Carmen Martín (Delicity): "Vam ser els primers de portar els cupcakes a Terrassa, i ara oferim altres formes de consumir dolços"


  • Etiquetes: pastisseria creativa, Delicity, cupcakes | Temps de lectura: 9 minuts

    dilluns, 14 setembre, 2015 - 12:30

    ENTREVISTA | Delicity és un establiment que a primer cop d'ull ja es veu que és insòlit, fora del que és habitual. Per això hem volgut parlar amb la Carmen Martín, la seva propietària. Ella ens ha explicat què és exactament el Delicity i què hi podem trobar. Pareu atenció: és un lloc deliciós...!

    David Gràcia. - Carmen, des de fa dos anys ets la propietària del Delicity, però això va significar un gran canvi en la teva trajectòria professional: abans et dedicaves a una cosa completament diferent...

    Carmen Martín. - Sí, aviat farà dos anys que som al capdavant del Delicity i sí, professionament vinc d'un sector totalment diferent. He estat durant molts anys secretària de direcció i els últims cinc anys em vaig guanyar la vida com a responsable d'administració d'una empresa industrial, però el meu desig havia estat des de feia molts anys tenir el meu propi negoci, cuinar i fer feliç a la gent amb les meves creacions. Així que quan em vaig topar amb el Delicity em vaig adonar que era aquell lloc especial des del qual ho podria aconseguir.

    D.G. - A la porta del Delicity hi diu  “Pastisseria Creativa” , però sou més que una pastisseria, oi?

    C. M. - La idea inicial era donar continuïtat al Delicity com a pastisseria creativa però alhora volíem completar la nostra oferta amb un servei de bar i cafeteria.  L’establiment és obert dotze hores al dia, i durant aquest temps arriben al Delicity diferents tipus d'amics i clients : és per això que volem donar resposta a les seves necessitats a cada moment. Donat que rebem una gran diversitat de clients, l’oferta també ha de ser diversa!
    Al Delicity pots prendre un esmorzar tradicional, amb brioxeria o entrepans, o començar el dia amb una "cinnamon roll" o un "bàgel" amb formatge fresc i amanida.  Perquè no prendre una cervesa o una copa de cava amb uns aperitius al migdia? I a l’hora de berenar tornem a trobar-hi pastes i pastissos casolans, tartes, cupcakes, galetes…. I per acabar el dia: un refresc, un gin-tònic o un te….  També disposem de begudes saludables elaborades amb fruita i verdures, a més de les infusions i dels tés. Aquesta tardor, el producte estrella el trobareu precisament a la nostra carta de cafès i tés saludables.
    Hem volgut ser coherents i estem desenvolupant una línia de pastisseria saludable, elaborada amb productes de qualitat i de la que tothom en podrà gaudir, inclosos els vegetarians i els vegans.

    D.G. - Delicity és sens dubte un nom molt suggerent: es podria dir que veneu experiències delicioses?

    C.M. - Efectivament. El lloc és molt bufó, és diferent i acollidor,  i hi tenen cabuda des d'una parella d'enamorats, uns pares amb els seus fills, uns companys de feina, nens fent deures o homes i dones de negocis mantenint una trobada professional, i fins i tot algú que vulgui fer un mos o un cafè ràpid per tornar a les seves obligacions. El que compta és que la gent es trobi a gust i que ens tingui a la seva llista de favorits…. I passa que la gent es troba còmoda, fins i tot, com a casa. Molt sovint s’apropen a la barra amb les tasses i els plats del que han prés i ens comenten que n'han gaudit molt i que els agrada el lloc.

    D.G. - Quan s'entra a Delicity es té la sensació d'entrar en un espai realment encantador, entranyable i suggerent. Es nota que al vostre local doneu una gran importància a l'ambientació, que hi ha un disseny d'interiors que acompanya el client des del moment que travessa la porta...

    C.M. - Bé, la decoració  del local no és del tot mèrit nostre sinó dels anteriors responsables del local. Com ja he dit, volíem continuïtat i per aquest motiu no vam canviar el nom ni l’essència del lloc. Volíem demostrar respecte per la feina feta fins aquell moment, i el nostre objectiu era procurar mantenir el seu esperit i millorar allò que consideràvem que es podia millorar. I penso que ho hem aconseguit!

    D.G. - El concepte "pastisseria creativa" és central a Delicity, i a més, organitzeu tallers de pastisseria: ens en pots donar més detalls?

    C.M. - La pastisseria creativa està basada en la decoració de dolços amb el màxim detall fent servir la creativitat i aplicant tendències novedoses. Aquí la pastisseria creativa té una trajectoria relativament curta però als Estats Units o a Gran Bretanya porten molts anys fent-ho i ens arriben tècniques, materials i disciplines sobre les quals n'hi ha molt per aprendre'n.
    Delicity està, des del seu començament –ja fa gaire bé 5 anys- especialitzat en cupcakes  -vam ser els primers de portar els cupcakes a Terrasssa- però cal continuar fent camí i hem anant incorporant a més dels pastissos personalitzats, altres formes de consumir dolços i no tant dolços…. els "pop cakes", "fugdes", tartaletes. i per descomptat, les meravelloses galetes decorades.
    Als tallers mirem de traslladar la nostra experiència a petits i grans i organitzem trobades on s'hi pot gaudir, aprendre, degustar i fins i tot regalar totes aquestes especialitats.

    D.G. - A més, també oferiu servei de càtering?

    C.M. - El càtering va néixer de la necessitat de donar resposta als reptes que ens plantejaven els nostres clients. Comptem amb un obrador molt versàtil, i amb l’ajut dels nostres proveïdors oferim un producte atractiu i amb una bona relació qualitat/preu. Som realistes i utilitzem la nostra creativitat no només per fer realitat la idea que s’ens proposa a l’hora de fer un pastís, sinó per posar sobre la taula allò que s’adapti al gust i la les butxaques dels nostres clients. És curiós: vam començar amb uns canelons de carn per Nadal i ja portem unes quantes celebracions i casaments...

    D.G. - Fins i tot organitzeu taules dolces... Què és exactament això? Sona molt suggerent...

    C.M. - Bé, una “taula dolça” és un buffet de dolços i llaminadures.  És ideal com a final de festa d’un casament, o festa d’aniversari… fins i tot com a ofrena pels clients i amics en una presentación de producte o en una celebració corporativa. Sovint es personalitza i està relacionat amb el motiu o fil conductor de l’esdeveniment.
    A l’hora de conformar una Taula Dolça o un Candy Bar -com també se'ls coneix- no n'hi ha prou amb l'aportació d'una bona i atractiva oferta de dolços i llaminadures: també has de tenir en compte, els contenidors, safates, ornamentació, mobiliari, etc. És per això que moltes vegades hem d’aplegar esforços i hem de treballar amb la col.laboració d'altres professionals del sector.

    D.G. - Em crida l'atenció que llogueu sales i obrador. Explica'm una mica... 

    C.M. - Si a banda de cuinar hi ha alguna cosa que m'agrada molt... és organitzar i dinamitzar activitats. Per aquest motiu, des del primer dia hem posat a disposició dels clients la sala del Delicity per poder-hi fer reunions i celebracions -privades o no-, trobades, presentacions de producte, petites exposicions d’artesania. i fins i tot una “wedding privé” on hi van participar fins a set professionals del sector….  En el cas de la sala, el preu depèn del tipus de servei contractat, de si és amb beguda o sense, amb servei de càtering o no...
    També disposem d’una sala interior on es desenvolupen els tallers i que que també fa la funció de sala de reunions i de formació.
    L’obrador s’ha afegit a la llista de serveis: si has d'elaborar alguna cosa  que resulta complicada de fer a casa pel volum o per les seves característiques.el client pot parlar amb nosaltres i mirarem de donar -li la resposta més adequada per solucionar el seu problema. El lloguer es fa per hores amb la contractació o no de la neteja posterior al seu ús.

    D.G. - Al Delicity s'hi pot fer un esmorzar lleuger o tastar qualsevol de les especialitats que oferiu, entre elles els "cupcakes". Parla'ns dels vostres productes... segur que són molt especials...!

    C.M. - Doncs sí: els esmorzars són a base de brioxeria i d'entrepans, i ara hem incorporat torrades i sandvitxos. Els protagonistes dels berenars continuen essent els cupcakes, i habitualment comptem amb els que anomem “bàsics”, que tenen una base de vainilla o xocolata: són els de nutella, oreo, red velvet, de pastanaga i nous,  i amb fruites com el prèssec, el plàtan o el maduixot.  També oferim més d’una dotzena de cupcakes diferents per ocasions especials i per encàrrec. L’oferta es complementa amb rebosteria casolana, principalment americana. Sempre trobareu un parell o tres de pastissos diferents. Aquesta tardor volem completar l’oferta amb gofres i xurros amb xocolata.
    Com a novetat et comentaré que iniciem una nova etapa: volem oferir productes més saludables. Hem iniciat aquest nou camí amb el café i el te. Organitzem “festes de caféè periòdicament per donar a conèixer el producte, que es pot consumir al Delicity o bè adquirir-lo en caixes. Continuarem amb rebosteria saludable, i per més endavant prepararem plats vegetarians per consumir al local o perquè el client se'ls pugui endur a casa. Aprofitant aquest nou servei, ampliarem l’oferta amb productes per celíacs.

    Afegeix un comentari

    Vols formar part de la nostra comunitat?

    Clica aquí!

    Registra't a connecTerrassa!

    Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

    Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat