Laura Olivares: "La dansa del ventre té infinits beneficis, i per a tot tipus de públic" [Esthetica Natural]


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 5 minuts

   

  Laura Olivares és la professora dels pròxims tallers de dansa del ventre a Esthetica Natural. Ella ens explica com seran les classes i tots els beneficis que comporta la pràctica d’aquesta dansa. Anima’t!

   

  Què és la dansa del ventre? Quins són els seus orígens?

  És una dansa mil·lenària repleta de beneficis que es caracteritza pels seus moviments suaus i ondulants. Els seus orígens no són del tot certs, però hi ha indicis de figures humanes representant els mateixos moviments fa més de 6000 anys, la major part trobades a Orient Mitjà.

  Quan vas començar a practicar dansa del ventre?

  L'any 2012, quan vaig decidir fer la Formació de Professora amb la meva actual mestra Devorah Korek. Vaig quedar "enganxada". Des de llavors he fet vàries vegades la formació de professora, m'estic formant com a ballarina professional, he començat a organitzar les meves classes i a ballar en festes i restaurants.

  A qui va dirigit el curs aNatural?

  Va dirigit a totes les persones que tinguin ganes de passar una bona estona. Penso que és una dansa oberta a tot tipus de públic i pot ser un camí per a moltes finalitats: conèixer gent nova, passar una estona divertida, treballar l'autoestima, per ballarins d'altres disciplines que busquin inspiració amb altres tipus de ball, o per aquelles persones que no volen anar al gimnàs però volen fer algun tipus d’exercici.

  Quins beneficis té practicar aquesta dansa?

  Infinits. Des de millorar la teva autoestima, les teves relacions personals o per a problemes d'esquena (posem molt èmfasis en adquirir una bona postura). De fet moltes vegades un benefici ens porta a un altre; si per exemple aprens a tenir una bona postura corporal, això té repercussió en l'autoestima i si tens bona autoestima, això repercuteix en les teves relacions personals... A internet hi ha molta informació detallada a sobre dels beneficis per a qui vulgui aprofundir en el tema.

  Com és una classe teva de dansa del ventre

  Sempre comencem escalfant i portant la ment a un estat de calma. Normalment arribem a la classe una mica estressats amb les nostres històries del dia a dia i d'aquesta manera intentem posar la ment en un estat receptiu per tal de poder gaudir molt més la classe i assolir millor la tècnica. Acabem la classe amb uns estiraments i normalment estirades al matalàs fent una petita relaxació. El que fem a la classe, depèn del grup. A vegades ens focalitzem més en la tècnica, altres vegades posem més èmfasis en aprendre una coreografia i a poc a poc anar polint els moviments, una mica el que exigeixi el moment i la dinàmica del grup.

  És apte per a totes les edats? I per a embarassades?

  Sí i per a embarassades també. Primer penso que és important que consultin amb el seu metge i si no hi ha contraindicacions hi ha molts moviments que poden resultar interessants en funció del mes en què es trobin.

  És una pràctica que s'ha posat de moda pel cine, o els/les alumnes vénen pel boca-orella?

  Penso que una mica de tot. Una de les figures públiques amb qui més s'associa és amb la Shakira però crec que alguna cosa està canviant i es comença a associar més amb temes de salut i autoconeixement. El boca-orella també és important, normalment quan fem algo que ens agrada molt ho acabem comentant amb la nostra gent i moltes vegades són les mateixes alumnes las que “arrosseguen” a les classes a les seves amigues.

  En la dansa del ventre ens ve la imatge d'una ballarina. Els nois no s'animen?

  A mi m'encantaria! De fet quan reparteixo publicitat molts nois em pregunten si ells podrien venir a les classes, no sé si ho diuen de veritat o no però jo encantada que ho facin. De fet a internet hi ha molts vídeos de nois que ballen molt bé, això que només és per a noies és un mite.

  Quina importància té la vestimenta en aquest tipus de dansa? Hi ha algun element de vestir indispensable?

  Sí, el típic mocador de monedes ens dóna una sensació agradable quan ballem i emfatitza els moviments dels malucs. Penso que és important portar-lo a les classes i sentir-te còmode i maca, això ens ajuda a aprendre perquè incrementa la nostra motivació. Al final tot torna a estar relacionat.

  Com animaries a algú a iniciar-se, explicant-ho amb poques paraules?

  Jo li diria que provi durant un mes. A vegades provem una classe i tenim dubtes de si volem continuar o no i, realment quan comences a gaudir-la és amb la pràctica continuada.  Quan et relaxes i comences a assolir la tècnica és quan comences a ser conscient del que aporta a la teva vida. És un camí com ho pot ser qualsevol altre, però des de el meu punt de vista, un camí apassionant, divertit i ple de beneficis. Animo a la gent que vingui a provar una classe i si els agrada que es comprometin amb ells mateixos a ser constants amb la pràctica i li treguin tot el partit.

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat