Aina Romagosa (Props Estudi): “Des que vaig fer la formació de BackMitra® el 2017, no he deixat de fer-la servir”


 • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 5 minuts

  divendres, 10 setembre, 2021 - 12:00

   

  Aina, com i quan vas conèixer BackMitra®?

  Vaig conèixer BackMitra el 2016, crec recordar que saltant d'article en article a internet. Era en el meu segon any de formació de Professora de ioga. De seguida va cridar la meva atenció, és com que vaig connectar amb la BackMitra.
  Vaig contactar amb la Marta Puig —formadora de Backmitra a Espanya— aquell mateix any, i vaig fer la formació el 2017. No he deixat de fer-la servir des de llavors.
   

  Què sents en utilitzar BackMitra®?, quins beneficis t'aporta?, i als teus alumnes?

  Per al meu treball personal és una eina bàsica. El meu patró postural era (i continua sortint en moments de cansament o estrès, com una memòria instal·lada) d’hipercifosis toràcica, amb les espatlles caigudes i les dorsals arrodonides.
  El treball amb BackMitra m'ha aportat molt de centre, seguretat, i amb això, obertura. El treball amb els meus alumnes va també per aquí: reforçar el seu centre, descobrir els seus patrons i neutralitzar la postura, higienitzar-la. Aprenen a alinear el cos i a portar aquesta informació a la seqüència d’asana. Depèn del grup treballo amb una intenció o una altra, però tots senten els beneficis.
   

  Quines característiques destacaries de la BackMitra® com a eina?

  M'agrada que és una eina lleugera, fàcil de transportar i de fer servir. Si que és veritat que és una mica delicada, ja que pot aboiar-se o doblegar-se, però si l'enrotlles amb la teva màrfega per a transportar-la, no hi ha problema.
   

  En quina mena de sessions o classes utilitzes BackMitra®? Per a quina mena d’alumnes?

  La utilitzo en tota mena de sessions i alumnes. En el meu estudi hi ha classes de hatha, de restauratiu, de vinyasa restaurativa i de BackMitra. Aquesta va ser una aposta arriscada. A la meva ciutat, Terrassa, no hi ha centres que utilitzin aquesta eina, i em va costar molt que arribés al públic potencial. Vaig estar tot un curs amb una sola alumna apuntada a les sessions de BackMitra! Ara la classe funciona molt bé. I a poc a poc, i de manera natural, he anat creant el meu propi mètode de seqüenciar, de crear les sessions, incloent BackMitra en la majoria de les classes.

  M'agradaria destacar un cas particular de les meves classes de ioga adaptat. Amb Marta, una alumna amb paràlisi cerebral en forma de tetraparèsia amb distonia i espasticitat, portem tres anys utilitzant la BackMitra a les classes de ioga. Ha millorat la seva propiocepció mentre usa la BackMitra, li ha permès dissociar moviments que abans anaven en bloc, millorar la coordinació i fer més conscient la respiració.
   

  Recomanaries la BackMitra® a altres professionals del ioga, consciència corporal o fisioterapeutes perquè la utilitzessin en les seves classes o sessions?

  Absolutament. Jo treballo amb ella per a les meves classes de ioga perquè sóc professora de ioga, però entenc que el seu ús pot anar molt més allà. De fet tinc alumnes que són professores de pilates, fisioterapeutes, osteòpates, i els encanta quan la incloc en la sessió. Algunes d'elles ja se l’han comprat.
   

  Quan vas rebre la teva formació de BackMitra®?, Quins aspectes destacaries?

  Vaig fer la formació en 2017 amb Marta Puig de Zonaioga, i he tingut la sort i el privilegi de seguir al costat de la meva mestra en les successives edicions com a professora assistent. És una formació completa, rigorosa i extensa. Els materials de suport com a dossiers, diapositives i làmines, estan treballats amb professionalitat.

  La Marta és una experta en anatomia, generosa en les seves explicacions, refinada en els matisos. Per a mi va ser un despertar.

   

  Com definiries la tècnica i metodologia de la BackMitra®?

  La tècnica és senzilla però molt eficaç. Els exercicis són fàcils de dirigir per part de la professora, fàcils d'entendre i d'executar. El més bonic és que l'alumne es converteix en el seu propi terapeuta. No hi ha contacte de la professora amb l'alumne, quasi no hi ha ajustos manuals, i això ajuda a despertar la creativitat a l'hora de buscar les paraules per a suggerir sensacions o moviments.
   

  Explica'ns breument com està sent la teva experiència impartint classes o tallers de BackMitra®.

  La veritat és que s'ha convertit en una cosa natural. Proposo l'ús de BackMitra en gairebé totes les classes, i sempre és ben rebuda. Els tallers de cap de setmana generen molt interès, així que intento programar-los sovint.
   

  Vols afegir alguna cosa més sobre la teva experiència amb la BackMitra®?

  Vinga, faré una confessió que solament els més íntims coneixen… tinc una Backmitra al costat del llit, sempre disponible per a estirar-m’hi damunt, ni que siguin 10 respiracions.
   

  Aina Romagosa, Professora de Ioga, Props Estudi

  Aquesta és una traducció pròpia de l’entrevista que van fer a l'Aina des de BackMitra® España. Podeu llegir l’etrevista original a https://www.backmitra.es/aina-romagosa-mi-experiencia-con-backmitra/
  L'ús de la BackMitra no substitueix cap tractament mèdic o teràpia. Et recomanem que consultis al teu metge o un altre professional de la salut abans d'emprendre qualsevol tipus d'exercici per a assegurar-se que és segur i apropiat per a tu.

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat