Quines activitats fan al Museu Tèxtil - CDMT aquest mes d'abril?


Temes: 
Data: 
diumenge, 8 abril, 2018 (Tot el dia) a diumenge, 22 abril, 2018 (Tot el dia)
Descripció activitat: 

Durant el mes d'abril el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa ha preparat un seguit d'activitats, que us detallem a continuació:

  • diumenge 8 d'abril, d'11.30 a 13.30 h - Taller d’scrapbooking en família

En la primera part de l’activitat descobrireu una peça de museu excepcional: un llibre del segle XIX que recull poesia japonesa medieval, il·lustrat amb impressionants quimonos fets amb precioses teles de seda natural.

Després, a l’aula, la restauradora Paula Rudilla (www.murice.es) ens porta un taller infantil d’scrapbooking (muntatge d’àlbums) per a realitzar en família. Els nens i nenes treballaran a sobre de les tapes d’una llibreta senzilla utilitzant diversos teixits, cintes i granadures tot creant una composició única amb les seves pròpies mans.

Material necessari: cada família ha de portar dos trossos de roba per a folrar les cobertes de la llibreta (24×18 cm).

Més informació i inscripció prèvia a: auladidactica@cdmt.cat  o bé al telèfon 93 731 52 02. Places limitades.

  • diumenge 15 d'abril, d'11.00 a 13.00 h - Xerrada i visita. La indumentària modernista i el pintor Joaquín Sorolla

Joaquín Sorolla és conegut com el pintor de la llum però també fou un apassionat de la moda del seu temps i sobretot de les tendències més atrevides i d’avantguarda del moment. Vestits i complements extraordinaris van quedar fabulosament plasmats als seus retrats i paisatges on les protagonistes són principalment figures femenines. Avui posarem el focus sobre algunes de les seves impressionants pintures per descobrir-hi la moda de finals del segle XIX i principis del XX.

A més, per als qui voleu confeccionar-vos un vestit amb els seus complements per a la Fira Modernista, us donarem les pautes estètiques a seguir i us informarem de quins recursos ofereix el CDMT per ajudar-vos en el vostre projecte.

Per últim, farem una breu visita al fons modernista del CDMT on podreu veure peces d’indumentària originals que us ajudaran a captar millor l’essència d’aquest estil històric que encara ens apassiona.

Activitat gratuïta però amb inscripció prèvia a: auladidactica@cdmt.cat o bé al telèfon 93 731 52 02. Places limitades.

  • diumenge 22 d'abril, d'11.00 a 13.30 h - Taller d’scrapbooking per a adults

S’acosta la gran Diada de Sant Jordi i com ja comença a ser habitual que el CDMT ofereixi una visita i un taller relacionat amb llibres i llibretes. En primer lloc descobrireu una peça excepcional de les col·leccions del CDMT: el llibre japonès Onna Kasen, un recull de poesia japonesa medieval publicat al segle XIX i que incorpora il·lustracions de dones amb fantàstics quimonos de seda natural.

Més tard, en un taller dirigit per la restauradora Paula Rudilla (www.murice.es), practicareu la tècnica de l’scrapbooking (muntatge d’àlbums) treballant damunt les cobertes d’una llibreta amb materials tèxtils: teixits, cintes i granadures.

Material necessari: cada participant ha de portar dos trossos de roba per a les cobertes (24×18 cm).

Més informació i inscripció prèvia a: auladidactica@cdmt.cat/ 93 731 52 02. Places limitades.

  • diumenge 22 d'abril, de 12.00 a 14,10 h - Nova mostra a l’Espai Zero: “De la puresa al desig”

L’Espai Zero acollirà una exposició organitzada pel Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil i amb la participació de 24 artistes tèxtils. En paraules seves:

“Fibres i pintures, traços i textures. Tot dóna forma a l’especial visió de cada obra. Quin és el significat de les paraules? Quin és el significat dels colors? És instintiu o és l’educació que ens fa veure un color com el color pur i un altre com el color del desig? Segurament si haguéssim nascut en un altre país o en una altra època, la nostra relació entre la paraula i el color seria diferent. Des de menuts ens estigmatitzen amb el color segons el sexe, però ara volem parlar del Blanc i el Vermell, de la Puresa al Desig. Som aquí per mostrar-vos la interpretació de cadascun dels nostres artesans, ja sigui per color, ja sigui per concepte, ja sigui per tot plegat, això sí, sempre amb una mirada tèxtil.

Avui us convidem a la inauguració d’aquesta exposició que es podrà visitar fins el proper 22 de juliol. L’entrada és lliure. Més informació a: auladidactica@cdmt.cat o bé al telèfon 93 731 52 02.

  • diumenge 22 d'abril, de 12.30 a 14.00 h - Conferència: “Què s’amaga darrere dels colors?” a càrrec de Concha Blanch

Aquesta conferència queda inscrita en el marc de l’exposició De la puresa al desig, una mostra organitzada pel Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil. L’exposició ocuparà l’Espai Zero des del 22 d’abril fins al proper 22 de juliol.

Concha Blanch, la ponent, és mestra artesana i llicenciada en medicina tradicional xinesa. Ella mateixa us resumeix breument el tema de la seva ponència:

“Els artistes, dissenyadors i creatius estem sempre acostumats a mirar el color des de la seva vessant cromàtica i estètica, però amb aquesta xerrada descobrirem que hi ha realment al darrere dels colors i com la història, la religió i la societat ha fet la seva interpretació segons les èpoques viscudes per la humanitat.

Serà una xerrada on es veurà quines interpretacions pot tenir el color dins del camp de la moda, les tendències però també de la salut.

A partir de la vostra interpretació després d’aquesta conferència segurament ja no mirareu el color de la mateixa manera”

La xerrada tindrà lloc després de la inauguració de la mostra De la puresa al desig, l’entrada és lliure. Més informació a: auladidactica@cdmt.cat o bé al telèfon 93 731 52 02.

 

 

 

 

 

Adreça: 
Carrer Salmeron, 25
08222 Terrassa Barcelona

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat