6 consells a tenir en compte abans de regalar una mascota, per Elsa del Pozo [Veterinària CandyVet]


 • Etiquetes: mascotes, Nadal2019 | Temps de lectura: 2 minuts

  dimecres, 21 desembre, 2016 - 11:15

  OPINIÓ | Cada any són milers els animals abandonats i la majoria d'aquests abandonaments es produeixen en època de vacances, quan les famílies que tenen una mascota i no saben què fer-ne opten per abandonar-la a la seva sort.

  Per això, si estàs pensant en ampliar la família amb una mascota o regalar-ne una, pren-te el teu temps per prendre la decisió més adequada ja que un animal requereix cura i atenció durant tota la seva vida i no és només un caprici nadalenc.

  1) DISPONIBILITAT, ESPAI I PRESSUPOST

  Abans de decidir adquirir una mascota és important tenir en compte el temps de què disposem per dedicar al nou membre de la família. En el cas de triar un gos, aquest necessita de passejos diaris (mínim 3 vegades, de 30 minuts de durada cadascuna). Altres mascotes també necessiten dedicació per a interactuar i jugar amb els membres de la família. També és important tenir en compte el tipus d'habitatge i el pressupost econòmic que caldrà destinar a la mascota.

  2) ESCOLLIR L’ANIMAL ADEQUAT PER A LA NOSTRA FAMÍLIA

  Haurem de buscar informació de quin tipus d'animal i/o raça és l'adequat per a la nostra família. És important saber què esperem dels nostres animals i què busquem en ells: companyia per a una persona gran, ensenyar valors als nens, un company per practicar esport... Saber què esperem d'ell ens ajudarà a decidir adequadament.

  3) ALIMENTACIÓ, HIGIENE I SALUT

  Aquests punts són bàsics. Hem de procurar una alimentació correcta dels animals, bona higiene i, sobretot, hem de dur al dia, tant les seves vacunes, com un seguiment de la seva salut a través del veterinari.

  4) EDUCACIÓ I SOCIALITZACIÓ

  En el cas dels gossos, és fonamental educar si volem conviure en una perfecta harmonia, a més de socialitzar-los, és a dir, que tinguin contacte amb altres éssers de la seva espècie. Per altres mascotes, hem d'informar sobre si necessiten d'un altre congènere per ser feliços o si són independents.

  5) RESPONSABILITAT, AMOR I RESPECTE

  Els animals són éssers vius, que pateixen si se'ls abandona o se'ls maltracta. Si tries conviure amb un d'ells, fes-ho des de la responsabilitat. Informa't, llegeix, aprèn sobre ells. I sempre, tracta'ls amb amor, respecte i un somriure. Ells t'ho agrairan.

  6) ADOPTA

  Un cop has decidit el tipus de mascota que més s'adequa a la teva vida, pensa que pots escollir l'opció d'adoptar en lloc de comprar ja que, per desgràcia, hi ha milers d'animals sense llar a gosseres, protectores i associacions.

  ESPECIAL NADAL 2019

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat