Núria Cortell (Màquines de cosir): "Trobar-se per aprendre a cosir és terapèutic. Comparteixes vivències, intercanvis i relacions socials que t'ajuden a desconectar"


 • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 3 minuts

  dijous, 26 març, 2020 - 19:00

  ENTREVISTA | La Núria Cortell regenta desde fa un any la centenària botiga coneguda per molts terrassencs com "La Singer" de tota la vida, situada al carrer Gavatxons.

  Després de traslladar-se al carrer Goleta, el negoci finalment es va establir a la Plaça Salvador Espriu. Va ser aleshores quan la Núria hi va entrar de dependenta fins que els antics propietaris van proposar-li la direcció. Recorda que "en aquell moment, jo tenia un taller de patchwork i vaig aprofitar per incorporar-lo a la botiga".

  PRIMER ANIVERSARI AMB BONA NOTA

  Després del primer any pilotant la botiga "el balanç és molt positiu. És evident que sempre és millorable, sobretot a nivell de públic. Tenim la intenció de crear una comunitat de labors que esdevingui una mena de club social i una escola de costura i patchwork".

  A la botiga s'hi pot trobar una gran varietat de màquines de cosir noves, màquines overlock i brodadores amb tots els recanvis.

  La gamma de marques també és àmplia però, Cortell afirma que "sobretot treballem amb les cases Singer i Alfa. També s'hi poden adquirir tota classe de teles amb vàries textures, especialment per a patchwork i costura, i accesoris per elaborar qualsevol creació".

  En motiu del primer aniversari, la botiga anuncia "interessants descomptes en les màquines de cosir".

  ASSESSORAMENT I UN SERVEI POSTVENDA PERSONALITZAT

  "Per cada màquina que venem a la botiga oferim un curs gratuït per aprendre'n el funcionament. El nostre servei postventa es basa en l'assessorament, reparació i aprenentatge de la màquina", assenyala la Núria. 

  "És una manera de diferenciar-nos de la venda online actual" que no és capaç d'oferir aquests serveis complementaris, ens explica. I, afegeix: "igualment, fem reparacions de tota classe de màquines de cosir i de qualsevol marca". 

  TALLERS VARIATS DE PATCHWORK I COSTURA CREATIVA

  El Patchwork és una tècnica de confecció molt popular en les darreres dècades. Compta amb una extensa història ja que el seu origen se situa en temps dels egipcis.

  El Patchwork és un teixit creat a partir de la unió de petites peces cosides entre sí. Aquesta tècnica és, essencialment, creativitat. "Amb aquesta tècnica, fem de tot: coixins, bosses, moneders, vànues, necessers...".

  "Un dels tallers amb un interès creixent és el de ganxet, on es treballa la tècnica bàsica del Gramy Square també conegut com els Quadrets de l'àvia" que permet la creació de gran quantitat de dissenys, ens comenta.

  I afegeix: "El reciclatge i la transformació de prendes és una altra de les propostes pedagògiques, així com el patronatge bàsic, els monogràfics amb mantes, necessers o bosses, el macramé, la pintura sobre seda, l'estampació artesana, la mitja, els tints, etc...".

  LA PRIMERA ESCOLA DE COSTURA TERRASSENCA

  Una de les idees amb les que la Núria treballa és la de crear la primera escola de costura. Ens explica que "aquí a Terrassa no n'existeix cap. Inclouria diversos nivells, tècniques, patronatge... Un pla d'estudi professionalitzat sobre el mon de les labors".

  A banda d'aquesta idea, la nova propietària cerca voluntaris i voluntàries per viatjar a la Fira de Patchwork de Saint Marie aux Mines, un poble situat al cor de l'Alsàcia (França) i que es converteix en la meca del Patchwork durant 4 dies de setembre. Podeu visitar el seu web: https://www.patchwork-europe.eu/index.php

  Actualment, la botiga treballa en la planificació dels primers cursos online i una oferta de cursos intensius d'estiu adreçats a famílies amb interès per les màquines de cosir i el Patchwork.

  --

  MÉS INFO:

  Canal Entrevistes

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat