L'Enxaneta: "Ens agradaria que el Mercat i les seves parades fossin també punts gastronòmics"


27 de octubre de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: L'Enxaneta, entrevista, alimentació, Mercat de la Independència | Temps de lectura: 5 minuts

L'Enxaneta és una xarcuteria-formatgeria que trobem al Mercat de la Independència de Terrassa (Parada 103-104). Amants del bon menjar, l'Anna i la Maribel ofereixen productes de qualitat i també d'elaboració pròpia, donant molta importància al tracte humà i al comerç de proximitat. Si en voleu saber una mica més, visiteu la seva ‘site’ a connecTerrassa.

En primer lloc, gràcies per entrar a formar part de connecTerrassa. L'Enxaneta és una xarcuteria-formatgeria tradicional. Expliqueu-nos breument la vostra història i quin tipus de productes hi podem trobar.

Els inicis de l’Enxaneta comencen amb l'actual crisis econòmica. I, ara ja fa sis anys que lluitem contra aquesta situació amb bona cara i molts ànims. Ens considerem una parada tradicional de Mercat, on prioritzem el producte de confiança i de qualitat. Nosaltres mateixos som els primers consumidors del producte que oferim als nostres clients. Procurem establir una relació directa amb els nostres productors, i coneixem els seus mètodes de treball i pràcticament totes les instal·lacions. Per això, intentem conèixer al màxim tots els nostres productes abans de posar-los a la venda al nostre taulell.

Doneu molta importància a la qualitat dels vostres productes. I, a més, en teniu d’elaboració pròpia, com la botifarra o les salsitxes. De tota la vostra oferta, què en destacaríeu? I per què?

Les nostres botifarres i salsitxes s’elaboren diàriament a Matadepera, a mans d'un familiar i, sabem del cert que, per exemple, dins del trinxat només hi ha carn de porc, sal i pebre. No s'hi afegeixen altres productes com les farinetes, llets o aigües, que restarien qualitat al producte final.

També ens agrada disposar d'una gran varietat de pernil perquè estigui a l'abast de tots els nostres clients. El pernil pot oscil·lar des de 1’60 € fins a 9 € els 100 gr (pernil pur de glà reserva). També venem botifarra i embotit de Calaf, amb molt d'èxit dins del Mercat. Així mateix, volem destacar que el pernil dolç i la xistorra són, també, d’elaboració pròpia i val la pena de conèixer!

També tenim carn fresca de porc ibèric que ens arriba setmanalment. Tenim talls com el secret, la presa ibèrica, el llom o la costella. Actualment, també disposem d'un assortit de més de 10 embotits de gall d’indi (pit, pernil dolç, llonganissa, xoriç, pamplonica, etc.)

Som conscients que hi ha moments i necessitats per a tot i per això oferim tants productes.

La vostra parada es troba situada dins el Mercat de la Independència. Expliqueu-nos quins són, a parer vostre, els pros i contres de la ubicació de la vostra parada (segons el passadís, unes tenen més visibilitat que d’altres) i què milloraríeu en el funcionament del Mercat pensant en el vostre negoci.

Considerem que estem en un bon lloc dins del Mercat tot i que tenim un projecte de renovar L’Enxaneta quan sigui possible; per a poder treballar millor i que la gent pugui comprar més comodament que en l’actual parada.

Ens agradaria que el Mercat i les seves parades fossin tots punts gastronòmics on la gent —a banda de fer la seva compra— pogués consumir alguns dels productes de cada parada allà mateix, cuinats. Però les dimensions de la majoria de les parades ho fan bastant complicat.

Com definiríeu el vostre client tipus? Heu notat canvis els darrers anys en les formes de consum, degut a la crisi econòmica i a l’auge de les noves tecnologies (noves formes de comunicació, canvis d’horaris, canvis en la quantitat de les compres, etc.)?

Per sort tenim clients de tot tipus i de totes les edats: tant senyores soles que necessiten poqueta cosa pel seu dia a dia (i que ens agrada molt poder servir-les i xerrar amb elles) com alguns clients que ja fan la compra setmanal via Whatsapp (recentment, hem estrenat un apartat nou dins la nostra 'site' de connecTerrassa on informem com utilitzar Whatsapp a la nostra parada).

L'ús de les xarxes socials és un tema que ens agrada i considerem molt necessari. Sinó l'utilitzem més és per falta de temps. Sabem que avui en dia internet i les TIC en general són un mitjà necessari per a arribar a un determinat public. Tot i això, ho fem perquè ens agrada compartir moments i imatges del Mercat amb els nostres seguidors/es.

I, ja per acabar aquesta petita introducció, m’agradaria que ens recomanéssiu dues coses: 1) Una web del vostre sector que trobeu interessant, i 2) Un comerç/bar-restaurant/professional de Terrassa que us agradi per un motiu o altre.

Comerços de Terrassa que segueixen treballant artesanalment com el forn Verges, Turull, La Rasa... I, també, noves propostes amb èxit (sense franquícies) com El Taller dels Silencis, Milch&Zúcker o altres parades del Mercat on sabem que fan una feina molt ben feta i artesanal.

__________

Promos de L'Enxaneta: Safates de formatges per a dues persones, a 10€!

__________

Entrevista elaborada amb la col·laboració d'Anna Albareda.

Llegiu més ENTREVISTES, aquí.

__________

Registra't com a usuari de connecTerrassa per estar al dia de novetats, informació, ofertes, promocions, sortejos,... i/o com a comerç/professional i t'informarem de tot el projecte!
També ens podeu seguir a FacebookTwitterInstagram i YouTube!

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat