Quines activitats fan al Museu Tèxtil durant el mes d'octubre? Màgia Mag Lari | Art i maquinària tèxtil | Francesca Piñol | Taller de brodat contemporani | Flors i jardins modernistes...


Data: 
diumenge, 7 octubre, 2018 (Tot el dia) a diumenge, 28 octubre, 2018 (Tot el dia)
Descripció activitat: 

Durant el mes d'octubre el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa ha preparat un seguit d'activitats, que us detallem a continuació:

DIUMENGE 7 D'OCTUBRE, d'11.00 a 13.30 h - Visita i taller de màgia amb l’Escola de màgia Mag Lari

Amb motiu de l’exposició “Mag Lari, la màgia de la indumentària” el CDMT ofereix als infants la possibilitat de convertir-se en aprenent de mag per un dia. Amb la intenció de què aprofitin i gaudeixin al màxim de la sessió comptareu amb un docent professional de l’Escola de màgia Mag Lari. Prèviament al taller, acompanyarem als nens i nenes a visitar l’exposició amb la genial indumentària d’espectacle del mag.

Preu: 40 €

L’activitat està oberta a nens i nenes de 8 a 12 anys i cal realitzar la inscripció abans del 28 de setembre. Per a més informació i inscripcions contacteu amb: auladidactica@cdmt.cat  o bé al telèfon 93 731 52 02. Places molt limitades.

 

DIUMENGE 14 D'OCTUBRE, d'11.00 a 13.00 h - Jornades Europees del Patrimoni 2018. Visita conjunta al Museu Tèxtil i mNACTEC: “Art i maquinària tèxtil”

Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) se celebren anualment a tota Europa i l’edició 2018 a Catalunya tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d’octubre. Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics, i altres espais patrimonials com els museus, obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer  en profunditat el seu patrimoni.

El Museu Tèxtil i el mNACTEC s'han posat d’acord per acompanyar-vos en una visita als dos centres patrimonials. El recorregut comença al Museu Tèxtil on presentaran teixits artístics i l’obra de Francesca Piñol exposada a l’Espai Zero. Després, el grup es traslladarà a les sales del mNACTEC, on descobrireu les màquines del procés industrial tèxtil: les cardes, el gil, la pentinadora, la contínua de filar, l’ordidor, el teler de garrot i la peça estel·lar, el teler Jacquard. Algunes d’aquestes màquines es podran veure en funcionament.

L’assistència és gratuïta però es requereix inscripció prèvia a auladidactica@cdmt.cat o bé al telèfon 93 731 52 02. Places limitades.

 

DIJOUS 25 D'OCTUBRE, de 18.00 a 19.00 h - Tardes amb els artistes. Trobada amb… Francesca Piñol

Francesca Piñol us acompanyarà en una visita a la seva mostra “Marques d’aigua” que s’exhibeix a l’Espai Zero. Una oportunitat per conèixer més a prop l’artista i la seva obra.

Francesca Piñol és mestra artesana teixidora, títol que l’any 2000 li va concedir la Generalitat de Catalunya. Des de 1982 ha exposat el seu treball en diferents ciutats i països. Té obra en diverses col·leccions particulars i públiques i combina la creació artística amb la docència.

L’entrada és lliure i gratuïta però es demana confirmació d’assistència a: auladidactica@cdmt.cat  o bé al telèfon 93 731 52 02.

 

DISSABTE 27 D'OCTUBRE, de 10.30 a 13.30 h - Taller de brodat contemporani amb materials reciclats

El brodat contemporani conserva la pulcritud de les labors, la delicadesa de les tècniques tradicionals i incorpora nous materials, dissenys originals i usos diferents per a les peces que en resulten. La professora Carme Torras domina a la perfecció tots aquests aspectes passats i actuals de l’artesania i l’art tèxtil. Avui imparteix al CDMT una classe de brodat contemporani sobre roba texana reciclada que servirà per decorar un objecte quotidià també reutilitzable.

Cada participant ha de portar un tros de roba texana de mida petita (14 x 36 cm) o bé gran (27 x 54 cm). El CDMT posa a la vostra disposició els materials indispensables però si ho preferiu podeu portar un cosidor bàsic amb agulles de brodar dels núm. 7 i 9 i fils perlé o de brodar blancs i de colors.

Preu: 20€

Més informació i inscripcions a: auladidactica@cdmt.cat  o bé al telèfon 93 731 52 02. Places limitades.

 

DIUMENGE 28 D'OCTUBRE, d'11.00 a 13.30 h - Recorregut guiat: “Flors i jardins modernistes. La inspiració en la natura”

Us heu fixat mai en la quantitat d’elements naturals que decoren les façanes, interiors i jardins de les cases, els teixits de la llar i els vestits i complements modernistes? De ferro, de pedra, de vidre, de ceràmica, esgrafiades, brodades, llavorades, aplicades, estampades… En aquest recorregut fixem la mirada en les flors i plantes més representades i transformades pels artistes del Modernisme. Una preciosa obsessió per “domesticar” la natura.

El Servei de Turisme i Promoció Exterior de l’Ajuntament de Terrassa organitza aquesta ruta guiada cada 4t diumenge de mes. Recorre l’interior de la Casa Alegre, els exteriors dels carrers Sant Pere, del Teatre i Sant Pau, la Casa Coll i Bacardí i s’atura especialment a l’espai Modernisme del CDMT, dins l’exposició “Retalls d’ahir i d’avui”.

Preu: Consulteu aquí  http://visitaterrassa.cat/flors-i-jardins-modernistes/

Lloc: Casa Alegre, exterior Casa Coll i Bacardí i CDMT

La trobada inicial amb el guia és a la Casa Alegre (C/ Font Vella, 29-31). L’activitat requereix inscripció prèvia a: http://visitaterrassa.cat/flors-i-jardins-modernistes/.

Més informació al Servei de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa (turisme@terrassa.cat / www.visitaterrassa.cat) i als telèfons 93 739 70 19/ 93 739 74 21.

 

Adreça: 
Salmerón, 25
08222 Terrassa Barcelona

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat