CRÒNICA gràfica de la visita de "Joves per l'ocupació" als establiments membres de connecTerrassa


3 de juny de 2016 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: | Temps de lectura: 4 minuts

Avui hem acompanyat a un grup d'alumnes d'entre 16 i 25 anys del programa "Joves per l'ocupació" del Consell Comarcal del Vallès Occidental en una ruta perquè coneguessin alguns dels comerços i professionals de connecTerrassa. Des del Consell Comarcal es van mostrar interessats en el projecte de connecTerrassa i nosaltres, encantats, ens hi hem volcat. Aquests joves han fet un curs teòric al llarg de tres mesos tocant diverses branques del comerç, el màrqueting i les noves tecnologies, avui els hem acompanyat en aquesta sortida que posa punt i final a la part teòrica i, la setmana que ve comencen la segona part del curs, les pràctiques en empreses

La jornada ha començat a les 11.00 h a la Cambra de Comerç de Terrassa, on fan les classes. Aquí hem explicat detalladament què és i com funciona connecTerrassa i hem pogut compartir experiències i inquietuds sobre el comerç i el món professional.

La segona part ha estat la ruta. Hem visitat 4 establiments de membres de connecTerrassa, diferents tots ells, cosa que ha permès als alumnes fer-se una idea força genèrica del món laboral que es poden trobar.

Hem començat al Mercat de la Independència, visitant una de les seves parades històriques: Ricardo i Montse. Allà, la Iolanda, propietària del negoci, ha explicat el dia a dia del Mercat, els horaris que tenen, la forma de treballar, la forma d'organitzar-se internament per tal de dinamitzar el Mercat en grup, els tipus de clients i els nous hàbits de consum, entre altres temes.

Sortint del Mercat hem passat a un altre espai ben diferent. Ens n'hem anat al carrer de la Palla, per mostrar com és una botiga en un carrer comercial com aquest. Allà hem visitat La Provença, la botiga que des de fa tres anys regenta l'Eva Perales. Els estudiants han pogut veure com es treballa en un establiment comercial d'un carrer cèntric i emblemàtic. Han pogut veure com un carrer que fa uns quinze anys era poc concorregut, ara és dinàmic i ple de vida comercial. L'Eva els ha explicat com s'organitzen per a dinamitzar el carrer i hem aprofundit en la importància de la col·laboració per a tirar endavant els negocis, i com contraposar-la a la competència.

La següent parada ha estat a les "galeries Fotoprix" —nom extraoficial, però així ens entenem—. Allà hem visitat a la Begoña Parrado, propietària de la marca i de la botiga Cantapip, de productes infantils relacionats amb la cultura popular. Aquesta visita buscava veure com és el pas de l'online a l'offline i, és que Cantapip va néixer com a botiga en línia i, des de fa pocs mesos, també compta amb una botiga física. Aquest exemple ens ha servit per aprofundir en la importància de no deslligar els dos móns, tot és una sola cosa: online i offline, tot va lligat. Per altra banda, al tenir un públic molt concret, els infants, hem pogut aprofundir, també, amb un altre punt que hem tractat a l'explicar connecTerrassa: la segmentació i la importància de la captació de dades per a poder enfocar els continguts al públic potencial interessat en els productes i serveis que oferim.

I, finalment, hem acabat visitant a la Jully Haynes, arquitecte i propietària d'un establiment comercial on s'ofereixen serveis professionals d'interiorisme: Punt de Vista, cocinas y baños de diseño. En aquest punt, ja tocant a les 14.00 h, la Jully ha explicat com treballen en el dia a dia, com lliguen la feina d'una interiorista, de l'arquitecta i dels professionals de treballen directament a l'obra. I, s'ha pogut veure la importància de donar valor a la feina, de posar-li el preu adequat, cosa que permet diferenciar el què oferim d'altres productes i serveis que busquen altres públics.

En definitiva, ha estat una experiència molt bona per part de connecTerrassa i, esperem que també (i, sobretot!) ho hagi estat pels alumnes, pels organitzadors  del Consell Comarcal i pels comerços i professionals que han participat voluntàriament en aquesta iniciativa (i, a molts altres professionals de connecTerrassa que es van presentar com a voluntaris però que per horaris no ha estat possible visitar-los a tots).

Seguim...

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat