[VÍDEO] Albert Falguera (4 unces): “Ara cada dia és una sorpresa. Dies que abans eren forts, ara són fluixos, i a la inversa”


  • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 5 minuts

    dijous, 21 gener, 2021 - 09:15

    És com un microclima al mig del centre de Terrassa. La zona en forma de U que conformen la plaça de Salvador Espriu i el carrer d’Iscle Soler, unides pel carrer de la Unió, té vida comercial pròpia, i els darrers anys ha viscut importants canvis amb noves obertures de negocis i canvis dels ja existents.

    Al bellmig del carrer d’Iscle Soler, des del 9 de maig de 2013, hi trobem la botiga 4 unces, tot un referent en productes a granel a Terrassa. N’hem parlat amb l’Albert Falguera, el seu propietari, i n’hem gravat un vídeo que emetrem properament a connecTerrassa.

    4 unces és una botiga d’alimentació a granel on hi podem trobar llegums, farines, arrossos, espècies, fruita seca, alguns tipus de xocolata, galetes artesanes, bolets secs i alguns embasats, entre altres productes. A més, degut a la gran demanda existent, cada cop disposen de més productes de proximitat i ecològics.

    Per exemple, les farines, les llegums i els arrossos són nacionals. Per altra banda, tal i com puntualitza l’Albert, els anacards, les espècies o les nous del Brasil són del país d’origen, ja que aquí no se’n fan.

    La ubicació de 4 unces, tal i com hem comentat, es troba al carrer d’Iscle Soler, un carrer peatonal —tot i que hi passen alguns cotxes en les dues direccions, fet que no ajuda a la tranquil·litat del vianant—, un carrer de pas, molt proper als carrers més transitats, però, alhora, amb un ambient més pausat. Segons ens comenta Falguera, “quan vam obrir no hi havia gaires comerços al carrer, però actualment n’hi ha molts i també bars, que ajuden a donar vida a la zona”.

    La clientela del 4 unces és molt fidel, amb tot, quan li preguntem pel tipus de gent que entra a la botiga l’Albert és molt taxatiu: “ens ve gent molt variada, de totes les edats i de tota la ciutat, no només gent que viu al barri”. 

    L’origen dels clients l’han pogut comprovar molt bé durant la pandèmia, ja que han potenciat molt el transport a domicili (en bicicleta, i feta per ells mateixos) i han vist que les destinacions eren molt diverses. Potser, un canvi que han detectat és que la gent jove tendeix a cuinar més ara que fa uns anys enrere.

    El client de 4 unces —i, ho podríem fer extensible en molts d’altres comerços— sap molt bé el què vol i ve molt informat. I, si té preguntes, valora molt que se l’orienti adequadament i amb expertesa.

    La ubicació cèntrica en un carrer de pas, el boca-orella i les xarxes socials són les principals vies per a donar-se a conèixer.

    Pel què fa als canals de comunicació amb els clients, l’Albert ens destaca el Whatsapp i el telèfon, eines que han vist incrementar el seu ús degut a la situació que estem vivint aquest any.

    Quan aprofundim en els hàbits de consum i com poden estar canviant, sorgeig un fet destacat: “ara no tenim horaris, abans si, sabíem quin era el dia o l’hora de més moviment a la botiga, però ara cada dia és una sorpresa. Dies que abans eren forts, ara són fluixos, i a la inversa. I, per Nadal encara s’ha vist més incrementat aquest efecte sorpresa, ja que fins a l’últim moment la gent no es decidia”, ens comenta el propietari de 4 unces.

    Centrant-nos més en els productes en concret, ens explica que cada cop hi ha més demanda de productes a granel com llegums i farines. Per exemple, s’ha notat que es fa més rebosteria a casa i, sobretot, pa.

    Quant a etapes estacionals que poden afectar en pics de feina al negoci, l’Albert ens destaca que “tot l’any és bastant constant, amb una demanda força estable”. Amb tot, hi ha algunes èpoques que podem destacar com la Castanyada amb els panellets, Nadal amb el Tortell de Reis, i Setmana Santa.

    La gran majoria de productes de 4 unces són vegans, excepte algunes salses o productes que porten gelatina. A més, els productes sense gluten estan degudament separats.

    La qualitat i el servei marquen la diferència. Li preguntem si és real la màxima que diu que els productes ecològics, a granel… són més cars. I, s’obre un bon debat sobre el tema. En alguns casos pot ser així, però sovint anem errats, per exemple si comparem el preu del quilo al súper amb productes a granel com els pinyons i les espècies, surt més econòmc en el segon cas, ens explica. 

    A més, el client que s’acosta a 4 unces valora molt la qualitat i altres aspectes com el reciclatge i la sostenibilitat. “Cada cop veiem més gent jove que ve a comprar amb els recipients de casa i estalviem en envoltoris”, afirma l’Albert.

    Més sobre 4 unces:

    *Vídeo: Mia Moments Photo.

     

    Afegeix un comentari

    Vols formar part de la nostra comunitat?

    Clica aquí!

    Registra't a connecTerrassa!

    Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

    Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat