dg. 8 de maig (12.00 h) | Inauguració a l’Espai Zero: “Mieses” de Mariona Cañadas i Pedro Murúa [CDMT]


Temes: 
Data: 
diumenge, 8 maig, 2022 - 12:00 a 13:00
Descripció activitat: 

 

El CDMT us convida a la inauguració del projecte “Mieses” dels artistes Mariona Cañadas i Pedro Murúa. La paraula mieses (messes en català) fa referència als camps de cereals, aquells que s’han sembrat i que posteriorment són collits. Un procés que transforma el paisatge i les persones que l’habiten.

L’exposició acosta el públic al temps en que la Mariona i el Pedro van estar vivint entre camps i telers a l’illa danesa de Fyn, col·laborant amb el museu del lli i teixidura Hørvævsmuseet. De les seves observacions i vivències neixen les peces que articulen l’exposició; des de la preparació de la terra,  fins a la recol·lecció del que queda al camp, passant pels canvis de llum i de color, les artistes investiguen i juguen amb el llenguatge tèxtil, acostant-se amb l’acció de teixir, als moviments i tensions que les apropin sensiblement al ritme i experiència d’aquesta transformació del camp.

La majoria de les peces tèxtils estan treballades amb fil de lli, una fibra vegetal que creix de la terra, i del procés de transformació del qual, també van poder participar. A la mostra hi trobareu peces tèxtils i conjunts escultòrics, així com material audiovisual, gràfic i textual que explica els seus processos creatius i d’investigació.

La Mariona Cañadas i el Pedro Murúa es van conèixer estudiant Art Tèxtil a l’Escola Massana de Barcelona i des d’aleshores han continuat el camí juntes, investigant les possibilitats del llenguatge tèxtil i escultòric. Han passat algunes temporades vivint a França i Dinamarca, estudiant materials i tècniques, i han participat en diverses residències artístiques, tant en l’àmbit nacional com internacional. Juntament amb altres creadores, han format part de diferents exposicions i projectes entorn de les arts plàstiques, l’arquitectura i el disseny.
 

L’exposició es podrà visitar fins al priper 24 de juliol. Per a més informació, contacteu amb: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02

Activitat gratuïta per a públic adult. Entrada lliure, places limitades a l’aforament de la sala.

 

Adreça: 
Salmerón, 25
08222 Terrassa Barcelona

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat