Joan Terrats: «(Rebicia’t) és la meva passió per les bicicletes i la seva mecànica»


 • Etiquetes: entrevista, Rebicia't, bicicleta, bicicletes | Temps de lectura: 4 minuts

  dilluns, 16 octubre, 2017 - 11:30

  ENTREVISTA | Rebicia't va néixer de la passió per les bicicletes, amb una atenció especial cap a les antigues i clàssiques. Segons en Joan Terrats, el seu creador, “creiem que qualsevol bicicleta pot donar grans satisfaccions al seu propietari, amb un mínim de manteniment i posada al dia”. Una bona forma de resumir què trobem al darrera d’aquest projecte nascut fa pocs anys al carrer de Cisterna, 6, de Terrassa.

  Rebicia’t és una botiga que ha volgut omplir un buit al vell mig de la ciutat. N’hem parlat amb Terrats, propietari d’aquest comerç, per saber-ne més coses.

  connecTerrassa.- Joan, per tu Rebicia’t és una passió, és així?

  Joan Terrats.- Si, és la passió per les bicicletes i la seva mecànica, de vegades senzilla i d'altres molt més complexa del que es pot pensar en un principi. És un aprenentatge constant, i un repte diari, perquè volem donar resposta a qualsevol tipus de bicicleta i usuari, al centre de Terrassa.

  cT.- Com definiries el teu projecte professional: és una botiga, un taller, un punt de trobada pels amants del ciclisme...?

  JT.- És un taller de bicicletes on es fa manteniment a tot tipus de bicicletes, incloses les elèctriques, i a botiga s'hi poden trobar tot tipus d'accessoris i recanvis, en estoc i per catàleg. Escoltem al client i li donem a escollir les diferents opcions que hi puguin haver, fent valer també la nostra experiència. Que la bicicleta surti per la porta millor de com ha entrat, amb la satisfacció del client assolida, és el nostre únic objectiu.

  cT.- Rebicia’t va obrir el 14 de novembre del 2014, té pocs anys de vida. Quina valoració en fas? Què t’ha sorprès gratament i què necessita millorar? Tens projectes de futur?

  JT.- La valoració que en faig és molt positiva, amb centenars de clients satisfets amb el servei que han rebut i un gran percentatge de fidelitat (molts d'ells, clients des dels primers temps d'obertura). Això omple d'orgull, per què s'ha aconseguit amb una ciutat amb moltíssima competència dins el sector, botigues molt potents. Sempre tocant de peus a terra, volem millorar l'assistència a bicicletes elèctriques i de gama alta, oferint el millor servei per qualitat i proximitat.

  cT.- Tinc entès que tens relació amb BITER. Explica-ns en què consisteix. I, seguint amb el mateix tema, tens algun altre acord de col·laboració amb altre entitats?

  JT.- És una relació que ve des dels inicis de REBICIA'T. He col·laborat amb ells en una Setmana del Medi Ambient, on donava a conèixer les diferents opcions disponibles per "tornar a la vida" a una bicicleta (restauració, electrificació, reacondicionament per a nous usos...). També a la Fira Modernista, cedint diferents bicicletes antigues per la seva parada, a la Rambla... Alguns dels seus membres en són, de clients.

  Ara hem engegat una col·laboració molt especial: donar suport tècnic/mecànic als tricicles que utilitzen per passejar a gent gran.

  També vam ser un dels promotors/col·laboradors a la recollida de fons pel Monument a la Bicicleta, instal·lat a l'ara anomenada Plaça de la Bicicleta, a la rotonda que hi ha entre Pg. 22 de juliol i Pg de les Lletres. És una relació molt distesa i cordial.

  cT.- I, ja per acabar, quines són les principals necessitats que has detectat en els teus clients aquests anys? Venen més per comprar bicicletes noves? Complements? Segona mà? Reparacions?...

  JT.- La majoria dels meus clients són per revisions i manteniment, sigui programat (la bici va bé, però es fa una revisió anual per seguretat) o accidental (punxades, caigudes, desgast total de components...). També per millorar la seva bicicleta amb millors components dels que portava de sèrie (canvis, suspensions, frens...).

  Cal fer pedagogia en què la bicicleta, com una màquina que és, necessita un manteniment i tenir-la a resguard de les inclemències meteorològiques, si no la farem servir durant un període més menys llarg de temps, per què es rovellen i perden tacte de frens i canvis ràpidament. Una revisió, al menys un cop a l'any, ens permetrà gaudir de la bicicleta, ara si, tot el temps que vulguem.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat