'Disfruta del teu embaràs amb el Tai Txi i el Txi Kung', per Albert Petit [Nanüts]


 • Etiquetes: Tai Txi, Txi Kung, Nanüts, salut i bellesa, criatures | Temps de lectura: 2 minuts

  dimarts, 19 maig, 2015 - 11:00

  OPINIÓ | El Tai Txi és un art d’origen xinès que té com a objectiu la integració cos-ment i l’equilibri personal, així com estimular l’energia vital del cos. Es practica a través de seqüències de moviments lents i circulars, dins d’una suavitat i harmonia que ens permeten construir, canalitzar i mobilitzar la nostra pròpia energia.

  Per altra banda, amb el Txi Kung es treballa el cos de manera íntegra, mitjançant diversos exercicis de relaxació i respiració. És una pràctica enfocada al manteniment de la salut.

  Aquestes dues disciplines xineses ens aporten una millora ràpida de la nostra salut i del nostre estat d’ànim, aconseguim potenciar la concentració, la capacitat de relaxació i obtenim un augment considerable de la nostra energia vital.

  Tant el Tai Txi com el Txi Kung són dues pràctiques aptes per a totes les edats i molt recomanables especialment per a les dones embarassades.

  Durant el període de gestació el cos de la dona se sotmet a un canvi permanent, es viuen noves sensacions i apareixen inquietuds envers aquesta nova etapa que aviat començarà. Amb el Tai Txi es crea una connexió entre el cos i la ment de la dona, buscant un equilibri no només físic, sino també emocional.

  Els moviments practicats ens permeten treballar l’estabilitat postural pel què fa a l’esquena, ja que la zona lumbar és una de les que més es ressent dels canvis corporals.

  També ens permet ser conscients del nostre cos i crear un moviment de les energies internes, donant vitalitat i fomentant un embaràs saludable i una estabilitat emocional.

  Els exercicis practicats a les sessions de Tai Txi i Txi Kung desbloquegen les articulacions amb moviments suaus i enforteixen la musculatura sense esforç i de manera no agressiva.

  El Txi Kung, durant l’embaràs, posa especial ènfasi en els moviments de pelvis i de columna, afavorint la tonificació d’aquestes zones. Una de les característiques principals d’aquesta disciplina oriental és aconseguir una correcta alineació de la zona cervical amb la zona sacra; es fa molt treball d’equilibri, fet que ajuda a que els dolors d’esquena millorin de manera considerable.

  Finalment, una pràctica de Tai Txi i Txi Kung de manera regular, crea una harmonia entre el futur nadó i la mare, potenciant els moments de relaxació i meditació, i fent prendre consciència del moment únic i màgic que s’està experimentant, adquirint un major control de les emocions.

  És una bona alternativa per a les dones que volen moure’s durant l’embaràs, prendre consciència dels canvis que pateix el seu cos i fer-ho d’una manera tranquil·la i serena.

  Article original publicat a Nanüts.

  --

  Albert Petit, preofessor de Tai Txi i Txi Kung a Nanüts.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat