Joan Terrats (Rebicia’t): “Gairebé totes les bicis es poden electrificar d'una manera o altra”


 • Etiquetes: bicicletes, Centre, entrevista | Temps de lectura: 5 minuts

  dilluns, 16 febrer, 2015 - 16:15

  ENTREVISTA | Rebicia't és sinònim de passió per la bicicleta i tot el què l’envolta. Aquesta és la primera impressió que tens quan entres a la botiga del carrer Cisterna, 6, en ple centre de la ciutat, i el Joan comença a contestar-te un a un tots els dubtes que li puguis plantejar. Al sortir d’aquest establiment amb pocs mesos de vida, t’emportes una bici nova, una de clàssica, una reparació en tota regla, alguns recanvis, o el què sigui, però sobretot, te’n vas amb més coneixments i havent gaudit d’un tracte proper, expert i personalitzat. Aquestes són tres de les característiques de Rebicia’t, una botiga que ha volgut omplir un buit al vell mig de la ciutat. N’hem parlat amb el Joan Terrats, propietari d’aquest nou comerç, per saber-ne més coses.

  connecTerrassa.- Joan, situa’ns, què és Rebicia’t? Una botiga, un taller, un punt de trobada pels amants del ciclisme,...? I, per què t’has decidit, ara, a obrir aquest negoci?

  Joan Terrats.- Rebicia't és per a tothom, tant si té bici com si no. Jo ho defineixo com un petit taller amb una mica de venda, com els tallers de bicis de tota la vida, als que hi anàvem de petits a que ens inflessin les rodes o ens arreglessin una punxada.

  La decissió d'obrir un taller de bicicletes és una barreja de molts factors, tant personals com professionals.

  En el meu cas, volia dedicar-me professionalment a l'activitat que més m'agrada i em satisfà. Afegint als coneixements que ja tenia, m'he format en una de les millors escoles de mecànica de bicicletes de tot l'estat amb diversos cursos, i seguiré formant-me en d'altres, perquè quan treballes en alguna cosa que t'apassiona i vols donar sempre el millor servei, això es transmet al client i ho nota.

  cT.- Rebicia’t va obrir el 14 de novembre del 2014, té pocs mesos de vida. Quina valoració en fas? Què t’ha sorprès gratament i què necessita millorar?

  JT.- La valoració és molt possitiva des del primer dia. Faig exactament el que tenia pensat i la gent és molt curiosa; es sorprenen de veure un taller bicis i entren i pregunten els serveis que ofereixo. Molts tornen amb les seves bicis per reparar o posar a punt. I ja en tinc uns quants que han tornat diverses vegades.

  Com a coses a millorar; vull ampliar l'horari comercial (ara és de dilluns a divendres per la tarda i dissabtes matí i tarda) i augmentar la visibilitat del taller amb alguna mena de reclam, cartell,...

  cT.- És dels pocs establiments del centre de la ciutat dedicats al món de la bicicleta. Per què vas escollir aquest lloc? Consideres que ha estat encertat? Per què?

  JT.- L'opció del centre ve donada per diverses raons. La primera és que al centre no hi havia taller de bicicletes amb eines i coneixements adequats per a poder reparar o revisar tot tipus de bicis, siguin antigues o modernes. Ofereixo un ventall ampli de serveis per a la bicicleta; reparar, revisar, restaurar, electrificar,... qualsevol bicicleta hi té cabuda i és benvinguda, estigui en l'estat que estigui.

  La segona raó és per a poder donar proximitat al client, tant física (que no hagi de carregar la bici al cotxe) com de tracte.

  I, la tercera, és que amb el servei que jo volia donar, no em calien gaires metres cuadrats de local. Per tant, dins el meu pressupost, em podia acostar més al centre amb menys espai.

  cT.- Tinc entès que tens algun tipus de relació amb BITER. Explica-ns’ho.

  JT.- Sóm amics. Amb BITER ja hi tenia relació de molt abans d'obrir REBICIA'T, com a simpatitzant i anant a algunes de les sortides organitzades per ells.

  Ara, d'ençà de la presentació del meu taller als amics i socis de BITER, la relació és més estreta i ofereixo als seus socis un descompte de 2,5€ en qualsevol modalitat de revisió (Infantil, General i General Top). Alguns dels seus integrants, ja són clients fixos.

  cT.- Com valores l’ús de les bicicletes elèctriques? Creus que és un producte amb demanda? Li veus futur? Què recomanaries a algú que en vol utilitzar una, convertir la que ja té o comprar-ne una que ja sigui elèctrica?

  JT.- El motor elèctric lliga molt bé amb una bicicleta; no contamina, no fa soroll i la seva ajuda és notable. Ha obert la bicicleta a més persones que, en un principi, no la consideraven com una alternativa real de transport i lleure, com ara persones grans o amb alguna mancança o problema físic a les cames.

  Una opció que cal tenir molt en compte és la d'electrificar una bici que ja tens i no pots (o no vols) utilitzar per qualsevol motiu. Gairebé totes les bicis es poden electrificar d'una manera o d'una altra, amb un cost molt inferior a una bici elèctrica nova.

  Per escollir bé, s'ha de tenir en compte els recorreguts habituals que es faràn amb la bici, la seva durada i desnivells, l'estat físic de la persona i la mateixa bici on s'ha d'instal·lar el kit.

  cT.- I, ja per acabar, seguint la tradició habitual a les entrevistes de connecTerrassa, recomana’ns dues coses: 1) Una web/autor del vostre sector que trobis interessant, i 2) Un comerç, bar, restaurant i/o professional de Terrassa que t’agradi per un motiu o altre.

  JT.- Per als qui agradin les bicis i les seves particularitats tècniques, la web de Sheldon Brown, el gurú mundial de les bicis.

  Un comerç que m'agrada molt perquè es nota que els agrada el que fan, et dónen resposta als teus dubtes i ja m'han ajudat més d'una vegada, Ferreteria Paloma, al carrer de les Parres.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat