"Nova normativa: 8 coses que han de saber els autònoms (i un parell sobre economia social)", per Natàlia Cugueró [Get a partner]


 • Etiquetes: Get a Partner, autònoms, economia social | Temps de lectura: 2 minuts

  divendres, 23 octubre, 2015 - 12:00

  OPINIÓ | El passat dijous 10 de setembre es va publicar al BOE la tan esperada Llei 31/2015, de 9 de setembre. Aquesta Llei modifica i actualitza la normativa d’autoocupació i fomenta i promociona el treball autònom i d’economia social. Això significa que a partir d’aquest 10 d’octubre, cal tenir en compte el següent:

  1. Els autònoms que gaudien de tarifa plana ja poden contractar treballadors sense perdre aquest avantatge.

  2. La tarifa plana d’autònoms s’estableix com un import fix en els primers mesos (50€/mes) i, com un percentatge, posteriorment. A més, aquells autònoms de tarifa plana que tinguin una discapacitat, siguin víctimes de violència de gènere o víctimes del terrorisme, gaudiran de cotitzacions reduïdes de 50€ durant 12 mesos i del 50% durant els 4 anys.

  3. Tots els autònoms, indistintament de l'edat que tinguin, si tenen dret a cobrar l'atur, podran compatibilitzar aquesta prestació durant 9 mesos amb la seva condició d’autònom.

  4. L'autònom podrà recuperar el seu atur, sempre que el negoci no sigui viable per motius econòmics o organitzatius, fins a 5 anys després. Fins ara, només ho podia fer abans de 2 anys.

  5. Sense establir cap restricció per edat i per facilitar la inversió inicial es podrà capitalitzar el 100% de l’atur per destinar-lo a despeses de constitució, posada en funcionament el negoci, pagar impostos i despeses de formació i assessorament. Se’n beneficiaran tant els treballadors autònoms com els que constitueixin una societat mercantil.

  6. Els treballadors autònoms econòmicament dependents (TRADE) ja poden contractar treballadors per tal de conciliar la seva activitat professional i la seva vida familiar.

  7. Els autònoms col·laboradors tindran una bonificació en la quota. Durant més temps estaran, doncs, bonificats fins a 24 mesos. D'aquesta manera la seva quota durant 24 mesos serà de 132,21€/mes.

  8. Les entitats de l’economia social (cooperatives i societats laborals) tindran bonificacions en les seves cotitzacions a la Seguretat Social sempre que s'incorporin treballadors desocupats com a socis treballadors.

  9. Les empreses també tindran bonificacions en les seves cotitzacions a la Seguretat Social si contracten treballadors procedents d’empreses d’inserció.

  10. I, encara que no estiguin incloses en aquestes mesures, cal recordar que des del passat 21 d'octubre els autònoms i les empreses podran fraccionar i ajornar els deutes amb l’Administració tributària sense aportar cap garantia fins a 30.000€, en comptes dels 18.000€. El fraccionament és vàlid per a deutes en fase voluntària i en fase executiva.

  Autora: Natàlia Cugueró, sòcia de Get a partner

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat