre i amb fils de molts colors. Els nens i nenes ho podran experimentar en total llibertat. Els hi mostrarem algunes obres d’artistes contemporanis que juguen amb el brodat per intervenir i transformar fotografies antigues i actuals, entre d’altres Victoria Villasana, Julie Cockburn, Jose Romussi o Mauricio Anzeri.

L’activitat es pot adaptar per a nens i nenes a partir de 5 anys. Amb inscripció prèvia a: auladidactica@cdmt.cat o bé al telèfon 93 731 52 02. Places limitades.

  • diumenge 16 de setembre, d'11.30 a 13.00 h: Xerrada de la dissenyadora de vestuari escènic Míriam Compte

Aquesta és una xerrada oberta que s’inscriu en el marc de l’exposició “Mag Lari, la màgia de la indumentària”. Míriam Compte és una de les persones que ha treballat darrerament al costat d’en Josep Maria Lari en el disseny i l’elaboració del seu vestuari d’espectacle, el qual podeu veure exposat actualment al CDMT.

Míriam Compte va estudiar disseny de moda especialitzat en espectacles i comunicació social. Ha estat nominada en diverses ocasions als Premis Butaca, que va guanyar el 2005 per la seva feina a “L’oncle Vània” del Teatre Lliure i l’any 2015 va estar nominada als Premis Max per “Doña Rosita la Soltera,” obra amb la qual també va guanyar el Premi de la Crítica. Des de fa més de 10 anys imparteix classes de disseny de vestuari per a cinema, teatre i publicitat en diverses escoles de disseny de moda de Barcelona.

Avui, l’experta dissenyadora ens visita per explicar el disseny de vestuari per a l’escena; la col·laboració entre l’artista i el dissenyador per comunicar un munt de referències culturals i estètiques. Parlarà també sobre el disseny sensitiu, sobre l’enteniment de la situació psicològica del personatge i la seva evolució en el vestuari i com es fa arribar a l’espectador, com s’il·lumina i es posa a l’escenografia. Per últim, comentarà com es tracten el teixits i les textures perquè el conjunt del vestuari respongui cromàticament al desig de comunicar aquestes emocions.

L’entrada és lliure, places limitades a l’aforament de la sala. Més informació a: auladidactica@cdmt.cat o bé al telèfon 93 731 52 02.

  • A partir del 20 de setembre, a les 18.00 h: “Marques d’aigua,” obres de Francesca Piñol a l’Espai Zero

Entre els mesos de setembre i desembre, l’Espai Zero acollirà l’obra de l’artista tèxtil Francesca Piñol. Sota el títol “Marques d’aigua,” aplega una sèrie d’obres creades a partir de la residència realitzada a Svalbard, al Pol Nord.

Hi destaquen les textures en teixits digitals realitzats de manera artesana en un teler jacquard, utilitzant fibres naturals, el procés d’elaboració i producció de les quals ha estat respectuós amb el medi. El color (tint) prové de certes flors, plantes i arbres del nostre entorn com l’herba del pastell (isatis tinctoria), l’argelaga o la roja.

En paraules de Francesca Piñol, el treball que s’exhibeix és el resultat de potenciar la creativitat a partir del descobriment i coneixement d’un entorn i de les experiències viscudes en ell, donant valor a la memòria i als oficis tradicionals, per adquirir consciència cultural i vinculació del procés creatiu amb un territori. I finalment, poder elaborar propostes de color, textures, superfícies i volums tèxtils des de la matèria: fibres i fils.

Avui us convidem a la inauguració d’aquesta exposició durant la qual la pròpia artista ens comentarà la seva obra i el seu procés creatiu. L’entrada és lliure. Més informació a: auladidactica@cdmt.cat o bé al telèfon 93 731 52 02.

  • dissabte 22 de setembre, d'11.00 a 13.00 h: Secrets de Museu temàtic: l’armari masculí de totes les èpoques

Secrets de Museu és un itinerari guiat pels espais menys coneguts del CDMT, les reserves. Durant l’activitat es presenta la indumentària i els complements històrics de forma directa i sense vitrines, també es mostren algunes de les tasques de conservació i emmagatzematge del patrimoni tèxtil que es desenvolupen quotidianament al Centre.

Al llarg d’aquest any i com a novetat, hem programat quatre recorreguts temàtics, és a dir, centrats en un tipus de peça en concret. El tercer d’aquests monogràfics el dediquem a l’armari masculí de totes les èpoques.

Sabíeu que la indumentària dels aristòcrates, al segle XVIII, estava tan guarnida com la de les seves dones? Per què als museus s’exposen més vestits femenins que masculins? Com ha evolucionat la moda masculina fins a arribar al conjunt d’americana i pantaló dels nostres dies?

Aquestes i altres qüestions trobaran resposta durant aquesta sessió de Secrets de Museu, on farem un recorregut per la indumentària masculina d’entre el segle XVIII i mitjans del XX que es conserva al CDMT. Veurem els teixits, la manera de cosir les peces i també quins complements eren més utilitzats segons cada època.

Més informació i inscripcions a: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02. Places limitades.

Preu:4,5€

  • diumenge 23 de setembre, d'11.00 a 13.00 h: Recorregut guiat: “Flors i jardins modernistes. La inspiració en la natura”

Us heu fixat mai en la quantitat d’elements naturals que decoren les façanes, interiors i jardins de les cases, els teixits de la llar i els vestits i complements modernistes? De ferro, de pedra, de vidre, de ceràmica, esgrafiades, brodades, llavorades, aplicades, estampades… En aquest recorregut fixem la mirada en les flors i plantes més representades i transformades pels artistes del Modernisme. Una preciosa obsessió per “domesticar” la natura.

El Servei de Turisme i Promoció Exterior de l’Ajuntament de Terrassa organitza aquesta ruta guiada cada 4t diumenge de mes. Recorre l’interior de la Casa Alegre, els exteriors dels carrers Sant Pere, del Teatre i Sant Pau, la Casa Coll i Bacardí i s’atura especialment a l’espai Modernisme del CDMT, dins l’exposició “Retalls d’ahir i d’avui”.

Preu: Consulteu aquí  http://visitaterrassa.cat/flors-i-jardins-modernistes/

Lloc: Casa Alegre, exterior Casa Coll i Bacardí i CDMT

La trobada inicial amb el guia és a la Casa Alegre (C/ Font Vella, 29-31). L’activitat requereix inscripció prèvia a: http://visitaterrassa.cat/flors-i-jardins-modernistes/.

Més informació al Servei de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa (turisme@terrassa.cat / www.visitaterrassa.cat) i als telèfons 93 739 70 19/ 93 739 74 21.

 

Adreça: 
Carrer de Salmerón, 25
08222 Terrassa Barcelona

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat