The Beatles i el coaching


26 de novembre de 2014 | Publicat per Gemma Soler | Etiquetes: Gemma Soler Raspall | Temps de lectura: 4 minuts

Aquestes són unes dates propícies per fer-nos nous propòsits. Acostumem a buscar una data significativa que ens serveixi de ruptura entre el que fèiem abans d’aquest dia i el que farem després; però sovint, l’immobilisme arriba l’endemà de la data fixada o pocs dies després: on és la motivació que necessitem? La resposta és a: The Beatles... Sí, sí, no us estranyi la resposta: la música acostuma a ser una font d’inspiració, una manera directa d’arribar a la nostra ment i al nostre cor i The Beatles eren uns experts coach a l’hora de fer-nos arribar missatges que ens fessin reflexionar i sobretot, fer-nos passar a l’acció.

Però entrem en matèria. Quins són aquests missatges subliminals, que qualsevol expert en coaching podria utilitzar en les seves sessions i que apareixen en les cançons dels The Beatles?

1.- “Come together”, de l’àlbum Abbey Road (1969). John Lennon apel·la a l’aquí i l’ara, de forma seductora, vivint amb intensitat el present sense importar el passat ni el futur: Come together right now over me (“Ajuntem-nos, ara mateix, damunt de mi”). Una de les bases del coaching és precisament aquesta, actua en el present per forjar el teu futur.

2.- “Yellow submarine”, de l’àlbum que porta el mateix nom, també de 1969. La cançó desprèn un positivisme i una energia increïble. Fa menció dels recursos de què disposem cadascú de nosaltres; a la solidaritat, la cooperació i l’esperança: Every one of us has all we need (“Cadascú de nosaltres té tot el que necessitem”). El coaching, precisament té per objectiu el desenvolupament de les persones, potenciant les seves habilitats, actituds i aptituds, tenint fe i seguretat en elles mateixes.

3.- “All my loving”, de l’àlbum With The Beatles (1963). And hope that my dreams will come true (“I espero que els meus somnis esdevindran realitat”) és la frase que en destaco. El somnis, les inquietuds, els nostres objectius són el motor que ens fan moure cap a l’acció, en voler fer-los tangibles i reals. Concretar els objectius passa per saber què vols, per somniar i descobrir els teus desitjos més profunds.

4.- “All you need is love”, de l’àlbum Our world (1967). There’s nothing you can do that can’t be done (“No hi ha res que puguis fer que no pugui fer-se”). Tot és possible, amb un objectiu clar, la certesa de que pots fer-ho i la voluntat necessària; amb aquests tres elements, res no és impossible. Tot és al teu abast: atreveix-te!

5.- “And your birld can sing”, de l’àlbum Yesterday and today a Estats Units i Revolver al Regne Unit (1966). When your birld is broken, will it bring you down? You may be awoken, ill be round, ill be round (“Quan es trenqui el teu ocell, et sentiràs deprimida? Potser despertis, no estaré lluny, no estaré lluny”). Des de la perspectiva de la tècnica del coaching, la lletra d’aquesta cançó t’anima a sortir de la zona de confort, a analitzar les coses que penses, que tens i que et semblen que et fan feliç però que, alhora, potser són les que et fan renunciar als teus somnis. L’ocell és una clara metàfora de tenir-ho tot.

Després d’escoltar algunes de les cançons, del que probablement és la banda de rock més mitològica d’Anglaterra (i del món!), començo a pensar que John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Star van assolir l’èxit musical que els ha portat a formar part de la història gràcies a què en les seves cançons reflectien el seu somni i com volien veure el món. El què pensaven, sentien, l’actitud que adoptaven davant la vida i un gran vitalisme van fer possible el seu èxit. Van arribar-hi per casualitat o va ser fruit d’un camí reflexionat, planificat i acompanyat de la mà d’un coach? Qui sap...

Així, si t’estàs plantejant nous propòsits per al 2015, et recomano que escoltis alguna cançó de The Beatles i deixa’t portar pel seu ritme, per l’essència dels anys seixanta i estigues segur que: “és possible viatjar en un submarí groc, navegant cap al sol, vivint sota les ones, cercant el mar verd…yellow submarine, yellow submarine!”

Bon Any 2015 i moltes accions per als bons propòsits!

Gemma Soler Raspall

Coach, massoterapeuta i nutricionista

Gerent S360º coaching aplicat a la salut

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat