Jordi (Sa illa): ‘Les ensaïmades de Menorca i els cafès amb coctelera són els nostres productes estrella’

Interior de la cafeteria Sa illa

5 de juny de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: Sa illa, bars i restaurants, connecTRS, entrevista | Temps de lectura: 8 minuts

Sa Illa ha estat el 10è establiment comercial a entrar a formar part de connecTerrassa. Estem davant d'una cafeteria amb unes particularitats molt concretes que la fan diferent. A Sa Illa —situada a la Plaça Salvador Espriu, 3, Terrassa— estan especialitzats en productes de Menorca, entre altres coses. N'hem parlat amb el seu propietari, en Jordi, per a saber més detalladament quins servies i productes ofereixen.

Jordi: “Sa illa va néixer just un dia abans de la festa major de Terrassa de l'any passat, així doncs aviat farem un anyet. Jo m'he dedicat al món de l'hostaleria des de que tenia 16 anys, vaig treballar en cafeteries, cocketeleries i, per últim, en un restaurant. Va ser aquí, al finalitzar el meu contracte, quan em vaig plantejar muntar una cafeteria pròpia. Al principi tens molts dubtes però una vegada entres a l'espiral ja no pots sortir-ne!

El seu nom “Sa illa” ve perquè amb la meva dona fa vuit anys que anem de vacances en aquesta illa de la qual estem enamorats i hem volgut portar-ne un bocí aquí, a Terrassa. Per això hem intentat, amb la nostra decoració de tocs suaus i plena de detalls, que tingui aquest caliu i calma que es respira a Menorca i que els nostres clients s'hi trobin ben a gust”.

Marc (connecTerrassa).- Jordi, en primer lloc, benvinguts! Sa Illa és el 10è establiment comercial que ha entrat a formar part del projecte de dinamització del comerç de proximitat connecTerrassa, dins la categoria de 'bars i restaurants'. En aquest primer any de vida ja us heu fet un lloc i, crec no equivocar-me, ja teniu una clientela força fidelitzada. És així? Com valoreu l'evolució que ha viscut el vostre negoci?

Jordi (Sa Illa).- Si, la veritat és que al matí tenim una clientela força fidel de dilluns a divendres, que moltes vegades també ens ve a veure el cap de setmana. Després tenim la clientela de la tarda. Entre setmana més variada. I, finalment, la dels dissabtes per la tarda, que també és força fidel.

La nostra evolució, fins ara, que farà un any d'aquí unes setmanes, és positiva tenint en compte la situació que estem vivint en aquests moments. Durant aquest primer any, que ha estat dur, hem anat treballant com les formiguetes, i ara comencem a veure'n els fruits d'aquest mesos d'intentar sempre fer les coses el millor possible.

Marc (connecTerrassa).- A Sa Illa, a banda dels serveis propis de cafeteria (esmorzars, cafès, entrepans, copes,...), hi podem prendre alguns productes molt especials. A destacar: cafès i tallats amb gel fets amb coctelera i ensaïmades de diversos gustos que porteu expressament des de Menorca. Aquests detalls ajuden a marcar la diferència i fer del vostre local un lloc especial. És així? Quins dels vostres productes tenen millor acollida entre el vostre públic?

Jordi (Sa Illa).- Si, suposo que tothom quan obre un negoci intenta oferir alguna cosa que el diferenciï de la resta, i penso que tant les ensaïmades com els cafès i tallats amb coctelera serien alguns dels nostres productes estrelles.

Buf! Quin té millor acollida? Jo posaria un 50% per a cadascun. Les ensaïmades són un pecat i qui les prova sempre repeteix. Els tallats i cafè potser podríem dir que són, per definir-los d'alguna manera, "més impactants", quan la gent els veu per primera vegada, tothom espera el típic got amb els dos glaçons i és en el moment que la gent els veus que entenen per què els pregunto si hi volen sucre, sacarina o sol. Això és perquè com que es fan en coctelera ja es posa tot a la vegada i queda.... no us ho explico el veniu a provar i ja em direu;-)

Marc (connecTerrassa).- Dues de les coses que cuideu més són els detalls de la decoració i el servei al client. Que la gent es senti còmode al bar és una de les vostres prioritats? Pot ajudar aquesta relació de proximitat a fidelitzar els clients?

Jordi (Sa Illa).- El tema de la decoració el porta la meva dona, que és a qui li agrada i per això se n'ocupa ella. Penso/pensem que és molt important que la gent s'hi trobi a gust, que quan vingui a la nostra cafeteria se senti com a casa, que desconnecti per una estona.

Respecte al tracte, és la meva/nostra prioritat des del primer dia. He intentat tenir un tracte proper amb la meva clientela, que se senti a gust i, fins i tot, hem aconseguit que els nostres clients és relacionin entre ells quan venen, compartint fins i tot taula en alguns moments. La suma de les dues coses, més la qualitat dels nostres productes, penso que és l'èxit de la fidelització.

Marc (connecTerrassa).- Teniu el local situat en un lloc cèntric, però que queda entre el centre més transitat i la Rambla d'Ègara. Aquesta situació és un impediment per arribar al gran públic que passeja pel centre? Com valores la situació comercial on està situada Sa Illa (Plaça Salvador Espriu – Carrer d'Iscle Soler)?

Jordi (Sa Illa).- La veritat és que a primer cop d'ull penses: quina bona situació! Però, la realitat és que des de que la Rambla d'Ègara no és tan transitable, el nostre carrer, que abans molta gent agafava per anar-hi, ara continua carrer Unió avall fins arribar al carrer Major. Tant el nostre carrer com el d'Iscle Soler són carrers on costa força quan hi engegues un negoci perquè no són tan transitables com podria semblar i, nosaltres encara, al tenir la placeta pels nens al davant. Penso que s'hi haurien d'organitzar més activitats i aprofitar més aquesta plaça per, així, donar més vida als comerços que estem als dos carrers.

Marc R.- La presència digital de Sa Illa, actualment, es limita a una pàgina de Facebook. I, properament, també disposareu —com tots els membres de connecTerrassa— d’una web dinàmica integrada dins del nostre portal. Quina valoració fas de totes aquestes eines digitals? I, què creus que et poden aportar o què t'agradaria aconseguir de cara al negoci? Fidelització dels clients actuals, arribar a nous públics,...?

Jordi (Sa Illa).- Si, ara mateix només tenim el Facebook, i perquè se n'ocupa la meva dona, perquè jo aquestes coses... Penso que avui en dia les eines digitals són molt importants, arriben d'una forma molt ràpida a més públic i és el futur en qualsevol negoci per donar-se a conèixer. Com t'he comentat al principi de l'entrevista som una cafeteria molt jove encara amb molt camí per recórrer i ens falta acabar de fidelitzar més a la nostra clientela i arribar a molt més públic que encara no ens coneix. Però, poc a poc, crec que ho anirem aconseguint.

Marc (connecTerrassa).- I, ja per acabar aquesta petita introducció, com en la resta d’entrevistes, acabo demanat-vos que ens recomaneu dues coses:

1) Una web del vostre sector que trobis interessant, i

2) Un comerç de Terrassa que t’agradi per un motiu o altre.

Jordi (Sa Illa).- Com a web interessant, bastant complerta i actualitzada, tenint en compte que jo no estic gaire posat en aquest tema, proposaria la del Restaurant Ristol. I, com a comerç, encara que entre cometes, podríem esmentar-ne un de la nostra competència: El Taller del Silencis. I, dic entre cometes, perquè ens coneixem i per mi van ser una referència de bon gust en la decoració i amb el tracte que ofereixen.

VEURE àlbum fotos Sa illa.

-- 

ENTREVISTES ANTERIORS

- Eva (La Provença): 'Per mi sempre ha estat un al·licient treballar de cara al públic, és una font d'intercanvi d'idees que m'enriqueix com a persona'.

- Maurí Assessors: 'L'aparició de les taxes judicials ha dinamitat l'accés de molts ciutadans a la justícia'.

- Rosa (Ni un pèl de +): 'A l'home cada vegada li agrada més cuidar-se i busca llocs on li ofereixin un tracte personalitzat i especialitzat'.

- Cristina (El Confit): “Els productes que surtin de la botiga han de tenir un estil que els diferenciï de la resta”.

- Parafarmàcia Nova: 'La gent valora els consells que donem. Intentem donar resposta a totes les necessitats i dubtes'.

- Bau House: “A part dels concerts, oferim sopars a bon preu i en un lloc especial, una casa modernista”.

- Can Mallorquí: 'Oferim productes 100% ecològics i de producció pròpia'.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat