FAQs | Nou cicle de sessions sobre la importància dels plans d'empresa per a les persones emprenedores


 • Etiquetes: empresa, faqs | Temps de lectura: 5 minuts

  dimarts, 28 març, 2023 - 11:15

   

  En què consisteix el nou cicle de sessions formatives per a persones emprenedores que organitza l’Ajuntament de Terrassa?

  L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Emprenedoria i Economia Social, organitza un nou cicle de sessions formatives sota el nom «Cafès per emprendre» amb l'objectiu de transmetre la importància d'elaborar un pla d'empresa a les persones partricipants.

  Aquestes sessions estaran liderades per quatre persones emprenedores de la ciutat, que en el seu moment van ser acompanyades des del Servei en l'elaboració del seu propi pla d'empresa. L'objectiu del cicle és que aquestes persones que les liderin puguin compartir la seva experiència i l'expertesa adquirida en aspectes clau i d'utilitat en el procés d'emprendre un negoci, servint d'exemple per a aquelles persones que tenen un projecte entre mans.

  Quina importància té el pla d’empresa?

  El regidor d'Economia Social i Innovació, Pep Forn, remarca que cal «posar en valor l'acompanyament per a la creació del pla d'empresa i entendre'l com una eina accessible i de gran utilitat per a les persones emprenedores, ja que permet iniciar un negoci amb més possibilitats d'èxit, gràcies al coneixement previ que s'obté del propi projecte i del mercat en el qual es vol desenvolupar l'activitat».

  Quins temes es tractaran en les quatre sessions formatives?

  Cadascuna de les sessions es realitzarà sota el marc temàtic d'un dels àmbits del pla d'empresa: pla economicofinancer, pla social i ambiental, pla de màrqueting i pla d'organització.

  On i quan es faran les sessions?

  Les sessions tindran lloc entre els mesos d'abril i juliol, en horari de 9.00 a 10.30 h, a la sala d‘actes de l'edifici Vapor Gran, al carrer Telers.

  Divendres 14 d’abril: «És econòmicament viable el meu projecte?»

  El cicle de "Cafès per emprendre" s'obrirà el divendres 14 d'abril amb l'emprenedor Enric Grau, fisioterapeuta i un dels dos socis de «Next Terrassa», que detallarà els passos que va seguir per engegar el seu projecte, centrant-se en especial en la part econòmica i financera. La sessió té per nom «És econòmicament viable el meu projecte?», i al llarg de la mateixa s'exploraran conceptes com la rendibilitat, el grau d'endeutament, la liquiditat i les diverses formes de finançament.

  M'interessa!

  Divendres 12 de maig: «Què puc aportar a la societat amb el meu projecte?»

  La segona sessió, el divendres 12 de maig, anirà a càrrec de Joan Aguilar, de la botiga a doll «Un món a granel». L'impulsor d'aquest projecte serà el protagonista de la jornada «Què puc aportar a la societat?», en la que es parlarà sobre la incorporació de pràctiques socials i ambientals a l'empresa, aplicant criteris d'economia circular i de prevenció de residus a les iniciatives emprenedores relacionades amb el comerç local.

  M'interessa!

  Divendres 9 de juny: «Com donar-te a conèixer al teu públic objectiu?»

  El divendres 9 de juny tindrà lloc la tercera sessió del cicle, «Com donar-nos a conèixer al nostre target?», a càrrec de Mar Gómez, formadora especialitzada en la gestió de la fibromialgia i impulsora del projecte Amuntfibro. En aquesta sessió es presentaran eines i recursos disponibles a l'abast de tothom, aplicables tant al món virtual com a l'entorn analògic, emmarcats en una estratègia de màrqueting.

  M'interessa!

  Divendres 7 de juliol: «Com implicar l’equip i organitzar l’empresa?»

  Finalment, Vanessa Andreu, del restaurant de cuina ecològica La Revolta, s'encarregarà de la darrera sessió, el divendres 7 de juliol, on abordarà com aconseguir la implicació de tot l'equip de treball en el projecte, així com portar un control del negoci mitjançant protocols per a la producció i els serveis. «Com implicar l'equip i organitzar l'empresa» serà d'utilitat tant per a persones emprenedores de projectes en funcionament, com per aquelles que es trobin en una fase més inicial, aportant consells sobre organització empresarial.

  M'interessa!

  Un espai per a teixir xarxes de contactes.

  A cada sessió de «Cafès per emprendre» s'obrirà un espai relacional perquè les persones assistents puguin teixir noves xarxes de contactes mentre prenen un cafè provinent del comerç just, un gest simbòlic que dona visibilitat a l'empresa cooperativa de la ciutat Alternativa 3 i, alhora, a la candidatura presentada recentment per la ciutat per a obtenir el distintiu de Ciutat pel Comerç Just.

  El servei d'Emprenedoria i Economia Social ofereix altres formacions i acompanyament personalitzat al llarg de l’any.

  El servei d'Emprenedoria i Economia Social ofereix al llarg de l'any formacions trimestrals i acompanyament personalitzat per a persones emprenedores o amb una idea de negoci, assessorant-les per a aconseguir la seva materialització en forma d'empresa.

  A més, segons els experts, elaborar un pla d'empresa és clau per augmentar la garantia d'èxit del negoci, ja que per crear aquest document cal realitzar una cerca exhaustiva d'informació que permetrà valorar la viabilitat de la idea de negoci.

  A més de les sessions de networking, des del Servei també s'oferiran les formacions «Pla d'empresa. Com fer un bon pla economicofinancer», «Aspectes legals, fiscals i econòmics de les persones treballadores autònomes», i 5 sessions formatives sobre «Comunicar, persuadir i influenciar amb els millors actors i actrius professionals».

  On podem trobar tota la informació sobre les sessions i fer la inscripció?

  https://www.terrassa.cat/acompanyament-pla-empresa

  On podem consultar el detall de la resta de jornades formatives i fer la inscripció?

  https://www.terrassa.cat/formacio-empresa-emprenedoria

   

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat