Els sortejos de connecTerrassa, una bona eina per a connectar empreses amb clients


12 de febrer de 2018 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: el projecte | Temps de lectura: 2 minuts

Com funcionen el sortejos de connecTerrassa i per què els organitzem? Cada primer dimecres de mes llancem els sortejos que els membres de la Comunitat connecTerrassa volen.

Els sortejos poden ser online (només s’hi pot participar via web omplint un formulari), offline (s’hi pot participar omplint butlletes en paper dins dels establiments) o onoffline (mesclant els dos formats). Puntualment, organitzem concursos i/o sortejos col·lectius.

L’objectiu dels sortejos, per una banda, és per a donar a conèixer empreses i els seus serveis/productes. I, per l’altra, sempre recomanem que no es busqui la quanitat gran de participants sinó la qualitat d’aquests.

És a dir, l’èxit d’un sorteig per a una empresa és detectar el seu públic objectiu, no que s’hi presenti molta gent.

Exemple: Un veterinari pot sortejar un sopar per a dues persones, i s’hi presentarà moltíssima gent. O, pot sortejar menjar per a gossos, i s’hi presentarà només la gent que té gossos. Què ens interessa més? La resposta és ben clara, tant per als usuaris com per a les empreses.

Un cop tanquem els sortejos fem dues coses més. Per una banda, qui vol pot enviar cupons dte. postsorteig, amb l’objectiu de premiar a tots els participants.

I, per altra banda, generem bases de dades segmentades segons els interessos, per això és tant important pensar bé què es sorteja.

Tota la gent que es presenta als sortejos de connecTerrassa passa a formar part de la base de dades general a qui enviem els butlletins setmanals (actualment, 8.500 persones [Per què rebo els butlletins de connecTerrassa?]), però, a més, generem bases de dades per a cadascuna de les empreses.

Les empreses de connecTerrassa tenen dret a que enviem un butlletí personalitzat un cop al mes (màxim) a la gent que hi hagi a la seva base de dades.

La quota d’obertura (= la gent que obre els mails quan enviem butlletins) ens demostra que amb aquestes accions anem enfocant més i millor a qui informem.

Quan enviem un butlletí general, la quota d’obertura és normal X%. Si n’enviem a un canal temàtic o territorial es doble el percentatge i, si l’enviem a la gent interessada en una empresa/producte/servei, encara augmenta més, fins a arribar a quotes del 80-90%, que en màrqueting és altíssim!.

L’objectiu és clar: informar de continguts útils a la gent que els vol rebre. Com més ens hi acostem, millor, tant pel que l’envia (connecTerrassa o l'empresa), com per al receptor (usuaris), que sabem que no vol rebre spam ni excés d'informació poc útil.

--

Vols formar part de la nostra Comunitat? Clica aquí!

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat