Carme Valenzuela (Spriu Perruquers): "Abans era ben bé que fins que no tenies cabells blancs no et tenyies, i ara es tenyeix tothom!"


 • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 4 minuts

  dilluns, 5 juny, 2017 - 14:30

  ENTREVISTA | Aquest mes, en el marc de les entrevistes que realitzem al Canal Salvador Espriu-Iscle Soler, hem parlat amb Carme Valenzuela, la propietària de Spriu Perruquers, una perruqueria amb 19 anys de trajectòria a la plaça de Salvador Espriu, on podeu trobar serveis de perruqueria i estètica de dimarts a divendres de 9.00 a 19.00 h i els dissabtes de 9.00 a 14.00 h.

  Després d'uns anys de recorregut treballant per a altres firmes, com Cebado i Formes, la Carme es va llençar a emprendre el seu propi negoci, amb moltes ganes i il·lusió.

  Sempre han estat situats a la plaça de Salvador Espriu núm. 3 i, quan preguntem a la Carme què li sembla la localització del seu local, ens contesta que per a ella és un lloc perfecte, ja que, tot i no que no és de pas com altres carrers del centre, per al tipus de negoci que té està molt bé, perquè la perruqueria requereix certa discreció i, quan ets a dins, no se't veu. La gent, quan va a la perruqueria, vol una mica de privacitat.

   

  A més, al davant hi ha un parc infantil, de manera que si els clients hi van amb nens petits, aquests estan entretinguts.

  La Carme ens explica que la major part de la clientela que té és del centre de Terrassa, però que també en té de fora. Molts venen de Matadepera i, fins i tot, de Sabadell, Barcelona i altres localitats. De vegades són persones que venen per alguna recomanació, o que abans vivien aquí i en marxar no han volgut canviar de perruqueria.

  Aprofitem que la Carme fa molts anys que és a la professió per demanar-li què és el que més ha canviat en tots aquests anys i, sense dubtar-ho, ens diu que el canvi més radical s'ha fet amb el concepte de color. Si abans la gent es feia el color per tapar els cabells blancs, avui dia es posa per donar vida, per crear una imatge. No es té por del color. "Abans era ben bé que fins que no tenies cabells blancs no et tenyies, i ara es tenyeix tothom!"

  Els colors que més es demanen són els desgastats de puntes, com empolsinats. Ha desaparegut una mica el que és el concepte de “metxa” i estem fent barreja de colors, més a les puntes. El color ja no es fa per tapar, sinó que s'ha convertit en un altre complement.

  Quant als talls de cabell o tipus de pentinat ens explica que també hi ha molta diferència. Hi ha hagut èpoques que s'ha fet molt tall de cabell curt, i ara es fa molta cabellera. Això són cicles, que van canviant bastant.

  També ens diu que, al final, la tendència és adaptar la mida del cabell a la necessitat i la comoditat de la persona. I valorar el tipus de cabell i la forma de la cara. La gent, al final, s'adapta al que necessita en funció de la seva imatge i el seu ritme de vida.

  Li hem preguntat què fan a Spriu Perruquers quan arriba una clienta i diu que necessita un canvi. Per començar, l'asseuen al tocador i parlen. Li demanen el que necessita, el que li agradaria, toquen el cabell, miren la cara, la persona en si.

  Però hem volgut enredar la troca, com diu la dita, i li hem demanat què passa si algú els demana un tall de cabell i veuen molt clar que no li quedarà bé. Aleshores, ens explica la Carme, primer intenten convèncer la persona, explicant-li els motius pels quals creuen que no és una bona idea. Però també ens confessa que alguna vegada la clienta ho té molt clar i l'han acabat fent. Això, però, no és més que un fet anecdòtic, ja que el més habitual és que la clientela es deixi aconsellar per les professionals que formen part de l'equip.

  Podeu trobar Spriu Perruquers a les xarxes socials, perquè tenen Facebook i Instagram, i tant allà com al web de connecTerrassa trobareu els serveis que fan, tant d'estètica com de perruqueria.

  Per acabar, hem demanat a la Carme quins plans de futur té, i ens explica que la seva màxima prioritat és treballar bé i estar al dia en tot (productes, serveis, moda...). És per això que utilitzen molt bons productes i fan formació constantment, per poder donar el millor servei.

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat