Bàrbara Segura: 'Nanüts és un model de negoci nou. Dic nou perquè quasi m’atreviria a dir que en tot Catalunya n’hi ha dos o tres més'


 • Etiquetes: Nanüts, entrevista, criatures | Temps de lectura: 5 minuts

  divendres, 10 abril, 2015 - 09:30

  ENTREVISTA | Parlem amb Bàrbara Segura, directora i ànima de Nanüts, en motiu del 2n aniversari d'aquest projecte, "un espai tranquil per a mares inquietes", tal i com es defineixen. En aquesta entrevista ens explica com han celebrat aquesta important efemèride, què podem trobar al nou web, com gestionen els continguts digitals i la importància de comunicar bé la seva feina. I, ens avança alguns projectes de futur.

  connecTerrassa.- Nanüts celebra el seu 2n aniversari estrenant web i blog. Com valores aquests primers anys de vida del projecte?

  Bàrbara Segura.- Estic contenta. Des que vam obrir la porta, dia rere dia ha entrat més i més gent. Cada dia, cada setmana, cada mes hi ha més gent i això em tranquil·litza.

  Al principi tens por. Inverteixes diners i temps en un projecte que creus i esperes que funcionarà, però fins que no obres portes no saps si això serà així.

  No és fàcil, has d’estar constantment pendent de les necessitats del teu públic i ser flexible. Has de tenir cintura i saber-te adaptar.

  Nanüts no és el mateix ara que quan vam obrir portes. És una constant evolució i mica en mica anem consolidant el projecte. Cada cop tenim més clar qui som, què fem i on anem.

  Això si, constantment tinc Nanüts al cap... noves idees, web, xarxes socials, material, números, activitats, llicències, formació, personal,... Tenir tothom content; clients, treballadors, professionals,...

  Del que m’és contenta estic és de l’equip. Quan vaig obrir tenia un nadó de 8 mesos i ara fa mig any que va néixer el segon. Així que ja t’ho pots imaginar, sense elles no hagués pogut fer res de tot això.

  De fet Nanüts, tot i tenir socis inversors, el liderava jo sola. Ara l’Aina Romagosa, que mentre jo era de baixa portava la comunicació i les xarxes socials, ha pujat al “carro” i serem dos liderant el projecte. Això també ho fa més engrescador i sempre ajuda a donar una empenta al negoci; noves idees, diferents punts de vista. Això ajuda a créixer.

  cT.- Què podem trobar al nou web? I al blog, quin tipus de continguts hi anireu publicant i amb quina periodicitat?

  BS.- La web la vam canviar en un primer moment per una qüestió tècnica. Volíem afegir-hi un blog, una agenda,... després ens vam animar i li vam voler donar un gir a la imatge (més visual i més atractiva).

  Nanüts és un model de negoci nou. Dic nou perquè quasi m’atreviria a dir que en tot Catalunya n’hi ha dos o tres més. No exactament iguals, però semblants. Això vol dir que la gent no sap què és i els ho hem d’explicar. El blog ens servirà per explicar, per fer pedagogia, per donar valor a les activitats que proposem. És un model que als països nòrdics està totalment integrat, però cal considerar que alguns d’aquests països tenen més de 12 mesos de baixa de maternitat. Per tant, culturalment, ja li donen un altre valor en aquesta etapa.

  En el blog hi anem publicant setmanalment articles, entrevistes que anem elaborant des de l’equip de Nanüts amb un contingut relacionat amb el món de l’embaràs, el post part, la recuperació del part i els vincles, i d’altres que potser no tinguin un contingut directe però que puguin ser interessants per als nostres clients. Fem front a l’etapa des de que la mare està embarassada fins que els fills tenen 5 anys.

  cT.- En la distribució de continguts doneu molta importància a les xarxes socials i, derrerament, també als butlletins electrònics. Explica’ns en quines xarxes us podem seguir i què hem de fer per rebre informació vostra a través del correu electrònic, i quin tipus d’informació envieu.

  BS.- Sí, és evident que perquè et coneguin has de fer una bona comunicació, explicar bé el projecte i triar quins canals són els més adients per a fer-ho.

  Nosaltres fem ús sobretot de Facebook (www.facebook.com/fornanuts) i d’Instagram (https://instagram.com/nanuts/), i estem molt satisfets de la campanya perquè cada dia tenim més seguidors.

  També enviem la nostra newsletter, amb tres tipus de continguts. Trimestralment fem arribar als nostres subscrits la programació sencera, tant d’activitat regular com de tallers o xerrades puntuals. Cada mes enviem un recordatori de les propostes més efímeres, aquells tallers que creiem que poden interessar més als nostres clients. Finalment, cada setmana surt la newsletter que anuncia el post del nostre blog.

  Per a rebre la newsletter només us heu de subscriure via web i estareu al corrent de totes les nostres propostes!

  cT.- I, ja per acabar, teniu previst celebrar d’alguna forma aques 2n aniversari? Teniu projectes de futur que pogueu avançar?

  BS.- Ho hem celebrat en la intimitat! Per a celebrar els dos anys hem inaugurat la nova web i el blog i hem aprofitat per a fer-ne partícips a tot l’equip. 

  El projecte de futur és anar consolidant les activitats que tenim i afegir-ne de noves que creiem que cobreixen les necessitat dels nostres clients (ara, per exemple, incorporem la figura del nutricionista). També tenim pensat obrir una petita botiga amb una selecció d’objectes que puguin marcar una diferència amb el que estem acostumats a trobar.

  --

  Bàrbara Segura. Directora i ànima de Nanüts, és Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Psicomotricista. La Dansa i el moviment són la seva passió i des de fa més de 10 anys practica i es forma en diferents escoles de dansa i en diferents disciplines. Actualment segueix els estudis d’Anatomia per al Moviment amb Blandine Calais Germain i Núria Vives, així com també els estudis d’Anatomia i Preparació al Part i la seva Formació Professional. S’ha format també amb Marcel Caufriez amb el Mètode Hipopressiu. Fa les classes de Preparació i Recuperació del part.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat