Josep Cutillas (Espai Sacra): “La nostra pretensió és que Espai Sacra sigui un punt de trobada per a tothom”


 • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 2 minuts

  dimarts, 3 juliol, 2018 - 13:15

  ENTREVISTA | Espai Sacra, situat al carrer de la Independència, 95, és una associació sense ànim de lucre especialitzada en teràpies holístiques. Aquesta associació persegueix un objectiu: l’acompanyament a les persones perquè millorin el seu benestar físic, mental o emocional, facilitant el seu procés de creixement personal. Obren de dilluns a divendres de 9.00 a 21.00 h i ofereixen un ampli ventall d’activitats a càrrec de professionals terapèutics de diferents àrees.

  Les activitats que es programen a Espai Sacra pivoten al voltant de 4 eixos: classes setmanals, xerrades informatives un o dos divendres al mes, dos concerts meditatius mensuals i fins a vuit tallers cada mes. Es pot consultar la seva agenda.

  Pel que fa a les classes, l’oferta és molt variada, amb prop de 32 sessions setmanals, en que es practica el ioga kundalini, la meditació o el mindfulness, el pilates, el Txi-kung i moltes altres disciplines. D’altra banda, en la vessant terapèutica són moltes les persones que assisteixen al centre per tractar diferents patologies, fibromiàlgies, problemes musculars, contractures o lumbàlgies.

  També cal posar èmfasi en la vessant de creixement personal i acompanyament emocional. Espai Sacra col·labora juntament amb l’Ajuntament de Terrassa en un projecte social destinat a persones amb problemes econòmics, exclusió social o que pateixen desestructuració familiar. A més, s’ofereixen subvencions en el pagament de la matrícula per a menors de 23 anys, per a jubilats, per a famílies monoparentals i nombroses, i per a aturats.

  Aquest centre de teràpies holístiques creix any rere any. Actualment té aproximadament 150 socis, un 15% dels quals són col·laboradors del centre. Josep Cutillas, responsable d’expansió social d’Espai Sacra, assenyala que “la segmentació social que assisteix al centre és molt variada”.

  I, afegeix: “Els grups reduïts (no més de 10 persones per classe), el tracte personal i l’adaptabilitat horària pretenen que l’assistència a les activitats d’Espai Sacra no sigui una càrrega per a ningú, sinó al contrari, més aviat que siguin elements motivadors per fer pràctica setmanal”.

  Finalment, el responsable d’expansió social de l’associació ens remarca la bona localització del centre ja que, com apunta, “Sant Pere té identitat pròpia, és com un poble dins d’una ciutat”. Situat prop de l’Avinguda de l’Abat Marcet hi arriben 5 línies de busos i, alhora, es troba entre les dues estacions de FGC, Nacions Unides i Estació del Nord i molt aprop de RENFE.

  --

  Autor text i fotos: Pau Aguilera.

  Més informació a la pàgina d'Espai Sacra i al Canal temàtic Estils&Vida.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat