Joaquim Colomer: 'Si és per una bona causa, anem on el client ens demana'


25 de juny de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: Joaquim Colomer, Colomer Ventalló Advocats, Professionals, advocats, entrevista | Temps de lectura: 6 minuts

A connecTerrassa hi trobem tres grans grups de negocis: els comerços pròpiament dits, els bars i restaurants i, un tercer grup més heterogeni format pels professionals de la ciutat. És dins d'aquest tercer grup on han entrat, darrerament, administradors de finques, fisioterapeutes i advocats, com el cas de 'Colomer Ventalló Advocats', un despatx nascut el gener del 2011 fruit de la unió de Joaquim Colomer Gasulla i Santi Ventalló Garcia. Aquest despatx assessora tant a empreses com a particulars. N'hem parlat amb en Joaquim Colomer per a conèixer més i millor la seva història i els servies que ofereixen. [Article de Joaquim Colomer al connecBlog: 'Quan podem anul·lar una clàusula terra?'].

Marc R. (connecTerrassa).- Joaquim, situa'ns. Colomer Ventalló és un despatx d'avocats amb seu a Terrassa. Quan va néixer, qui el formeu i quines branques del dret toqueu?

Joaquim C. (Colomer Ventalló Advocats).- El mes de gener del 2011 ens associem amb en Santi Ventalló, formem equip amb la Laura Saez (empresarials) i l’Ignasi Bosch (advocat) i obrim oficina al C/Vall, 67, 1-1. Estem molt contents de com van les coses i ara estem a punt d’incorporar una nova persona. Ens dediquem bàsicament al dret civil, tot i que per altres temes col·laborem amb altres professionals creant equips de treball a partir dels requeriments del client. Per exemple, en temes fiscals i d’empresa col·laborem amb la Marta Sánchez Ugart.

Marc R.- Dins del dret civil, quines especialitats teniu ?

Joaquim C.- Darrerament estem posant força reclamacions de nul·litat de clàusula terra, amb uns resultats molt interessants pel client. També som experts en arrendaments, reclamacions de quantitat i execucions ordinàries i hipotecàries, accidents,… per posar uns exemples propers. Tenim una gran experiència en reclamacions de mora bancària ja que tant el meu soci com jo havíem treballat força anys com a advocats externs d’una entitat financera de reconegut prestigi.

Marc R.- Oferiu els vostres serveis, tant a empreses com a particulars. Heu notat alguns canvis destacables els darrers anys degut a la crisi econòmica o per altres motius com pot ser l'ús extensiu de les noves tecnologies? Sou un despatx jove, però amb més de vint anys d'experiència. Què ha canviat darrerament respecte a quan vau començar en l'ofici?

Joaquim C.- L’any 2000 quan vaig començar a exercir d’advocat passàvem faxos, i als Jutjats de Terrassa encara se sentia el teclejar de les Olivettis, ara anem amb mails i intranets i extranets,…. El canvi ha estat brutal, no només en els mitjans sinó també en els continguts. En aquest sentit les eines actuals permeten treballar més, penseu que portem més de dos mil expedients en suport digital. Un altre tema és que les noves tecnologies s’han de saber utilitzar per evitar l'estrès, i evitar una immediatesa que vagi contra la qualitat. De vegades cal aturar el ritme i tenir una visió amb més perspectiva, que ens permeti encertar en la presa de decisions, i en la valoració crítica d'allò que se’ns presenta com a dogma.

Marc R.- El vostre àmbit d'actuació se centre exclusivament a Terrassa, o 'us moveu' per altres llocs?

Joaquim C.- Actuem a l’estat espanyol, per exemple tenim de client el BBVA i actuem a tot el territori, però en especial a tot Catalunya. També hem portat algun tema a França i Andorra. Si és per una bona causa, anem on el client ens demana.

Marc R.- Podríem definir la vostra presència digital de 'clàssica'. Una web corporativa i algun compte a xarxes socials, però amb poca activitat. Dues preguntes al respecte: com valores l'ús de les noves tecnologies respecte al vostre ofici i, per altra banda, què esperes que us aporti la presència dins de connecTerrassa.

Joaquim C.- Les noves tecnologies aplicades a la nostra professió són a la vegada eina de treball i eina de màrqueting/comunicació. En aquest segon aspecte, és necessari tenir una presència a la xarxa per poder obrir-te al món, presència activa i de qualitat, per oferir una imatge seriosa però propera a la vegada. Per això formem part de la comunitat connecTerrassa, ens sentim identificats amb els valors que transmet i la il·lusió i autenticitat que mostra.

Marc R.- Centrant-nos en Terrassa, on creus que fa falta donar un impuls de cara a aconseguir millores per al vostre negoci?

Joaquim C.- Com us deia abans estem molt contents de l’activitat generada pel despatx el darrer any. Això ens permet poder fer certes inversions, tot intentant millorar la nostra comunicació.

Marc R.- I, ja per acabar aquesta petita introducció, m’agradaria que ens recomanessis dues coses: 1) Una web del vostre sector que trobis interessant, i 2) Un comerç de Terrassa que t’agradi per un motiu o altre.

Joaquim C.- Doncs qualsevol comerç que ofereixi qualitat i bon tracte, El Mercat de la Independència o el de Sant Pere penso que en són bons exemples. I respecte a un web que pugui interessar als usuaris de connec Terrassa, per exemple, el buscador de jurisprudència del Consell General del Poder Judicial.

-- 

APROFITEU L’OPORTUNITAT! PARTICIPEU AL Sorteig d'una visita gratuïta sobre casos d'habitatge: arrendaments o temes hipotecaris (CLÀUSULA TERRA, clàusules abusives, execucions hipotecàries, dacions en pagament,...).

--

NOTA: Ets un comerç, bar, restaurant, professional,... i estàs interessat en formar part de connecTerrassa? Registra't aquí i et vindrem a presentar el projecte.

--

ENTREVISTES ANTERIORS

- Yolanda Alfaro: 'El cap de setmana comença el divendres al matí'.

- El Tastet de la Cisqueta (Dani): A El Tastet de la Cisqueta hi trobareu 'qualitat, bon preu i molta amabilitat'.

- Alícia M. (Fabra Finques): ‘A la xarxa s'hi ha d'estar de forma implicada, s'han de cuidar els continguts i saber què es vol dir’.

- Jordi (Sa illa): ‘Les ensaïmades de Menorca i els cafès amb coctelera són els nostres productes estrella’.

- Eva (La Provença): 'Per mi sempre ha estat un al·licient treballar de cara al públic, és una font d'intercanvi d'idees que m'enriqueix com a persona'.

- Maurí Assessors: 'L'aparició de les taxes judicials ha dinamitat l'accés de molts ciutadans a la justícia'.

- Rosa (Ni un pèl de +): 'A l'home cada vegada li agrada més cuidar-se i busca llocs on li ofereixin un tracte personalitzat i especialitzat'.

- Cristina (El Confit): “Els productes que surtin de la botiga han de tenir un estil que els diferenciï de la resta”.

- Parafarmàcia Nova: 'La gent valora els consells que donem. Intentem donar resposta a totes les necessitats i dubtes'.

- Bau House: “A part dels concerts, oferim sopars a bon preu i en un lloc especial, una casa modernista”.

- Can Mallorquí: 'Oferim productes 100% ecològics i de producció pròpia'.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat