Tot el que has de saber de la «Terrassa Cooperativa»: activitats, fires, festes, exposicions, xerrades, cinema...


 • Etiquetes: Terrassa Cooperativa 2021 | Temps de lectura: 4 minuts

   

  Què és i quins són els objectius de «Terrassa Cooperativa»?

  Durant el mes de novembre, Terrassa esdevé un lloc de trobada entre la ciutadania i el teixit de l’economia social i solidària de la ciutat. Les entitats, les empreses, els col·lectius i els serveis municipals s’apropen a la ciutadania i al món educatiu, obrint les seves activitats i mostrant a què es dediquen i com poden cobrir les necessitats quotidianes i bàsiques de tots i totes: habitatge, alimentació, mobilitat, consum, educació, comunicació, lleure...

  La situació social i econòmica global i local, agreujada per la crisi de la Covid-19, i l’emergència climàtica ens obliguen a plantejar formes d’organitzar-nos, de consumir i de produir de manera més responsable, fent que les ciutats siguin mes sostenibles ambiental i socialment.

   

  L’Economia social i solidària dóna resposta a aquests reptes:

  • Quins consums energètics beneficien l’economia local?
  • Quines compres realitzem i com consumim de manera responsable a una ciutat com Terrassa?
  • Com els agents educatius i la comunitat educativa propicien una educació econòmica democràtica amb l’alumnat?
  • Les cures (de la gent gran, dels infants, de les persones amb vulnerabilitat) sostenen la resta de la vida, som corresponsables, com s’ha d’impulsar?
  • Com ha de ser la mobilitat del futur proper?
  • Com pot el món productiu incloure la vida i la mirada de l’economia feminista?
  • Quins són els límits del planeta i com s’ha de fer compatible amb l’activitat humana?
  • Com afrontem el dret a l’habitatge?
  • Com podem col·laborar entre totes i tots per eliminar la bretxa digital?
   
   

  Quin és el missatge de la Terrassa Cooperativa 2021?

  Aquesta 7a edició es presenta sota el missatge "La Terrassa cooperativa és transformadora", no és només una alternativa, ha vingut per transformar la realitat.

   

  Quina edició és i quan se celebra?

  És la 7a edició de la Terrassa Cooperativa. I, se celebra del dilluns 1 al dimarts 30 de novembre de 2021.

   

  Quina és la web oficial del programa? I, quines etiquetes (hashtags) podem seguir?

  Podem trobar tota la informació a la pàgina https://terrassacooperativa.cat/ i als comptes de Twitter @trsempresa i @ajterrassa.

  #laterrassacooperativa #Terrassa #economiadeproximitat #economiacircular #comerçjust #agroecologia #sobiraniatecnològica #economiasocial #cooperatives #feminisme #consumresponsable #economiafeminista #memòriahistòrica #financesètiques #mobilitatsostenible

   

  PROGRAMA D'ACTIVITATS:

  Hi conviuen activitats virtuals i presencials (amb sistema d'inscripcions prèvies i seguint les normes d'aforament permeses). Aquest any el programa compta amb 42 activitats a diferents punts de la ciutat i 111 entitats que promouen aquesta alternativa de consum.

  L’edició 2021 consta de dos grans blocs, a partir dels quals les empreses, entitats, els col·lectius i els serveis municipals co-creen l’oferta mensual del Programa i de la Fira.

  1. L’economia de les persones: Ens preguntem com posem la vida al centre? Activitats de diferent format sobre la salut, l’alimentació, la cultura, els feminismes, les cures, l’esport, els drets humans i socials, el món educatiu…
  2. L’economia més justa: Ens preguntem com es produeix i s’ofereixen serveis des de l’Economia Social? Activitats de diferent format sobre la producció responsable (circular, reciclatge…), economies transformadores (procomú, monedes locals, XIC, bancs de temps), producció agroecològica, energia, tecnologia, mobilitat, recursos professionals i empreses…
  La Terrassa Cooperativa és transformadora

   

  Quines activitats destacades trobem en aquesta edició?

  • 6a Fira de l'Economia Social i Solidària. El dissabte 27 de novembre de 10.00 a 14.00 h a la Plaça Vella, el carrer Major, el carrer de la Unió i la Plaça Salvador Espriu tindrà lloc la 6a Fira de l’Economia Social i Solidària de Terrassa, amb la participació de 55 entitats, on diferents entitats de l’Economia Social del territori informaran a la ciutadania dels productes, serveis i activitats que ofereixen i de com aporten valor econòmic i valor social a la ciutat.

   

  Quina és l’entitat pública organitzadora de la Terrassa Cooperativa?

  Organitza el Servei d’Emprenedoria i Economia Social de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Terrassa.

  Per a més informació: OFICINA D’ATENCIÓ A L’EMPRESA (OAE). Carrer dels Telers, 5, passadís B, 1a planta, 08221 Terrassa. Tel. 93 739 70 00 – Extensió 4925. Tel. informació: 010 / 900 922 010 (fora de Terrassa).

   

  Llistat d’entitats i institucions col·laboradores a la Terrassa Cooperativa 2021:

  111 entitats participants, nou rècord de participació.

   

  Vídeo de la roda de premsa de presentació de la Terrassa Cooperativa 2021 (dv. 22 d'octubre de 2021):

   

  Especial Terrassa Cooperativa 2021

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat