Vols saber com preparar una coca de llardons carnavalesca? [per FlavorCook]


  • Etiquetes: FlavorCook | Temps de lectura: 3 minuts

    divendres, 10 febrer, 2023 - 10:30

     

    FlavorCook | S’acosta el carnestoltes i el dijous gras, una de les celebracions més esperades de l’any sobretot pel seu caràcter festiu i esbojarrat. La jornada ens convida, com marca la tradició, a menjar la tradicional butifarra d’ou i la coca de llardons. Aquesta última és un dels dolços més característics i que habitualment comprem a les pastisseries i forns de pa, però que també podem disfrutar elaborant-la a casa. A més a més, és una recepta ideal per a fer-la en família i sempre li podem donar un toc més carnavalesc.

    Què us sembla donar-li forma de màscara?

    Abans d’endinsar-nos en la recepta, anem a cercar els ingredients pels COMERÇOS de Terrassa. Ens acompanyeu?

    Els llardons com no podia ser d’altra manera els hem anat a buscar a la botiga El Tastet de la Cisqueta (carrer Nou de Sant Pere, 34) que com sempre en Dani ja els té a punt per aquestes dates o millor dit durant tot l’any.

    Una carnisseria molt ben assortida de carn de vedella, porc, xai i pollastre que setmanalment es proveeix directament de la Cerdanya. A més, també disposa de productes elaborats, embotits i un gran assortiment de formatges degudament seleccionats. La botiga també té un bon espai dedicat als vins, licors i al whisky japonès.

    L’ametlla en pols, el sucre en pols i els pinyons, els trobareu de molt bona qualitat a la botiga 4 unces (carrer d’Iscle Soler, 7) on l’Albert us assessorarà amb el que necessiteu. Un establiment on hi trobareu productes d’alimentació a granel (farines, arrossos, llegums, espècies, fruits secs, llavors, fruita confitada...). Un punt a tenir en compte és que formen part de l’Associació de Celíacs de Catalunya (SMAP) ja que disposen de productes sense gluten.

    Ara sí que ha arribat el moment més esperat, el full de ruta de la recepta. Som-hi!

    Ingredients per a 4 persones:

    • 2 làmines de pasta de full

    • 150 gr. de llardons

    • 80 gr. de sucre

    • 1 gema d’ou batuda

    • 100 gr. pinyons del país

    Per elaborar el massapà:

    • 50 gr. d’ametlla en pols

    • 50 gr. sucre en pols

    • aigua

    Elaboració:

    En primer lloc, preparem el massapà barrejant en un bol l’ametlla en pols i el sucre en pols. Afegirem una mica d’aigua i mesclarem bé. Ens quedarà una pasta consistent.

    Estendrem una làmina de pasta de full i distribuirem el massapà per tota la superfície. Distribuirem per sobre els llardons esmicolats. Posarem a sobre l’altra làmina i aplanarem suaument amb un corró. Procurarem donar forma rectangular.

    És el moment de donar-li la forma desitjada amb l’ajuda d’una plantilla en forma de máscara. En farem tantes com ens sigui possible amb l’ajuda d’un ganivet o similar.

    Amb una forquilla punxarem la superfície de cada máscara, d’aquesta manera evitem que s’inflin al forn. Pintarem la superfície amb la gema d’ou. Empolvorem amb el sucre i afegirem els pinyons. Introduirem la massa al forn precalentat a 180ºC durant uns 15/20 minuts.

    Retirem i deixem reposar.I ja la tenim a punt. Bon carnestoltes i bon profit!

    Especial Carnestoltes a connecTerrassa

    Vull seguir FlavorCook!

    També et pot interessar:

     

     

    Afegeix un comentari

    Vols formar part de la nostra comunitat?

    Clica aquí!

    Registra't a connecTerrassa!

    Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

    Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat