Maurí Assessors: 'L'aparició de les taxes judicials ha dinamitat l'accés de molts ciutadans a la justícia'


27 de maig de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: Maurí Assessors, advocats, comunitat connecTerrassa, entrevista, connecTRS | Temps de lectura: 6 minuts

La 5a empresa que ha entrat a formar part de connecTerrassa és Maurí Assessors, un despatx multidisciplinar especialitzat en les diferents branques del dret civil, on també ofereixen serveis d’agència d’assegurances i d’administració de finques. N'he parlat amb el Josep Maurí, continuador, juntament amb el seu germà, del despatx d'avocats engegat pel seu avi.

Marc R. (connecTerrassa).- En primer lloc, gràcies per entrar a formar part de connecTerrassa. Explica’ns, breument, la vostra història i quin tipus de serveis oferiu.

Josep Maurí (Maurí Assessors).- El nostre despatx és la continuació de la feina iniciada en el seu dia pel nostre avi, Josep Maurí Alegre i el nostre pare, Raimon Maurí Aurell, el que ha fet que haguem viscut aquesta professió a casa des de petits.

Suposo que el fet de conèixer petits aspectes de la feina des de petit et fa implicar en els problemes existents i fa que acabis tenint ganes d'enfocar la teva vida cap a aquesta professió.

A finals dels anys 90, i aprofitant que ja manteníem una col·laboració estable amb una petita agència d'assegurances, la vam incorporar definitivament a la nostra activitat. El mateix vam fer a principis del nou mil·lenni amb una petita administració de finques.

Aquesta integració és el que fa que els nostres serveis puguin esdevenir potencialment interessants sobretot per als propietaris de finques que poden reunir en un sol despatx, si així ho desitgen, tots els aspectes que els afecten.

Marc R.- La vostra presència digital, a banda de la web, està formada per una pàgina de Facebook, un compte de Twitter i un de LinkedIn. Com valoreu el paper que poden tenir les xarxes socials per un negoci com el vostre?

Josep M.Les xarxes socials creiem que actualment tenen un paper molt important en la vida de les persones. De fet, alguns estudis situen la mitjana d’ús diari de les xarxes socials en 37 minuts (als Estats Units). Poques activitats ens ocupen tant temps com aquesta.

Nosaltres, a través de la nostra pàgina de Facebook informem de les novetats, ofertes i promocions que oferim als nostres clients, així com, a través del nostre Twitter (@MAssessors) que acabem d’obrir, oferim un seguiment de l’actualitat (jurídica, immobiliària i del món assegurador).

Com a conclusió, creiem que les xarxes socials són eines a tenir molt en compte, sempre i quan s’actualitzin constantment els continguts amb temes d’interès per a la gent.

Marc R.- Tornant als serveis que oferiu. Entre les tres branques on sou especialistes (advocacia, administració de finques i assegurances), on heu notat més canvis els darrers temps, i en quin sentit?

Josep M.No és cap notícia dir que totes les activitats en general estan rebent les conseqüències de la crisi. És evident, però, que nosaltres estem immersos en unes activitats especialment complexes.

Per una banda, respecte el món judicial, l'aparició de les taxes judicials no ha fet més que dinamitar l'accés de molts ciutadans a la justícia, que qui hi pot accedir s'ho pensi dues vegades,.... Cal tenir en compte que en els procediments que es tramiten davant la jurisdicció civil, que són els que afecten a la majoria de la població, es paguen de 100 a 300 euros per la primera instància i 800 euros en cas d'haver de recórrer la sentència que es dicti. A banda d'això, cal abonar els honoraris dels professionals intervinents. Això, junt amb la lentitud evident del sistema, fa que el volum de feina s'hagi reduït darrerament.

Cal dir, però, que aquest descens es compensa, en part, pels procediments endegats per l'Agència Tributària i administracions diverses que estan aplicant un zel en ocasions excessiu, possiblement també degut a la situació en que es troben.

Pel que fa al tema immobiliari, poca cosa cal dir que no se sàpiga ja. Afortunadament, la nostra tasca és l'administració i lloguer (pàrquings, pisos, locals, naus), més que no pas la venda d'aquests. No podem dir que no ens hagi afectat la crisi, evidentment, però el fet que gestionem patrimonis més que no pas que fem de mitjancers d'operacions de venda ha fet que ens haguem mantingut relativament estables en aquest apartat.

Per últim, en el tema assegurador, el què més ha canviat els últims anys ha estat l’aparició de companyies “low cost”, moltes vegades associades a entitats bancàries, que estan rebentant el mercat i per aquest motiu és gairebé impossible competir-hi en preu. És per això que el factor diferencial que cal aplicar aquí és el de l'atenció personalitzada en cas que succeeixi algun sinistre, el que és molt més difícil en casos en què és pràcticament impossible tenir un interlocutor al davant.

I, finalment, m'agradaria donar un consell als lectors. Tothom té l'assegurança del cotxe perquè és obligatòria. Però ningú pensa en que el pis es pot cremar, es pot inundar,.... Aquests riscos es poden cobrir per un petit cost anual. Que contractin amb la companyia que vulguin, però és interessant consultar-ho.

Marc R.- Respecte a Terrassa, on creus que fa falta donar un impuls de cara a aconseguir millores per al vostre negoci?

Josep M.- En un moment en que molt poca gent s'atreveix a llençar-se i muntar un negoci, aquest és l'aspecte que crec que més hauria de cuidar l'Ajuntament, ja que també redundaria en el seu benefici.

En aquest sentit, una de les coses que podria fer és tenir més cintura a l'hora de donar llicències d'activitats, ser una mica més laxe, i tenir en compte que en la situació que estem no tothom pot realitzar grans inversions només per a legalitzar un local on instal·larà un negoci que no se sap si funcionarà o no.

Evidentment les normatives de seguretat s'han de complir, només faltaria. Però no té sentit que les ordenances, les inspeccions,.... no facilitin que la gent pugui iniciar una nova activitat amb una certa agilitat.

Marc R.- I, ja per acabar aquesta petita introducció, m’agradaria que ens recomanessis dues coses: 1) Una web del vostre sector que trobis interessant, i 2) Un comerç de Terrassa que t’agradi per un motiu o altre.

Josep M.- Una web del nostre sector que trobo interessant (per curiosa), és www.iusport.com que tracta els diferents temes del món de l'esport des de la vessant jurídica. I, degut al fet que no vivim a Terrassa, desgraciadament no hi acostumem a comprar massa. Però també per aquest fet, podem recomanar el bar “Nova Font Vella”, que és on dinem normalment. La veritat és que no és fàcil trobar llocs on dinar cada dia i que no cansi, i aquí ho aconsegueixen gràcies a la qualitat i varietat del menú, a més de dispensar un tracte excel·lent.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat