dg. 23 d'abril |Taller d’enquadernació copta [CDMT]


Temes: 
Data: 
diumenge, 23 abril, 2017 - 11:00 a 13:30
Descripció activitat: 

Durant la Diada de Sant Jordi el CDMT us oferirà un taller d’enquadernació copta, utilitzada del segle II a l’XI i reconeguda com a precursora dels llibres tal i com els coneixem avui en dia.

Els coptes en origen foren els egipcis que van adoptar el Cristianisme a partir del segle I. Més tard es va denominar així als cristians d’Egipte en general, un cop la majoria de la població es va convertir a l’Islam.

El cosit copte deixa a l’aire el llom i la costura vista en forma d’espiga. Això facilita que es pugui obrir molt bé el llibre i que sigui molt útil per a l’enquadernació moderna de partitures o quaderns de dibuix.

En aquest taller, dirigit per Paula Rudilla (www.murice.es) (https://facebook.com/murice.restauracion.y.mas), farem un quadern Dina A5 amb tapes dures, decorat i cosit a l’estil copte amb fil de lli encerat.

Material necessari: cada participant ha de portar dos trossos de roba per les cobertes (24×18 cm) i un regle de mínim 15 cms.

Més informació i inscripció prèvia a: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02. Places limitades.

 

Més notícies a l'ESPECIAL SANT JORDI 2017!

Adreça: 
Salmerón, 25
08222 Terrassa Barcelona

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat