Elisabeth Piris (Raffel Pagès Jacquard): “El millor de nosaltres: el bon ambient laboral i el tracte proper que tenim amb els clients”

Raffel Pagès Jacquard Terrassa connecTerrassa

27 de agost de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: Raffel Pagès Jacquard, entrevista, salut i bellesa, connecTerrassa | Temps de lectura: 5 minuts

I, ja són catorze anys d'història, que no és poc. El 9 d'octubre del 2000 obria les portes la perruqueria Raffel Pagès al núm. 52 de l'Avinguda Jacquard. Situada en una zona entre comercial, de pas i universitària, que es veurà fortament impulsada properament quan s'inauguri l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat i tot el què aquesta efemèride comportarà, l'establiment dirigit per l'Elisabeth Piris és un dels dos que la coneguda marca té a casa nostra.

A Raffel Pagès Jacquard (RPJ) i treballen quatre estilistes, a part de la seva propietària, qui em confirma que una part important de l'èxit d'aquest negoci rau en “el bon ambient de treball que hem aconseguit al llarg d'aquests anys”.

Podríem dir que RPJ té un toc afrancesat molt accentuat, si tenim en compte les dues marques amb què treballen: L'Oréal i Kérastase. De les mans de les seves quatre estilistes professionals —amb molta formació i molt al dia de les tendències, tenint en compte la importància que dóna aquesta casa a la formació contínua que fan als dos instituts que hi ha a Barcelona, tant la de la pròpia Raffel Pagès, com al de L'Óreal— els serveis que hi podem trobar van des del tall de cabell, el color, pentinat, maquillatge i depilació facial, manicura, pedicura, etc...

A banda dels serveis, també es poden comprar els productes d'aquestes dues marques que, segons em comenta l'Elisabeth Piris, no només els compren la gent que entra pels serveis, sinó que “també ve gent expressament a comprar L'Óreal, per exemple” i puntualitza que “encara que aquesta marca també la trobem als supermercats, els productes que ells venen són de la mateixa marca però de gama alta, professional, per això han de venir aquí a buscar-los”. I, tot plegat amb un valor afegit: “comprant-lo aquí et donaran el producte específic pel teu cabell, per tant amb un servei personalitzat”.

Quant a la ubicació del local, la propietària de RPJ ho té molt clar: “ara comença a ser un bon lloc, abans no ho era tant, perquè era una zona nova, la gent encara s'havia d'acostumar, hi ha molt trànsit de vehicles i vianants, el què passa és que estem a prop del centre però no és pròpiament centre i, puntualitza, “el pont separa molt.

I, les perspectives són encara millors, ja que “quan obrin l'estació, anirà millor”, opina. I, una queixa si que té clara: “falten places d'aparcament”, és un lloc molt de pas de vehicles, cosa que pot ser bona per a la publicitat i per a donar a conèixer el negoci, però hi ha poques facilitats per a la gent que ve de lluny, que no ve a peu.

La crisi econòmica dels darrers anys ha tingut el seus efectes. Entre aquests, segons em comenta l'Elisabeth, els clients de RPJ vénen menys vegades, però quan vénen s'ho fan tot”. I, un parell de coses més que han detectat: durant els primers anys de la crisi es preguntava molt, moltíssim, pel preu i, sovint, es demanava cita prèvia. Ara, sobretot aquest últim any, “la gent ve més per impulsos”, afirma. I, afegeix: “no tens ningú apuntat a l'agenda i, en un moment, se t'omple el local”. I, de tot plegat, un titular per a l'esperança: “des del novembre passat, es nota una millora”. I, sortosament, no és la primera comerciant que em transmet aquest missatge positiu.

A RPJ els clients són molt més variats del què podria semblar en un primer moment. És a dir, si bé és cert que el client tipus podria ser una dona de 40 anys, hi ha un percentatge molt alt d'homes, al voltant del 35%, i molt nens, i la procedència són tant del barri, com d'altres parts de la ciutat i altres municipis propers de la comarca.

I, una curiositat. RPJ no tanca durant l'agost, un mes que molts establiments d'altres indrets tanquen, amb la qual cosa pots arribar a nous públics. Aquest fet porta a què moltes persones grans, dones la majoria, veuen com la seva perruqueria de barri queda tancada però elles necessiten el servei setmanal, i arriben puntualment a RPJ. I, dic puntualment, perquè són clientes molt fidels a la perruqueria de barri que, potser cada estiu passen alguns dies per RPJ, però passat aquest període, tornen a la rutina, “a la seva perruqueria de tota la vida”. Són clients fidels un cop l'any!

Quant a períodes temporals, podríem dir que divendres i dissabte la perruqueria està molt plena, per tant, avís per a navegants, les possibles promos que podreu trobar de RPJ a connecTerrassa estaran molt enfocades de dilluns a dijous. Queda dit;-) I, si ens fixem entre matins i tardes, segons l'Elisabeth Piris “es treballa més a la tarda”.

Per acabar, sempre m'agrada finalitzar les entrevistes preguntant per un comerç o un professional de Terrassa que els agradi especialment per alguna raó. Per l'Elisabeth és molt recomanable el bar-restaurant de tapes Cal Toni, situat al Parc de Vallparadís. Un bon lloc, en un bon espai, molt recomanable tot l'any i, més ara, amb la calor i els dies encara llargs.

NOTA: Digues que has llegit aquesta entrevista i et faran un 10% de descompte per qualsevol servei. Vàlid durant tot el mes de setembre de 2014.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat