Una poma al dia… el metge estalvia [Artemisa - Herboristeria de Vacarisses]


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 2 minuts

  dimarts, 5 juny, 2018 - 13:30

  OPINIÓ ARTEMISA | Les dites es fonamenten sobre experiències d’un col·lectiu i es formen observant i vivint la realitat. Aquesta és particularment cridanera perquè, primer, es tracta d’un aliment en concret i segon, en ressalta el seu benefici sobre la salut.

  Si es talla una poma horitzontalment, el cor de la poma té forma d’estrella, què us recorda?

  Exacte: la forma d’un pentacle que en medicina xina simbolitza els 5 elements i la seva interrelació que són fusta, foc, terra, metall i aigua. A cadascun d'aquests s’hi associa un òrgan, una etapa vital i també un sabor: àcid, amarg, dolç, picant i salat, respectivament.

  Doncs, ves per on, la poma conté aquests 5 sabors (a la naturalesa, no hi ha casualitats) i és considerada una de les fruites més complerta a nivell nutritiu.

  Està compostada per molta aigua i conté tots els minerals i vitamines (excepte l'E), encara que no tots en la mateixa quantitat. Destaca doncs no per un element en concret sinó pel fet de tenir-los tots.

  Moltes vegades en fitoteràpia (la poma no deixa de ser el fruit d’un arbre) la eficàcia es deu al conjunt dels components, i no necessàriament per un o dos en concret.

  Destaquem la presència de la vitamina B (sistema nerviós) i vitamina C (defenses), i entre els minerals el fòsfor, el potassi i el calci.

  La poma estimula el fetge i el ronyonsdesintoxica tot l’organisme per la presència de pectina que ajuda també a regular el colesterol. La quercetina protegeix el cor i és també beneficiós per a diabètics perquè ajuda a reduir el sucre en sang.

  És important menjar-la amb la pell, es aquí on es troben els antioxidants. Donar mossegades a una poma amb pell ens ajuda a prevenir les càries i alleugera l’estrenyiment. També es molt coneguda per contrarrestar les diarrees, però si es pateix d’aquest problema, no s’ha de menjar la pell sinó la polpa.

  Poseu-vos una poma al dia!

  s connecTerrassa:

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat