Gemma Gutiérrez (Omplebuits): «Les imatges 3D o ‘renders’ ens ajudaven molt a entendre el projecte però la REALITAT VIRTUAL és un pas endavant»


  • Etiquetes: Omplebuits, disseny, arquitectura | Temps de lectura: 3 minuts

    dimarts, 13 novembre, 2018 - 16:30

    L’empresa Omplebuits "disseny d'espais" neix de la unió de dos professionals amb una àmplia experiència en arquitectura, disseny d'espais interiors, locals comercials, aparadors, estands, escenografia… Unint l’experiència tècnica amb el disseny i la part artística, aconsegueixen crear espais únics. Recentment han incorporat la realitat virtual per a visualitzar els projectes en un entorn interactiu. Hem volgut aprofundir en aquest nou servei i, per a fer-ho, hem parlat amb la Gemma Gutiérrez.

    connecTerrassa.- Gemma, explica’ns des de quan utilitzeu la realitat virtual en el vostre negoci i en què consisteix exactament.

    Gemma Gutiérrez.- El servei de realitat virtual l’acabem d’incorporar a l’estudi. Fins ara, treballàvem els conceptes dels espais mitjançant renders o imatges 3D, però hem volgut incorporar les noves tecnologies afegint a la representació visual i fotorealista, la sensació d’una nova experiència als nostres clients.

    El recorregut virtual permet la possibilitat de moure's per l'interior d’un espai, ja sigui habitatge, oficina, local comercial, estand… que encara no existeix i poder modificar-lo i modelar-lo. Es tracta de la manera més revolucionària d’imaginar un lloc: ser-hi. Amb aquests avanços tecnològics, aconseguim canviar radicalment la manera en que ens relacionem amb els espais, i millorem molt la comunicació dissenyador-client, això també permet estalviar en costos materials de cara al client.

    cT.- Heu pogut comprovar quina acollida té en els vostres clients? Com reaccionen?

    GG.- Els dissenyadors tenim la capacitat de fer un viatge virtual dins el nostre cap fàcilment però no podem dir el mateix del client, d’aquesta manera pot entendre perfectament les nostres idees, les imatges 3D o renders ens ajudaven molt a entendre el projecte però la realitat virtual és un pas endavant, realment no s’ho imaginen fins que no ho visualitzen, queden realment sorpresos un cop s’han posat les ulleres 3D i poden visualitzar el projecte com si fossin al seu interior, amb la possibilitat d’acostar-se, allunyar-se i veure-ho des de diferents punts de vista, entendre quins són els materials més adients, quina il·luminació tindran i tot tipus de detalls.

    cT.- Ens pots mostrar algun vídeo perquè ens puguem fer una idea de com funciona?

    GG.- En podeu veure un aquí:

    cT.- Després d’experimentar amb aquesta innovadora iniciativa, quins són els propers avenços que podem trobar en la tecnologia aplicada al disseny i l’arquitectura?

    GG.- L’estrategia utilitzada per a projectar espais i disseny ha estat sempre la representació mitjançant imatges tridimensionals, la infografia és una eina molt útil ja sigui mitjançant renders o imatges aproximades en 3D, impressores 3D i, actualment, la realitat virtual (VR) és la tècnica més pionera que està a la última, no obstant, la tecnologia avança tant ràpidament que tindrem canvis continuament.

    Afegeix un comentari

    Vols formar part de la nostra comunitat?

    Clica aquí!

    Registra't a connecTerrassa!

    Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

    Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat