Dr. Utset (CEMU): «L’ozó a la sang ens permet tractar els efectes de la COVID PERSISTENT reforçant el propi organisme»


  • Etiquetes: entrevista, medicina, COVID persisitent | Temps de lectura: 5 minuts

    dijous, 17 març, 2022 - 12:00
     
    Visitem el Dr. Utset, responsable mèdic del Centre Mèdic Utset (CEMU), per parlar de la COVID persistent i dels tractaments que ofereixen per tractar-ne els símptomes.
     

    Què és la COVID persistent?

    —És una malaltia que pateixen algunes persones que han passat la COVID-19 i mantenen símptomes crònics.

    Una malaltia vírica hauria de donar símptomes en el moment que tens la malaltia, després s’hauria de curar i l’organisme posteriorment hauria de tornar a la normalitat. Però hi ha gent que no ho fa, són aquests els que diem que pateixen COVID persistent.

     

    Què causa aquest problema?

    —Encara no se sap perquè es queda i perquè hi ha gent a qui li passa i altra no. Hi ha moltes teories, però encara no estan provades.

    Podria ser que quedessin partícules del virus, o una inflamació de la microcirculació dels capil·lars petits que no irriguen bé els teixits mentre estan inflamats. Alguns diuen que pot alterar el metabolisme de l’organisme i fins que no es recupera, hi ha aquest efecte. O que el sistema immunitari o els anticossos està generant encara una resposta. També pot ser que la inflamació del teixit hagi estat tan gran que hagi mort cèl·lules i hagi deixat cicatrius. Aquestes cicatrius poden donar aquests símptomes adversos. 

     

    Quins símptomes són els més freqüents?

    —Els símptomes que ens trobem normalment són un cansament important i un emboirament mental, com una nebulosa, pèrdua de memòria i concentració… També pateixen dolor general. En casos de patologies prèvies relacionades amb dolor com, per exemple, pacients amb ciàtica, hem descobert que el dolor empitjora.

    Ens hem trobat també amb altres símptomes com alteració del ritme cardíac.

     

    De quina manera tracteu aquesta COVID persistent a CEMU? 

    —A CEMU el que fem és un tractament empíric amb ozó a la sang. El que fa l’ozó és donar energia a les cèl·lules de forma indirecta i modula la resposta del sistema immunitari. També els hi posem vitamines com la B1, que ajuda molt a la recuperació i la regeneració de la neurona. I com que entenem que els símptomes de la COVID persistent tenen a veure amb l’alteració de la transmissió neuronal, creiem que aquesta vitamina pot ser una gran ajuda.

     

    I quina durada pot tenir el tractament?

    —Com el tractament afecta de diferent forma a cada persona adaptarem la durada del cicle a cada cas. És beneficiós sempre, i per normal general prescrivim un cicle de 4-6 sessions i valorem posteriorment si cal fer-ne alguna mes.

     

    Quan recomaneu acudir a la clínica per fer el tractament?

    —Recomanem acudir quan els símptomes s’han tornat crònics. Si són símptomes que van apareixent de forma puntual, recomanem deixar que el mateix organisme vagi donant una resposta. Però si són símptomes que el pacient pateix diàriament, on és clar que l’organisme ha fracassat donant la resposta correcta, llavors si que recomanem intervenir-hi.

     

    Oferiu algun altre tractament?

    —En alguna ocasió els hem receptat suplement de vitamina B1 i un medicament que es diu Inmun Age, que és un concentrat de papaia que, segons el professor Luc Montagnier, descobridor de la sida, augmentava la capacitat de treball del sistema immunitari. 

    A consulta valorem cada cas: Si fa poc temps que tenen els símptomes a vegades comencem donant aquest suplement i si no milloren fem el tractament d’ozó. D’altres, que ja fa temps que pateixen aquests símptomes persistents, els tractem directament amb ozó.
     

    —És possible curar la COVID persistent?

    —Encara no podem saber si es curaran tots els casos, perquè fa massa poc que convivim amb la malaltia. El que sí que hem comprovat és que, quan es cura, no tornen els símptomes.

    Actualment estem tractant la malaltia de forma empírica perquè no tenim més coneixement del que passa amb aquesta COVID persistent. Nosaltres ja fem servir el tractament d’ozó per una fatiga crònica, que té símptomes molt similars. L’ozó, a més, ja l’hem utilitzat per frenar els símptomes o l’evolució de la COVID, per això hem decidit provar-ho amb la COVID persistent i ens està donant bons resultats.

    --

    Més informació:

    --

    També et pot interessar:

    Afegeix un comentari

    Vols formar part de la nostra comunitat?

    Clica aquí!

    Registra't a connecTerrassa!

    Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

    Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat