"Com recuperar la pell després de l'estiu", per Mónica Cubero


 • Etiquetes: Mónica Cubero, pell | Temps de lectura: 4 minuts

  dimarts, 1 setembre, 2015 - 20:00

  OPINIÓ | Has gaudit d'unes setmanes de vacances, mesos amb horaris distesos, en els quals has recuperat la teva connexió amb la naturalesa -sol, aigua, excursions pel camp, esports, festes a l'aire lliure…- i la teva pell ha viscut cadascuna d'aquestes experiències i ha estat testimoni de cada rialla i de cada moment inoblidable.  A la tornada, tot i que la teva imatge emana frescor i felicitat, si l'observes t'adones que determinats excessos n’han alterat l’aspecte habitual. A hores d'ara el més probable és que reclami una exfoliació i, en alguns casos, hidratació. 

  Durant l'estiu sentim la pell més hidratada que a l'hivern a causa de la suor i del fet que hi apliquem més productes, com protectors solars i aftersun. Però, d'altra banda, és habitual l'acumulació de cèl·lules mortes que deixen la pell sense lluentor, amb alteracions en el to i sensació d'aspror
  Generalment les cèl·lules de la capa més superficial de la pell, sense vida i convertides en queratina, es desprenen pel seu compte al mateix ritme que altres de noves neixen en estrats més profunds. A l'estiu, a causa de l'exposició solar i d’altres agents externs als quals la sotmetem, la nostra pell es regenera més ràpid amb la finalitat de protegir-se
  El ritme de producció és més ràpid que el d'eliminació, per la qual cosa es produeix un engruiximent, sobretot en zones com els talonsÉs important eliminar aquest excés perquè la pell pugui nodrir-se correctament amb els productes que aplicarem durant l'hivern i, alhora, oxigenar-se.  A més, si al començament de l'estiu no l'hem renovat adequadament, és probable que existeixin també diferències en el to del bronzejat, que s’aniran mantenint mentre no igualem aquest desequilibri.

  Posada a punt després de l'estiu

  La bona notícia és que això podem solucionar-ho amb els pílings o exfoliants, cosmètics que faciliten l'eliminació natural de les cèl·lules mortes de la pell, i activen a la vegada la circulació sanguínia,i que, en conseqüència, milloren l’oxigenació. Hi ha diferents tipus d’exfoliants, el més habitual per a ús facial i corporal és l’scrub, que consisteix en partícules sòlides, que realitzen aquest treball d'arrossegament, suspeses en un oli o en una crema. Les partícules poden ser naturals, com sals, closques de fruits… o sintètiques. Utilitza exfoliants naturals elaborats específicament per a aquest fi, ja que la grandària de la partícula i la base estan especialment pensades per tractar la nostra pell de forma delicada i respectuosa, molt millor que els exfoliants casolans, que poden resultar molt forts i danyar-la.

  Amb un exfoliant natural ens assegurarem de no usar actius sintètics que cloguin la pell, que és justament el que intentem evitar amb l'exfoliació i en general sempre. Compte amb alguns exfoliants no naturals convencionals perquè poden incloure partícula natural, fins i tot alguns actius naturals, però la resta de composició de la seva base pot ser sintètica. 

  Quant als exfoliants facials, l'elecció és una mica més delicada que en els corporals: en el cas de les pells mixtes i grasses sense acnè poden utilitzar un scrub, igual que una pell seca, amb la precaució, aquesta última, que la partícula no sigui molt gruixuda. En canvi, una pell grassa amb acnè hauria d'usar un producte enzimàtic o qualsevol altre que no requereixi fricció per no estendre la infecció i seria el mateix cas per a les pells sensibles.

  Està molt estesa la creença errònia que una exfoliació eliminarà el bronzejat que hem estat acumulant tot l'estiu, i això porta a mantenir una pell gastada i irregular.
  Una exfoliació professional al nostre centre de bellesa habitual, més minuciosa i realitzada per mans expertes, acompanyada d’una o dues exfoliacions per setmana a casa, farà que la nostra pell torni a lluir lluminosa, suau i amb un preciós to daurat, que ens recordarà els magnífics moments viscuts aquest estiu, i a més estarà més receptiva a seguir bronzejant-se als mesos de setembre i octubre.

  Mónica Cubero, coach experta en estètica emocional.

  www.monicacubero.es

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat