El Petit Rainbow: «La informació que es va donar als mitjans locals no va ser contrastada en cap moment i simplement va ser un titular que va donar lloc a confusió»


 • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 4 minuts

  divendres, 13 novembre, 2020 - 16:15

  L'escola bressol El Petit Rainbow és una escola bressol privada, oberta des del 2013. Ubicada al carrer del Vall, 47, ha estat notícia els darrers dies en diversos mitjans locals per haver estat afectada per alguns casos de Covid-19 que han provocat el confinament d’alumnes del centre. N’hem parlat amb les seves directores per saber què ha passat exactament, quina és la situació actual i com es preveuen els propers dies del centre.

  Els darrers dies hem llegit en diversos mitjans locals que El Petit Rainbow és un dels cinc centres que es troben tancats a Catalunya a causa de la Covid-19. Com valoreu la informació que s’ha donat? Quina és la situació actual al vostre centre?

  La informació que es va donar als mitjans locals no va ser contrastada en cap moment i simplement va ser un titular que va donar lloc a confusió als lectors. Per sort, ja hem pogut tornar a obrir l’escola després dels 10 dies de quarentena.

  Quan vau detectar el primer cas? Com vau reaccionar?

  La primera PCR positiva es va detectar el diumenge 1 de novembre i, acte seguit, vam trucar al 061 per saber com calia procedir. Ens van derivar al servei d’epidemiologia i van ser els que ens van indicar el tancament dels 3 grups estables de l’escola. Seguidament, vam comunicar a les famílies el tancament de l’escola durant 10 dies per protocol a l'haver tingut un cas positiu.

  Quines mesures esteu prenent al centre per a protegir els infants, els professionals i les famílies de la Covid-19?

  Les mesures que es prenen a l’escola bressol són les indicades pel protocol de sanitat. Us detallem algunes de les mesures: per exemple, quan arriben els nens i nenes a l’escola els hi prenem la temperatura, es canvien les sabates i es renten les mans amb aigua i sabó. El rentat de mans és una rutina molt integrada en el dia a dia de l’escola, abans i després de cada àpat, quan tornen els infants del pati... Els petits s’han acostumat molt ràpidament a aquestes rutines i saben a cada moment què farem.

  Les aules sempre estan ventil·lades i els grups estables d’infants no es relacionen amb la resta de nens i nenes. Pel que fa a les famílies, actualment no entren a l’escola, ja que rebem als infants a l’entrada i som nosaltres qui acompanyem als nens fins a la seva aula. Els professionals van sempre amb mascareta i no coincideixen entre ells en el seu temps de descans.

  Com han reaccionat les famílies del vostre centre davant d’aquesta situació que us ha tocat viure?

  La veritat és que hem rebut molt suport per la gran majoria de famílies, que inclús ens ho han fet arribar tant a direcció com a la resta de l’equip. Fins i tot, una família va fer un escrit després de veure les notícies als mitjans locals on ens mostrava el seu suport i la total confiança en la nostra escola, és un gest que hem agraït de tot cor.

  Preveieu modificar protocols i/o implantar noves mesures de protecció les properes setmanes?

  Els protocols que aplicàvem i seguim aplicant són els que marca Generalitat i sempre implantem les mesures que aquests ens dicten. 

  I, ja per acabar, quin missatge voldríeu fer arribar a les famílies que porten els seus fills a El Petit Rainbow i a la ciutadania de Terrassa en general.

  Referent a la Covid-19, volem fer arribar a tothom que l’escola és segura i que tot i que poden donar-se casos de PCR positiu, l’impacte de contagis dins l’escola és mínim. A l’escola apliquem tots els protocols de salut marcats per Generalitat. 

  Només, per acabar, agraïr la confiança de les famílies que porten al seu fill/a a El Petit Rainbow.

  --

  Més informació:

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat