Txell Fuentes (Domo Informàtica): ‘Estem especialitzats en xarxes i serveis Wifi’


11 de juliol de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: Domo Informàtica, Professionals, informàtica, TIC, entrevista, connecTerrassa | Temps de lectura: 7 minuts

La 28a empresa que ha entrat a formar part de connecTerrassa ajudarà a donar un toc més tecnològic al projecte! Es tracta de DOMO INFORMÀTICA. Benvinguts! Domo va néixer a Terrassa al març del 2003 com a botiga de informàtica, audiovisuals i servei tècnic al C/ Cervantes, 127. Des del 2008, en que es van traslladar, fins l’actualitat s’han especialitzat en atendre nous sectors com ara el de l’educació, fent el subministrament de hardware, software i manteniments informàtic a escoles i instituts del Vallès. També sónm especialistes en sistemes wifi, consultoria, implantació i desenvolupament de serveis associats. Tot això sense descuidar la seva clientela de tota la vida. Això si, ara ja, sense un punt de venda al carrer, però sempre disponibles i al seu servei. N’hem parlat amb Txell Fuentes, sòcia de Domo.

Situa'ns, Txell. Què és Domo, qui en formeu part i quan va néixer l'empresa?

DOMO INFORMÀTICA va néixer a Terrassa al març del 2003 com a botiga d'informàtica, audiovisuals i servei tècnic al C/ Cervantes, 127. Des del 2008, en què ens vàrem traslladar i, fins a l’actualitat, ara ja en una oficina amb seu al C/ Llibertat, 18, hem evolucionat i donem servei a diferents sectors i oferim una àmplia gamma de productes i serveis.

Tant la Maribel, a càrrec de les vendes i atenció al client, la Meritxell en la part d'administració i compres, el Daniel com a responsable d'R+D i administració de xarxes i l’Adrià a càrrec del servei tècnic, treballem per a donar sempre el millor servei.

Els vostres clients són majoritàriament PIMEs locals, centres d'ensenyament, ... però també persones a títol individual, és així?

I tant, hem mantingut fidel la clientela que teníem a la botiga, una característica diferencial a DOMO sempre ha estat el tracte personalitzat, i això exigeix conèixer les necessitats i recursos del client particular per a poder aconsellar-lo.

També ens hem especialitzat a atendre altres sectors com ara el de l’Educació, fent el subministrament de hardware, software i manteniments informàtics a escoles i instituts del Vallès, i també donem serveis a PIMEs de Terrassa.

Amb els anys que porteu en actiu ja heu pogut veure tendències i canvis en el vostre àmbit d'actuació. Com us afecta l'evolució constant i molt ràpida de les noves tecnologies? Us heu hagut d'adaptar d'alguna forma? Es demanen nous serveis?

El món de la informàtica està en permanent evolució. A Domo sempre hem tingut especial cura per estar al dia, i en desenvolupar nous projectes per aplicar les tecnologies emergents. No es pot entendre una empresa com la nostra sense un treball R+D constant.

L’evolució lògica en la nostra visió de negoci, ens va portar a tancar la botiga física, i de fet tampoc tenim botiga on-line, ja que la nostra experiència ens demostra que en informàtica no podem acumular estoc. Això és perjudicial per al client, si volem oferir sempre la darrera tecnologia del mercat. Nosaltres ho veiem més aviat, com anar a comprar el peix. Hem de buscar en el moment quina és la millor opció i al millor preu.

Les xarxes i serveis Wifi, és una de les noves tecnologies que ara estan en alça i en la que estem més especialitzats. Fem des d'instal·lacions particulars fins a grans esdeveniments amb alta densitat d'usuaris. De fet la nostra primera instal·lació de Wifi, en una escola de Matadepera, ha fet ja 10 anys i encara està activa.

Treballeu amb algun tipus d'intranet o connexió privada amb els vostres clients?

Tots els nostres clients, tant del sector educatiu com PIMES, amb els que tenim contracte de manteniment informàtic, tenen accés a un portal de comunicació de tasques que resulta molt pràctic.

Els responsables d'informàtica als centres poden obrir tiquets amb les incidències del dia a dia, les quals nosaltres resolem, bé mitjançant un servei remot, o bé presencialment i el client sap en cada moment el seu estat i resolució, doncs es notifiquen totes les actuacions; una magnífica eina amb feedback constant.

Només un petit percentatge de les incidències informàtiques requereix que els equips arribin físicament al taller. En el nostre servei tècnic, treballem amb un sistema de connexió remota amb els nostres clients particulars i de PIMEs, d’aquesta manera aconseguim estalviar al client haver de traslladar tot l’equipament, el servei és molt més ràpid i també més econòmic.

La vostra presència digital és força diversa (web, Facebook, Twitter, ...) i qualitativament avançada. Com enfoqueu l'ús de les noves tecnologies i les xarxes socials en el vostre negoci? Què espereu aconseguir amb la vostra incorporació a connecTerrassa?

Gràcies. Ja fa uns cinc mesos que vàrem iniciar l’ús de les xarxes, sobretot Twitter i Facebook, amb Domo com a protagonista. Com que no estem “de cara al públic” trobàvem que ens faltava una via de comunicació més directa amb el públic de Terrassa.

L’ús de les xarxes volem que ens permeti compartir les nostres inquietuds, novetats en el món de la informàtica, ofertes puntuals, algun tema d’opinió i tots els divendres, un minut per a “ l’humor TIC”.

Amb la incorporació a la comunitat connecTerrassa, esperem fer-nos més visibles i de pas tenir un altre altaveu per a les nostres promocions.

I, ja per acabar aquesta petita introducció, m’agradaria que ens recomanessis dues coses: 1) Una web del vostre sector que trobis interessant (o una utilitat, una eina TIC), i 2) Un comerç/bar-restaurant/professional de Terrassa que t’agradi per un motiu o altre.

Una web enfocada en el món de l'educació i l'ús de les TICs que recomanem visitar és www.tiching.es té molts recursos, per mestres, estudiants i també per a les famílies.

Com a negoci local ara penso en el BAU HOUSE. M’encanten els locals amb història, i si tenen pati o jardí encara mé, i aquest pati d’aire antic és fantàstic, i la casa Baumann un referent a Terrassa, a més tenen unes cerveses del Montseny que cal tastar.

--

Sorteig de 3 fundes de neoprè Crumpler (mides càmara, mòbil, mp3,...) + targeta memòria USB

NOTA: Ets un comerç, bar, restaurant, professional,... i estàs interessat en formar part de connecTerrassa? Registra't aquí i et vindrem a presentar el projecte.

--

ENTREVISTES ANTERIORS

- Albert F. (4 unces): ‘Volem ser una botigueta de barri, amb un tracte molt personalitzat, proper i amb productes de qualitat'.

- Iván Sánchez (Espai del Descans): 'La nostra família porta més de 30 anys al sector del moble i el descans'.

- Joan Gamisans: ‘El porc de ral d’Avinyó és una raça molt preuada, de molta qualitat i molt tendre’.

- Gemma (Montse Carnisseria): 'Agraden molt els nostres pastissets de carn'.

- Joaquim Colomer (Colomer Ventalló Advocats): 'Si és per una bona causa, anem on el client ens demana'.

- Yolanda Alfaro: 'El cap de setmana comença el divendres al matí'.

- El Tastet de la Cisqueta (Dani): A El Tastet de la Cisqueta hi trobareu 'qualitat, bon preu i molta amabilitat'.

- Alícia M. (Fabra Finques): ‘A la xarxa s'hi ha d'estar de forma implicada, s'han de cuidar els continguts i saber què es vol dir’.

- Jordi (Sa illa): ‘Les ensaïmades de Menorca i els cafès amb coctelera són els nostres productes estrella’.

- Eva (La Provença): 'Per mi sempre ha estat un al·licient treballar de cara al públic, és una font d'intercanvi d'idees que m'enriqueix com a persona'.

- Maurí Assessors: 'L'aparició de les taxes judicials ha dinamitat l'accés de molts ciutadans a la justícia'.

- Rosa (Ni un pèl de +): 'A l'home cada vegada li agrada més cuidar-se i busca llocs on li ofereixin un tracte personalitzat i especialitzat'.

- Cristina (El Confit): “Els productes que surtin de la botiga han de tenir un estil que els diferenciï de la resta”.

- Parafarmàcia Nova: 'La gent valora els consells que donem. Intentem donar resposta a totes les necessitats i dubtes'.

- Bau House: “A part dels concerts, oferim sopars a bon preu i en un lloc especial, una casa modernista”.

- Can Mallorquí: 'Oferim productes 100% ecològics i de producció pròpia'.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat