Quines activitats per a mares, pares i fills organitzen a Espai Sacra?


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 6 minuts

  dimecres, 24 gener, 2018 - 16:30

  ESPAI SACRA (C/ de la Independència, 95) és una associació sense afany de lucre que va néixer fa uns 5 anys, quan un grup de professors i terapeutes van decidir transmetre els seus coneixements de manera pràctica, de forma setmanal amb classes o bè mitjançant tallers, a més de diferents teràpies alternatives. Entre les activitats que organitzen habitualment n'hi ha diverses dedicades a mares, pares i nens/es. N'hem parlat amb ells per a conèixer-ne quines són les principals:

  Ioga per a embarassades (tot l’embaràs)

  Tots els dilluns a les 09.30 h (possibilitat d’obrir grups en un altre horari).

  L'embaràs és una etapa de molts canvis per a la dona a nivell físic i emocional.

  La pràctica de Ioga durant l'embaràs ajuda a integrar cadascun d'aquests canvis per a ser viscuts d'una forma feliç i conscient. El ioga proporciona eines per a gaudir de l'embaràs i preparar al cos per a l'anhelat i bonic moment del part, a través de:

  • Pranayamas (respiracions).

  • Exercicis de terra pelvià.

  • Asanes i estirades adequades.

  • Mantres (sons inspiradors i relaxants).

  • Relaxació.

  • Meditació.

  Ioga per mares i nadons (mares i fills/es de 2 a 8 mesos)

  Tots els dilluns a les 11.00 h (possibilitat d’obrir grups en un altre horari).

  El ioga per a nadons és una activitat que poden realitzar mares i pares juntament amb els seus nadons. La pràctica d'aquesta disciplina és beneficiosa tant per al nadó com per a l'adult. Afavoreix la connexió emocional entre el nadó i els seus pares, així com la relaxació i el benestar físic i emocional de la família que ho pràctica. A més, és un hàbit saludable que pot transmetre's al nadó pràcticament des del naixement.

  Beneficis del ioga per als nadons.

  Practicar ioga juntament amb la seva mare, el pare o ambdós aporta diversos beneficis per al nadó:

  • El nadó aprèn des de molt petit les tècniques i actituds que els seus pares utilitzen per cuidar la seva salut.

  • El nadó gaudeix del contacte amb els seus pares en estat de relaxació, la qual cosa afavoreix la mateixa relaxació del petit.

  • El ioga afavoreix el desenvolupament psicomotor del nadó a causa del coneixement i control del mateix cos, la coordinació psicomotriu, l'adquisició d'un bon to muscular...

  Beneficis del ioga amb nadons per als pares.

  El ioga amb nadons aporta, també, molts beneficis als pares que ho practiquen:

  • Permet a la recent mare continuar practicant ioga sense haver de separar-se del seu nadó per a això, alhora que gaudeix d'una activitat beneficiosa tant per a ella com per al seu fill.

  • Ajuda a la mare a recuperar-se físicament després del part.

  • Fomenta el vincle entre els pares i el nadó. Realitzar activitats junts sempre és positiu.

  • Ajuda els adults a mantenir-se relaxats en condicions que no són propícies per a això, com quan un nadó està plorant.

  • La relaxació que el ioga aporta als pares que ho practiquen és essencial per a la criança dels fills. Els pares que mantenen una actitud relaxada i positiva en la seva vida podran criar els seus fills sense tensions, d'una manera equilibrada.

  Ioga en família (pares/mares i fills/es de 7 a 11 anys)

  Tots els dilluns a les 17.30 h (possibilitat d’obrir grups en un altre horari).

  Una manera divertida de compartir una activitat amb el teu fill/a, en un espai diferent a l’habitual.

  Amb el ioga prendrem consciència del propi cos, desenvolupem la capacitat d’atenció i concentració, i aspectes tan importants com el relaxament i la respiració. Fomentem la relació pares/mares i fills/es en un espai on no hi ha diferències, es mira l’altre com a un igual a nosaltres i no com a un rival, treballem la comunicació a través d’un treball individual i en parelles molt proper, que facilitarà arribar a una comunicació amb l’altre amb més fluïdesa, tendresa i respecte.

  A través de reforçar aquesta relació la comunicació entre tots dos també es reforça. En aquest espai distès treballem la confiança amb un mateix i amb l’altre. Treballem perquè l’adult i el nen s’entenguin, es comprenguin, a partir de canvis de rols, de posar-nos al lloc de l’altre el nen/a veurà el món des de la perspectiva d’un adult i l’adult des del món del nen, travessar aquesta barrera que de vegades ens impedeix comprendre’ns.

  Potenciem la imaginació i la creativitat.

  Treballem aspectes importants com la lateralitat, la coordinació, alhora que mantenim els ossos forts, la musculatura flexible i tonificada, i adquirim una bona postura corporal.

  La Tribu de les mares (mares i fills/es de 0 a 2 anys)

  Jocs de falda, millorem el vincle.

  Tots els dilluns a les 16.00 h (possibilitat d’obrir grups en un altre horari).

  Els jocs de falda són una eina molt important per establir vincle entre l’adult i l’infant en un moment de relax i esbarjo. Es consideren molt importants durant els primers anys de vida.

  S’acompanyen de moviment o contacte físic, convertint-se així en un moment de joc entretingut, divertit i sobretot molt ric a nivell emocional.

  Els jocs de falda són cançons o poemes curts que es solen cantar amb el nen o la nena asseguts a la falda i des d’on es transmet l’afecte.

  Quan fem els jocs de falda, fem carícies, els gronxem i els mirem, captant, a través d'aquesta mirada, la seva atenció. Tot això afavoreix a crear un clima afectiu molt beneficiós i porta a que l'infant se senti confiat i segur.

  Els jocs de falda es transmeten de pares a fills des de fa molts anys, per tant són un mesurador de la cultura popular.

  Els jocs de falda desperten emocions i sensacions en els infants que l’ajudaran a establir el llenguatge i la comunicació, per tant, contribueix en el desenvolupament emocional i cognitiu.

  Un infant feliç, serà un adult feliç i capaç.

  Activitat:

  • Desenvolupament d’eines per afavorir el vincle infant-adult.

  • Aprenentatge de l’escolta activa de les emocions a través dels sentits.

  • Aprenentatge i pràctica de les cançons de falda populars.

  Al finalitzar cada taller us podreu emportar el dossier amb les cançons practicades al taller per tal que les pugueu continuar practicant a casa.

  Més informació:

  --

  Altres membres de connecTerrassa del Canal Criatures: 

  Gumianoles | Neura Kids | Llibreria L'Orella verda | Inventem, Play&Learn | Excellent Code Academy.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat