Què fan al Museu Tèxtil aquest mes de maig? Taller familiar | Portes obertes | Taller de Restauració | Vestits de pel·lícula | Passejada modernista | Desfilada modernista | Nit dels Museus...


Temes: 
Data: 
dimecres, 1 maig, 2019 (Tot el dia) a divendres, 31 maig, 2019 (Tot el dia)
Descripció activitat: 

Agenda d'activitats del Museu Tèxtil (CDMT) per al mes d'abril:

→ DISSABTE 11 DE MAIG (17.30 h) | Taller familiar Un taumatrop modernista

Taller familiar on cada nen o nena podrà elaborar un taumàtrop, una joguina divertida basada en un efecte visual relacionat amb els inicis del cinema.

La participació és oberta i gratuïta, els infants podran seure a fer el taumatrop en la mesura que les places vagin quedant lliures. Més informació a auladidactica@cdmt.cat o al telèfon 93 731 52 02.

→ DIUMENGE 12 DE MAIG (11.30 h) | Diumenge de portes obertes

A la seu del museu us oferieixen portes obertes i visites comentades a la nova exposició “Vestits de pel·lícula” i al taller de restauració on veureu com es tracten algunes peces d’aquesta i d’altres èpoques.

  • Visita al Taller de Restauració amb l’Elisabet (una monitora de suport), a les 11:30 h i a les 13:30 h.  
  • Visita guiada a l’exposició “Vestits de pel·lícula”  a les 11.00 h i a les 13.00 h. 

Més informació a auladidactica@cdmt.cat o al telèfon 93 731 52 02.

→ DIUMENGE 12 DE MAIG (11.30 h i 13.30 h) | Visita Restauració de peces modernistes

Durant la Jornada de portes obertes i coincidint amb la XVII Fira Modernista de Terrassa, el CDMT obre el taller de restauració del museu per donar a conèixer com es restauren els teixits d’aquella època. Elisabet Cerdà mostrarà com s’organitza el dia a dia en les diverses parts del taller i explicarà algunes de les tècniques que s’hi desenvolupen habitualment. 

Entrada lluire. S'organitzaran grups amb places limitades (11.30 i 13.30 h). Cal recollir el tiquet de reserva el mateix dia a la recepció del museu. Més informació: auladidactica@cdmt.cat o al telèfon 93 731 52 02.

→ DIUMENGE 12 DE MAIG (11.00 h i 14.00 h) | Visita guiada “Vestits de pel·lícula”

Amb motiu de la Fira Modernista de Terrassa, enguany dedicada al cinema, el museu organitza dues visites guiades a la nova mostra temporal “Vestits de pel·lícula”. Una tècnica del museu us acompanyarà per descobrir-vos com el patrimoni modernista que conservem és útil a moltes persones aficionades a dissenyar i confeccionar vestits recreats en l’època. També podreu observar que les peces originals constitueixen una font de documentació ideal per a dissenyadors i figurinistes del món del cinema, el teatre o l’espectacle.

Entrada lluire i gratuïta fins a cobrir l'aforament de la sala i tindrà lloc a les 11.00 i a les 13.00 h. Més informació: auladidactica@cdmt.cat o al telèfon 93 731 52 02.

→ DIUMENGE 12 DE MAIG (10.45 h) | Foto conjunta i passejada modernista

El diumenge 12 de maig a les 10.45 h, el museu organitza una concentració a la Masia Freixa per fer una foto conjunta i, posteriorment, s'iniciarà la passejada Modernista fins al Museu. Una ocasió per venir amb la família i escenificar un dia festiu a la Terrassa de fa més de 100 anys. La passejada comença aquest any a la Masia Freixa i acaba a la Plaça dels Museus.

La participació a la passejada és totalment lliure, més informació a auladidactica@cdmt.cat o al telèfon 93 731 52 02.

→ DIUMENGE 12 DE MAIG (12.00 h) | Desfilada modernista

El diumenge 12 de maig a les 12.00 h, a la Plaça dels museus, podreu gaudir d'edició de 2019 de la desfilada modernista. Una espectacular exhibició d’elegants conjunts d’indumentària confeccionats per les pròpies models amb esforç i rigor històric.

Si voleu participar en aquesta desfilada, envieu la vostra sol·licitud a inscripcions@cdmt.cat i us indicaran quin és el procediment ja que hi ha un càsting previ. Més informació a conservacio@cdmt.cat o bé al telèfon 93 731 52 02.

→ DIUMENGE 12 DE MAIG (12.00 h i 17.30 h) | Taller familiar Un taumatrop modernista

A la parada del Raval, s'hi farà un taller familiar on cada nen o nena podrà elaborar un taumàtrop, una joguina divertida basada en un efecte visual relacionat amb els inicis del cinema.

Dues sessions: de les 12:00 a 14:00h. i de les 17:30 a 19:30h.

La participació és oberta i gratuïta, els infants podran seure a fer el taumatrop en la mesura que les places vagin quedant lliures. Més informació a auladidactica@cdmt.cat o al telèfon 93 731 52 02.

→ DISSABTE 18 DE MAIG (19.00 h) | Nit dels museus 2019. Portes obertes.

El dissabte 18 de maig, 12.00 h, el Museu Tèxtil obre les seves portes dins l'edició de La Nit dels Museus, una celebració internacional que ofereix l’oportunitat de visitar els museus gratuïtament. El Museu ofereix portes obertes a les exposicions i també desplegarà un programa d’activitats que esperem sigui atractiu al públic general.

  • De 19.00 a 24.00 h: Portes Obertes. Entrada lliure a les exposicions “Vestits de pel·lícula”, “Retalls d'ahir i d'avui”, “Toda una vida es mucho tiempo” d’Anne Moreno i "Sala del procés tèxtil".
  • A les 19.00 h i a les 21.00 h: Visita comentada al taller de restauració tèxtil. Descobriu aquest espai del Museu poques vegades obert al públic general. Amb la presència de la restauradora Elisabet Cerdà que mostrarà tècniques i processos de treball mentre dialoga amb el públic assistent.
  • A les 19.30 h i a les 20.30 h: Visita guiada a la nova exposició temporal “Vestits de pel·lícula” (2a. planta). Hi trobareu espectaculars vestits originals, al costat de peces que han aparegut a pel·lícules i sèries i conjunts que han elaborat alumnes dels nostres cursos d’indumentària.
  • A les 20.00 h: Inauguració de la mostra d’art tèxtil “Toda una vida es mucho tiempo” d’Anne Moreno. A l’Espai Zero, l’artista exposa una selecció del seu treball. Són un conjunt d’obres fruit de vivències com la col·laboració amb brodadores afganes. Hi destil·len la seva preocupació per la immigració, la recerca d’una identitat pròpia, la visualització d’algunes lectures així com la seva passió per les pedres i el reciclatge de materials.
  • A les 22.00 h: Gran representació d’escenes de pel·lícula. L’Associació Retrofuturista Nautilus representarà moments mítics de la història del cinema, amb la dramatització de les escenes, una fantàstica recreació del vestuari i la música en directe de les bandes sonores.

Entrada lliure i gratuïta. Més informació a auladidactica@cdmt.cat o al telèfon 93 731 52 02.

s connecTerrassa:

@page { margin: 2cm }
p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; line-height: 120%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 }
a:link { color: #0000ff }

Adreça: 
Salmerón, 25
08222 Terrassa Barcelona

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat