Quines activitats fan al Museu Tèxtil durant el mes de desembre? Marató de mitjons de Nadal solidaris | “Mag Lari, la màgia de la indumentària” ...


Data: 
diumenge, 2 desembre, 2018 (Tot el dia)
dimarts, 4 desembre, 2018 (Tot el dia)
Descripció activitat: 

Durant el mes de desembre el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa ha preparat un seguit d'activitats, que us detallem a continuació:

 

DIUMENGE 2 DE DESMBRE, de 10.30 a 13.30 h - Activitat familiar: Marató de mitjons de Nadal solidaris

La Marató de mitjons de Nadal solidaris neix d’un projecte ja existent a Oxford (Regne Unit) sota la direcció de Sylvia Rueda de l’ONG Stitches of kindness. La iniciativa mobilitza a persones de la comunitat i es dirigeix especialment a nens i nenes i a les seves famílies. Els infants, i si volen també els adults, elaboren un mitjó decoratiu de Nadal per entregar a una entitat de salut que els utilitza per decorar els espais d’atenció als infants hospitalitzats.

Durant vuit anys, el projecte va portar somriures als nens del John Radcliffe Children’s Hospital. Aquest any, Heartmade i el CDMT han decidit unir esforços  amb la finalitat de traslladar el projecte a la nostra comunitat i així donar els mitjons que es confeccionin a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Durant la Marató, que tindrà lloc a les aules del museu, les famílies aprendran a confeccionar un mitjó de feltre i a decorar-lo amb diverses tècniques i materials. L’entrega dels mitjons a l’Hospital Sant Joan de Déu tindrà lloc la setmana anterior a Nadal.

Participar en la Marató és gratuït però es demana inscripció a: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02. Hi haurà dues sessions de taller, a les 10.30 i a les 12.00 hores. Els nens i nenes poden fer el mitjó amb els pares a partir de 3 anys. Places limitades a l’aforament de les aules.

 

DIMARTS 4 DE DESEMBRE, de 17.30 a 18.30 h - Visita guiada apta per a persones sordes: “Mag Lari, la màgia de la indumentària”

L’any 1992 les Nacions Unides van instaurar una celebració anual, el 3 de desembre, com el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Els objectius que es van marcar foren: sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

El Museu Tèxtil se suma a aquesta celebració i organitza per a tots els públics una visita comentada a l’exposició “Mag Lari, la màgia de la indumentària”. L’activitat serà apta per a persones sordes, ja que comptarem amb un professional que farà la traducció simultània de l’explicació en llengua de signes catalana. L’entrada és gratuïta i lliure fins a cobrir l’aforament de la sala. Més informació: auladidactica@cdmt.cat/ 93 731 52 02.

 

Adreça: 
Carrer de Salmerón, 25
08222 Terrassa Barcelona

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat