Albert F. (4 unces): ‘Volem ser una botigueta de barri, amb un tracte molt personalitzat, proper i amb productes de qualitat'


10 de juliol de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: 4 unces, alimentació, entrevista, connecTerrassa | Temps de lectura: 6 minuts

I, amb el número 27.... 4 UNCES!!! Botiga de venda a granel, situada al Carrer Iscle Soler, 7, de Terrassa. 4 unces va néixer el 9 de maig de 2013 com a comerç especialitzat en venda de productes d’alimentació a granel. S’hi prioritzen els productes de primera qualitat i, en alguns casos, també són de proximitat i/o ecològics. N’hem parlat amb el seu propietari, l’Albert Falguera.

Els productes

A 4 unces hi podem trobar “llegums, arrossos, farines amb i sense gluten, alguns tipus de gra com cuscús, quinoa, mill,... algunes gominoles i altres productes d’aquest estil pensats per a pastisseria, diversos tipus de deshidratats (figues, prunes, dàtils,...). També hi trobeu fruits secs, espècies, llavors (sessàm, llí,...), llegum cuit i moltes altres coses.

L’origen dels productes tendeix a la proximitat, però hi ha coses del seu origen com Tahina de Liban, wasabi o arròs per sushi del Japó, festuc Turc i Iraní, pebre vermell de La Vera, Quinoa de sudamèrica,...”, segons ens comenta l’Albert. I, afegeix: “vam començar amb 187 tipus de productes i, actualment, ja rondem els 500!”.

Com a servei complementari a la venda de productes, a 4 unces hi trobem constantment receptes en format paper que van variant segons l’època de l’any. I, més endavant, volen reactivar el seu blog —actualment, en “stand by”—, sobretot per oferir i difondre més aquest tipus de serveis als clients.

Tot i que la primera idea de negoci s’enfocava al llegum cuit amb altres productes més de complement, 4 unces va acabar decantant-se prioritàriament pels productes “secs” (fruits secs, llavors, arrossos, farines,...). A tot això, segons ens explica l’Albert, la tendència actual per a ells ha estat enfocar-se, també, a oferir productes per a celíacs o per a diabètics.

El nom

En relació al nom del comerç, 4 unces, és la suma de dues idees força, podríem dir-ne. Per una banda, 3 unces com a mesura antiga, una expressió típica que correspon a 100 gr, per enfocar la marca cap al “producte a granel”. I, per l’altra banda, l’Albert em comenta que “a casa som 4”. Per tant, 4 unces! El nom transmet la idea del producte a granel, tradició, proximitat,... i el tipus de negoci, familiar.

A parer meu, és un nom molt encertat. I, en el logo hi veureu clarament una balança, instrument imprescindible per al granel que trobareu de molts i diversos tipus per tota la botiga (en trobareu uns quants a la galeria de fotos de 4 unces que tenim al Facebook de connecTerrassa).

La ubicació

En relació al lloc físic on té ubicada la botiga, el carrer Iscle Soler, segons em comenta el propietari de 4 unces, es un carrer que la gent comencen a redescobrir i s’està tornant molt actiu. Hi ha molt bona relació entre els diversos comerços, estan organitzats i en contacte permanent i això ha fet que es prenguessin iniciatives com la de disfressar-se per Carnestoltes i per l’ambientació del carrer per la Fira Modernista, on 4 unces va guanyar el 4rt premi accèssit compartit, com a decoració de l’aparador, i el Carrer Iscle Soler va tenir una menció d’honor per l’ambientació del carrer.

És un carrer que podria acabar-se assimilant molt al C/ de la Palla, on la unió i el dinamisme són marca de la casa. A Iscle Soler hi trobem botigues de tota mena amb les ultimes tendències i adaptat als nous temps. Li augurem molt de futur!

El client tipus

I, per últim, comentem que 4 unces té una clientela molt variada, de totes les edats i que hi van per multitud de motius. Amb tot, segons em comenta, “la majoria de gent hi va pel boca-orella”, aquesta forma de comunicació/publicitat “ens ha funcionat molt i molt bé”, afegeix. I, sobretot amb la gent del Centre, amb qui han anat establint una molt bona relació de confiança. Una de les intencions de la botiga quan van obrir era recuperar “la botigueta de barri, amb un tracte molt personalitzat, proper i amb productes de qualitat”, i sembla que la cosa funciona!

Esperem donar-hi un cop de mà des de connecTerrassa. Som-hi!

--

NOTA: Ets un comerç, bar, restaurant, professional,... i estàs interessat en formar part de connecTerrassa? Registra't aquí i et vindrem a presentar el projecte.

--

ENTREVISTES ANTERIORS

- Albert F. (4 unces): ‘Volem ser una botigueta de barri, amb un tracte molt personalitzat, proper i amb productes de qualitat'.

- Iván Sánchez (Espai del Descans): 'La nostra família porta més de 30 anys al sector del moble i el descans'.

- Joan Gamisans: ‘El porc de ral d’Avinyó és una raça molt preuada, de molta qualitat i molt tendre’.

- Gemma (Montse Carnisseria): 'Agraden molt els nostres pastissets de carn'.

- Joaquim Colomer (Colomer Ventalló Advocats): 'Si és per una bona causa, anem on el client ens demana'.

- Yolanda Alfaro: 'El cap de setmana comença el divendres al matí'.

- El Tastet de la Cisqueta (Dani): A El Tastet de la Cisqueta hi trobareu 'qualitat, bon preu i molta amabilitat'.

- Alícia M. (Fabra Finques): ‘A la xarxa s'hi ha d'estar de forma implicada, s'han de cuidar els continguts i saber què es vol dir’.

- Jordi (Sa illa): ‘Les ensaïmades de Menorca i els cafès amb coctelera són els nostres productes estrella’.

- Eva (La Provença): 'Per mi sempre ha estat un al·licient treballar de cara al públic, és una font d'intercanvi d'idees que m'enriqueix com a persona'.

- Maurí Assessors: 'L'aparició de les taxes judicials ha dinamitat l'accés de molts ciutadans a la justícia'.

- Rosa (Ni un pèl de +): 'A l'home cada vegada li agrada més cuidar-se i busca llocs on li ofereixin un tracte personalitzat i especialitzat'.

- Cristina (El Confit): “Els productes que surtin de la botiga han de tenir un estil que els diferenciï de la resta”.

- Parafarmàcia Nova: 'La gent valora els consells que donem. Intentem donar resposta a totes les necessitats i dubtes'.

- Bau House: “A part dels concerts, oferim sopars a bon preu i en un lloc especial, una casa modernista”.

- Can Mallorquí: 'Oferim productes 100% ecològics i de producció pròpia'.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat