L'Escola L'Avet conclou amb èxit el concurs de creditors i assegura la seva viabilitat


 • Etiquetes: escoles, educació | Temps de lectura: 3 minuts

  dimecres, 1 març, 2023 - 11:30

   

  El procés que L’Escola L’Avet va iniciar el mes de setembre del 2021 presentant un concurs de creditors voluntari i de continuïtat ha conclòs amb èxit.

  Han pogut assegurar la viabilitat i continuïtat del seu projecte educatiu i, d'aquesta manera, enceten una nova etapa amb les mateixes ganes de sempre de servir a les famílies i a l'entorn social de Terrassa com porten fent des de mitjans del segle passat.

  Pandèmia i baixa natalitat

  Educació Infantil, S.A., l'empresa titular de l'Escola L'Avet, es trobava el 2021 en una situació de vulnerabilitat en termes econòmics degut a la situació provocada per la pandèmia i post-pandèmia i, també, per una davallada de la natalitat a la nostra ciutat. Assessorada per advocats i economistes, Educació Infantil S.A. decideix, en aquell moment, presentar un concurs de creditors voluntari i de continuïtat.

  Negociacions exitoses i sentència favorable

  D'aquesta manera, van iniciar un període de negociacions amb els creditors, que finalment va facilitar la presentació d'un conveni de reducció del deute i un pla de viabilitat. El conveni va ser acceptat per un 79,47% dels creditors. El jutge, en sentència recent, ha proclamat el resultat favorable, que corrobora oficialment el conveni així com el pla de viabilitat. Aquest fet assegura la continuïtat de l'escola i d'un projecte en constant evolució pedagògica, on l'infant és el centre d'aquesta inquietud de millora que sempre ha definit l'escola.

  Joan Vert, administrador d'Educació Infantil, SA, afirma que «el concurs ens ha servit per sanejar els comptes i projectar la societat a un futur econòmic viable. Els resultats del primer trimestre del curs 2022-23 són molt esperançadors i confirmen que s'ha fet una bona feina. Podem dir que l'escola L'Avet ho ha aconseguit. Tanquem aquest període de dificultats i avui més que mai apostem per la continuïtat».

  Professionals i comunitat educativa han ajudat a trobar fòrmules de viabilitat

  Durant el concurs s'ha treballat amb l'administrador concursal, Lluís Badia; l'advocat, Francesc Salvatella; i els economistes, Joan Mora i Josep Verdera. La finalitat sempre ha estat trobar fórmules de viabilitat de l'escola, tal com s'ha assolit. Alhora, un fet molt rellevant per a l'escola ha estat el suport de la comunitat educativa. Tot el personal ha sumat per continuar amb un projecte cada vegada més consolidat a la ciutat i l'Administració l'ha acompanyat en aquest procés.

  Així mateix, el més important ha estat comptar amb el suport de les famílies de l'escola, que com sempre han demostrat la seva confiança en el projecte. Vert assenyala amb orgull que «cap família ha dubtat mai que l'escola se'n sortiria».

  Per la seva part, l'advocat Francesc Salvatella ha destacat que «l'aprovació del conveni ha estat fruit d'un treball conjunt dels òrgans del concurs, que han col·laborat sempre en totes les iniciatives i solucions proposades». El lletrat ha afegit que «L'Avet és un símbol educatiu de la nostra ciutat i ha estat un repte professional molt satisfactori haver pogut ajudar a defensar i garantir la seva continuïtat. En l'actualitat, té molt mèrit aprovar un conveni com aquest, que és una realitat gràcies al convenciment dels professionals i les famílies del centre».

  Més de 60 anys d’història a la ciutat

  L'Avet és una escola emblemàtica d'iniciativa social, que inicia la seva trajectòria el 1960 seguint el moviment de renovació pedagògica que havia començat alguns anys abans a Barcelona amb escoles com Virtèlia (1941), Nausica Betània, Andersen (1946), de la Molina (1950), Laietània (1953), Sant Gregori (1955), Talitha (1956), Santa Anna i Costa i Llobera (1953), Thau (1963) i Ton i Guida (1963). Aquest moviment era la suma de la tradició escolar catalana, un moviment pedagògic català i liberal que no s'havia perdut, malgrat la dictadura.

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat