"Val la pena posar LEDs?", per Jullye Haynes [Punt de Vista]


 • Etiquetes: article | Temps de lectura: 1 minut

  dimarts, 3 desembre, 2019 - 12:00

  Us ha passat alguna vegada que quan s'ha de canviar un llum de casa us pregunten si desitgeu LEDs o "les llums tradicionals"? Sabeu quins avantatges tenen els LEDs? Voleu saber si val la pena posar-los? Amb aquesta publicació l'equip de Punt de Vista volem resoldre tots els dubtes sobre la il·luminació LED.

  Els llums LED són unes llums sòlides que utilitzen díodes emissors de llum com a font lluminosa. Un inventor rus anomenat Oleg Losev va crear el primer LED en 1927. Va publicar la seva creació en diferents revistes de prestigi de l'època però no se li va trobar cap utilitat. No va ser fins a 1968 que l'empresa Monsanto va començar a produir en massa.

  Quins avantatges tenen els LEDs?

  • Contribueixen a l'estalvi energètic
  • Arrencada instantània
  • Resistència als encesos i apagats continus
  • Llarga vida útil
  • Elevada eficiència energètica

  Cal tenir present però, que el preu dels LEDs actualment és més elevat que el dels fluorescents convencionals. No obstant això, cada vegada s'aposta més per ells i estan substituint les làmpades incandescents i els fluorescents.

  De bombetes hi ha de diferents colors i intensitats. De leds també?

  Segons el material de què estan compostos els LEDs tenen un color o un altre. Hi ha una àmplia gamma: infrarojos, vermells, taronges, grocs, verds, blaus, ultraviolats i blancs.

  -
   
  Llegeix els articles de Punt de Vista aquí.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat