Gisela Mora (Espai Gut): «Volem esdevenir un punt de referència per als professionals de la psicologia i per a les famílies»


dimecres, 17 gener, 2018 - 11:45

ENTREVISTA | Espai Gut (carrer del Pare Llaurador, 29) és un nou i innovador lloc de treball compartit que reuneix a profesionals de la psicologia i la salut al centre de Terrassa. Hi trobem terapeutes que busquen un entorn enriquidor on exercir la seva professió, créixer, aprendre i compartir experiències i contactes profesionals. Actualment, hi ha un equip de 5 professionals especialitzats en psicologia, atenció infanto-juvenil, adults, parelles, famílies... N’hem parlat amb la seva coordinadora, Gisela Mora, perquè ens expliqui més i millor aquest projecte que acaba d’engegar a la nostra ciutat.

Gisela Mora és llicenciada en psicologia, terapeuta familiar. Va iniciar la seva activitat professional a l’Hospital de Terrassa per, un temps més tard, obrir el seu propi despatx. L’evolució i les ganes de «crear equip» l‘ha portat a idear Espai Gut que el defineix com «un somni fet realitat».

El local escollit per a iniciar aquest projecte és un habitatge històric que data del 1925 situat al carrer de Pare Llaurador que ha estat totalment reformat per l’estudi de disseny Estudi08014 (vegeu-ne una extensa explicació amb text i gràfica de tot els procés de reforma, aquí).

L’Espai Gut —que va obrir el setembre del 2017— disposa de set despatxos que poden acollir a professionals de la psicologia i la salut. Actualment ja n’hi ha cinc treballant, tres d’ells ja estan fixes al llarg de la setmana i la resta amb dies puntuals.

La filosofia de l’espai és molt similar al «coworking», ja que hi trobem a professionals autònoms, cadascú amb la seva especialitat, però que busquen generar sinèrgies entre ells, i treballar conjuntament, «amb l’objctiu d’oferir un servei complert, integral», tal i com ens comenta Mora. I, afegeix: «Volem esdevenir un punt de referència per als professionals de la psicologia i per a les famílies», ja que estan molt especialitzats en psicologia familiar, i utilitzen metodologies com la teràpia del joc, l’aprenentatge més lúdic... i no tan clíniques.

Tracten temes molt diversos, com pot ser les addicions, els temes forenses per als jutjats, i, fins i tot, teràpia amb gossos per a gent que té problemes de desenvolupament.

Segons ens comenta la Gisela Mora, «a Terrassa hem detectat demanda, tant de professionals per a disposar d’un espai per a fer visites com, també, d’un punt que esdevingui espai de difusió i divulgació, tant pensant en els pacients i la gent interessada en la temàtica com per als propis professionals».

A banda dels serveis, que ja estan oferint, aquestes primeres setmanes del 2018 les estan dedicant a preparar les primeres xerrades i activitats divulgatives que oferiran al centre, dirigides tant als professionals com a les famílies, professionals de l’educació... Sobretot als vespres i dissabtes, s’hi impartiran tallers de temàtiques com gestió de l’estrés, educació, com gestionar els límits amb els nens a casa, sobre gent gran, nutrició i emocions... [Podreu seguir totes aquestes activitats a l’agenda de connecTerrassa i, sobretot, als butlletins que enviem de forma periòdica].

Foto: Estudi08014.

Vols rebre connecTerrassa al mòbil? Aquí t'expliquem com.Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat

Afegeix un nou comentari

Promocions connecTerrassa

Informació de l'autor

Marc Roca Verdaguer

Del dret a la comunicació digital, passant per la gestió pública. Aquest podria ser un resum de la meva trajectòria professional. Llicenciat en dret, vaig exercir d'advocat a Garrigues & Andersen i, posteriorment, vaig treballar en diversos departaments de la Generalitat. Entremig, vaig estudiar Periodisme Digital (UOC) i m'he anat especialitzant en periodisme, comunicació i màrqueting digital. Els darrers quatre anys he estat director de continguts web de la Fundació Espai Català de Cultura i Comunicació (Escacc). Actualment, dedicat al 100% a connecTerrassa!

marc@connecterrassa.cat

Whatsapp (617096743) - Instagram - Facebook - Twitter.