Yolanda Alfaro: 'El cap de setmana comença el divendres al matí'


18 de juny de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: entrevista, connecTerrassa, Ricardo i Montse, Mercat de la Independència | Temps de lectura: 5 minuts

Ricardo i Montse (web, Facebook i Twitter, àlbum de fotos) és una parada històrica del Mercat de la Independència. És el 22è comerç que entra a formar part de connecTerrassa, i ja ens són quatre dins del Mercat. A Ricardo i Montse hi trobem llegums cuits i plats cuinats, en total més de 300 referències diferents. N'hem parlat amb la Yolanda Alfaro, la seva propietària.

El client d'entre setmana i el de cap de setmana és diferent”, afirma la Yolanda. Fins aquí, cap novetat. Però, segons ens comenta, “el cap de setmana el client que ve, compra per la setmana, però no tot, o sigui, per exemple, potser només et compra segons plats” o, pensant en la gent que menja fora (per feina), “demanen plats combinats (primer i segon, per posar a la carmanyola)” o, “menjar per estalviar-se feina el cap de setmana”, és a dir, “són coses molt concretes”. I, en canvi, entre setmana si que és “pel dia a dia”, és el clàssic “què dino avui”.

Ricardo i Montse és una parada familiar, fundada pels pares de la Yolanda a principis dels 70's. I, no començaven de zero, ja venien dels seus tiets, que cuinaven llegums. I, tot plegat va començar amb “la parada del racó”, tal i com li deien aleshores (on hi podíem trobar, bàsicament, mongetes, cigrons i llenties).

Amb l'entrada de la dècada dels 80's ja van començar a elaborar plats com macarrons bullits, ensaladilla russa,... i, així, van anar creixent amb els anys, fins a arribar als 300 tipus de plats diferents que poden arribar a fer actualment. Quant als productes que podem trobar-hi, “tot són plats fets” i “tot és a granel”, cosa que permet fer compres molt personalitzades, segons les necessitats de cadascú.

Si haguéssim de dir algun aspecte marca de la casa, és el fet que tenen cuina pròpia, i que la porten el seu germà i la seva mare. A més, cal sumar-hi que la forma de cuinar és “molt com mengem a casa”, per exemple, “els macarrons els fem amb ceba, tomàquet i tall de vedella, perquè sempre els hem fet així”. A destacar, segons la Yolanda, el “pollastre amb salsa de festucs”, un invent del seu germà que no trobarem en altres botigues del sector.

El client tipus d'aquesta parada del Mercat “és molt variat” i de totes les edats. Amb tot, “si que diferenciaríem entre setmana i el cap de setmana”, tal i com hem comentat al principi. I, una curiositat: aquí, el cap de setmana comença el divendres al matí”, i afegeix, “no em preguntis de què treballen;-)”.

Un dels temes recurrents quan toquem el tema dels problemes amb què es troben les parades dins del Mercat són “els horaris”. Segons em va comenta, “no obrim (per les tardes) perquè no ens posem d'acord tots plegats (els paradistes)”. I, acaba amb una petició llançada a l'aire: Crec que s'hauria de provar obrir totes les tardes”.

I, com sempre, acabo les entrevistes demanant que ens recomanin altres establiments terrassencs que els agradin per alguna raó i alguna web del sector. Per la Yolanda, són molt recomanables, per la qualitat i el tracte, parades del Mercat com Gamisans (els propers dies en publicarem una entrevista, també), el Solà, l'Albert Alimentari, l'Aviram del Jorge, etc...” i, de fora, una curiositat, la Yolanda ens recomana un altre dels comerços que ja formen part de connecTerrassa: La Provença (C/ de la Palla). Quant a webs, una que visita molt, i que per tant ens recomana, és la de Vente-Privee.

--

NOTA: Ets un comerç, bar, restaurant, professional,... i estàs interessat en formar part de connecTerrassa? Registra't aquí i et vindrem a presentar el projecte.

ENTREVISTES ANTERIORS

- El Tastet de la Cisqueta (Dani): A El Tastet de la Cisqueta hi trobareu 'qualitat, bon preu i molta amabilitat'.

- Alícia M. (Fabra Finques): ‘A la xarxa s'hi ha d'estar de forma implicada, s'han de cuidar els continguts i saber què es vol dir.

- Jordi (Sa illa): ‘Les ensaïmades de Menorca i els cafès amb coctelera són els nostres productes estrella.

- Eva (La Provença): 'Per mi sempre ha estat un al·licient treballar de cara al públic, és una font d'intercanvi d'idees que m'enriqueix com a persona'.

- Maurí Assessors: 'L'aparició de les taxes judicials ha dinamitat l'accés de molts ciutadans a la justícia'.

- Rosa (Ni un pèl de +): 'A l'home cada vegada li agrada més cuidar-se i busca llocs on li ofereixin un tracte personalitzat i especialitzat'.

- Cristina (El Confit): “Els productes que surtin de la botiga han de tenir un estil que els diferenciï de la resta.

- Parafarmàcia Nova: 'La gent valora els consells que donem. Intentem donar resposta a totes les necessitats i dubtes'.

- Bau House: “A part dels concerts, oferim sopars a bon preu i en un lloc especial, una casa modernista.

- Can Mallorquí: 'Oferim productes 100% ecològics i de producció pròpia'.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat