BLOG | Quin tipus de contingut funciona millor a Instagram?


23 de setembre de 2019 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: el projecte, connecTerrassa | Temps de lectura: 4 minuts

Instagram està, ara per ara, al top de xarxes socials en ús i importància. Dues coses que cal tenir en comtpe, a priori, són:

1) Tenir una estratègia de continguts a Instagram és imprescindible;

2) Instagram no és ni Facebook ni Twitter... té unes característiques pròpies i sobre aquestes hem d’actuar a l’hora de donar forma als continguts. Per exemple, a Facebook i Twitter es poden psoar enllaços (links), mentre que a Instagram, dins dels posts, no té cap sentit posar-lo, o és poc útil, ja que no es poden clicar.

Segons un recent estudi de l’empresa Quintly, que ha analitzat desenes de milers de publicacions, es poden fer algunes afirmacions sobre el format dels continguts que ens poden ser útils:

  • El format vídeo té un 49% més d’interaccions, tot i ser el 18% del total de les publicacions. Per tant, cal apostar pel vídeo.

  • Les publicacions que millor funcionen tenen només entre 1 i 50 caràcters. Per tant, millor no abusar del text.

  • Posar emoticones al text ajuda a millorar la interacció de les publicacions.

  • Quantes etiquets (hashtags) és bo posar? Millor no abusar, segons aquest estudi es demostra que posar pocs hashtags funciona millor. Fins al punt, que Instagram et pot penalitzar si poses massa etiquetes. Entre 1 i 5 hashtags pot se l’adequat.

  • Quant als horaris, segons aquest estudi el cap de setmana és quan les publicacions reben més intereaccions, tot i ser quan menys publicacions es fan. Però, ull, cal analitzar quin és el nostre públic, ja que aquí es barregen aspectes d’oci i d’empresa, i el cap de setmana té molt d’oci.

 

RECULL DE PREMSA

Terrassa

Comerç

Utilitats, webs, aplicacions...

TIC i xarxes socials

Formació recomanada

 

SOBRE CONNECTERRASSA: Els sortejos

Un dels continguts de més èxit a connecTerrassa —si tenim en compte els més visitats— són els sortejos. En fem un cop cada mes, normalment els llancem el primer dimecres de mes i duren 15 dies. Tots els membres de connecTerrassa que ho volen poden organitzar sortejos a través de la nostra web. Els sortejos ens permeten donar a conèixer i fer publicitat de productes, serveis i empreses, a més de ser una font de captació de dades que permet gestionar campanyes d’e-mail màrqueting tant per a connecTerrassa com per a cada empresa de la Comunitat que ho vulgui.

De forma més excepcional organitzem sortejos a través d’Instagram (exemple) (en aquest cas l’objectiu, a banda de la difusió i publicitat, és fer créixer de seguidors els comptes d’Instagram).

 

--

  • Si teniu dubtes, ens podeu escriure a hola@connecterrassa.cat.

  • Si voleu conèixer més sobre connecTerrassa, cliqueu aquí.

  • Si voleu seguir els nostres RECULLS DE PREMSA sobre l’activitat comercial de Terrassa i sobre tendències en comunicació, comerç, consum i tecnologia, seguiu el nostre Twitter @connecPRO i/o el Canal connecPRO de Whatsapp.

 

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat